Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που έφερνε χημικά για τη νόθευση καυσίμων

kuklwma

Το κύκλωμα έφερνε παράνομα από τη Βουλγαρία χημικούς διαλύτες - Τέσσερις συλλήψεις - Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 19.680 κιλά σύνθετων οργανικών διαλυτών που είχαν τοποθετηθεί σε είκοσι έξι υπέργειες δεξαμενές

Κύκλωμα που εισήγαγε παράνομα από τη Βουλγαρία χημικούς διαλύτες εξαρθρώθηκε το Σάββατο, στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργεί η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου προϊόντων που υπόκεινται σε Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης (ΕΦΚ) και την καταστολή της λαθρεμπορίας υγρών καυσίμων.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, ξένοι υπήκοοι, ενώ αναζητείται στο πλαίσιο του αυτοφώρου ένας Έλληνας, φερόμενος ως παραλήπτης του φορτίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΑΔΕ:

Στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργεί η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου προϊόντων που υπόκεινται σε Ε.Φ.Κ. και την καταστολή της λαθρεμπορίας υγρών καυσίμων, το Σάββατο 14 Απριλίου 2018, εξαρθρώθηκε κύκλωμα, που εισήγαγε παράνομα από τη Βουλγαρία χημικούς διαλύτες.

Μετά από αξιοποίηση στοιχείων που δόθηκαν από την Τελωνειακή Υπηρεσία και με τη συντονισμένη δράση του Συντονιστικού Επιχειρησιακού Κέντρου (Σ.Ε.Κ.), τέθηκε σε επιτήρηση,  από κλιμάκιο υπηρεσίας της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων & Ε.Φ.Κ., τράκτορας με επικαθήμενη  καρότσα με μουσαμά, η οποία περιείχε υπέργειες δεξαμενές με χημικούς διαλύτες, που εισήλθε στη  χώρα μας από τη Βουλγαρία.

Μετά από εκτίμηση των πραγματικών περιστατικών, ορίστηκε από το Σ.Ε.Κ., ως επισπεύδουσα  Υπηρεσία, η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, αστυνομικοί της οποίας συνέχισαν την  επιτήρηση ως την περιοχή των Πατρών. Στην περιοχή των Πατρών τέθηκε ως προπομπός έτερο  Ι.Χ. αυτοκίνητο, που οδήγησε τον τράκτορα με την επικαθήμενη καρότσα στην είσοδο του Λιμανιού της Πάτρας.

Στις έρευνες που ακολούθησαν και στα δυο οχήματα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
- 19.680 κιλά σύνθετων οργανικών διαλυτών μέσα σε είκοσι έξι (26) υπέργειες δεξαμενές των
χιλίων (1.000) λίτρων.
- Ι.Χ. όχημα τύπου τζιπ.
- Τράκτορας με επικαθήμενη καρότσα.
- Μια (1) στρογγυλή σφραγίδα.
- Ένας Φορητός Ηλεκτρονικός Υπολογιστής.
- Ένας εκτυπωτής.

Συνελήφθησαν τέσσερις αλλοδαποί και αναζητείται, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ημεδαπός
φερόμενος ως παραλήπτης του φορτίου, κατηγορούμενοι για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού
Κώδικα, λαθρεμπορία υγρών καυσίμων και για παραβάσεις της νομοθεσίας για την οργάνωση της
αγοράς πετρελαιοειδών.

Οι ανωτέρω παραβάσεις έχουν ως αποτέλεσμα τη μη καταβολή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης,
του αναλογούντος Φ.Π.Α. και του Φόρου Εισοδήματος, με τελική συνέπεια την απώλεια εσόδων
για το Δημόσιο.

Οι συλληφθέντες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα
Πρωτοδικών Πατρών, ενώ από τη Διεύθυνση Τελωνείου Πατρών ελήφθησαν δείγματα από τους
χημικούς διαλύτες, τα οποία θα αποσταλούν για εξέταση.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Ηλιας

Στη χώρα του έλληνα Μαδούρο ευημερούν οι λαθρέμποροι, οι νταβατζηδες και οι ναρκοέμποροι. Είναι το άλλο πρόσωπο της διακυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

esm

Ο γενικός γραμματέας του ESM αναφέρει ότι η Ελλάδα πρέπει να ανακτήσει σε μόνιμη βάση την εμπιστοσύνη των επενδυτών, συνεχίζοντας να εκσυγχρονίζει την οικονομία της – Τι αναφέρει στο τριμηνιαίο μήνυμά του προς τους επενδυτές 

ypourgeio_main

Το πλεόνασμα ανήλθε στα 3,157 δισ. ευρώ τον Αύγουστο, ωστόσο μικρότερο σε σχέση με πέρυσι -  Πτώση στα έσοδα από το φόρο εισοδήματος λόγω υπερφορολόγησης και ρυθμίσεων παλαιών χρεών - Περικόπηκαν προνοιακές δαπάνες - Λιγότερες επιστροφές

telikikloforias

Με μια δήλωση-σοκ η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου σβήνει τις ελπίδες εκατομμυρίων ιδιοκτητών αυτοκινήτων που τα έχουν σε ακινησία για μείωση των Τελών Κυκλοφορίας 2019.

1