Κλειστό παραμένει 1 στα 4 εμπορικά καταστήματα στην Αθήνα

louketo-katastimata

Τι δείχνει η επικαιροποιημένη έρευνα απογραφής της επιχειρηματικής δραστηριότητας και της καταγραφής των κλειστών επιχειρήσεων της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας

Υποχώρηση των κλειστών καταστημάτων στην Αθήνα και οριακή αποκλιμάκωση στις άλλες αγορές παρατηρείται στην επικαιροποιημένη έρευνα απογραφής της επιχειρηματικής δραστηριότητας και της καταγραφής των κλειστών επιχειρήσεων σε κεντρικές εμπορικές αγορές της Αθήνας, του Ινστιτούτου Εμπορίου και Υπηρεσιών (ΙΝΕΜΥ) της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας.

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία που παρουσιάζει σήμερα το ΑΠΕ-ΜΠΕ, παρατηρείται οριακή αποκλιμάκωση των λουκέτων σε σχέση με το προηγούμενο εξάμηνο (-0,41%) για το σύνολο των αγορών. Η μείωση αυτή, όπως εκτιμούν οι έμποροι, συμβάλει στη γενική διόρθωση της εικόνας του συνόλου των αγορών, η οποία και αποτελεί τη δεύτερη καλύτερη που έχει καταγραφεί από το ΙΝΕΜΥ. Μάλιστα όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ μιλώντας προς το ΑΠΕ - ΜΠΕ «από τις αρχές του έτους, έχουμε επισημάνει και διαπιστώσει την οριακή βελτίωση των οικονομικών μεγεθών και επιδόσεων των μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων. Τα αποτελέσματα της 12ης σε σειρά καταγραφής των επαγγελματικών στεγών σε εμπορικά κέντρα των πόλεών μας, συνηγορούν υπέρ αυτής της διαπίστωσης. Το ποσοστό των κλειστών επαγγελματικών στεγών στο κέντρο της Αθήνας μπορεί να έφτασε στο χαμηλότερο μνημονιακό ποσοστό (24,9%) από την έναρξη της κρίσης, ενώ στο σύνολο των καταγραφών τα «λουκέτα» παρουσίασαν σημαντική μείωση, χωρίς όμως αυτό να μας ικανοποιεί, αφού 1 στα 4 εμπορικά καταστήματα συνεχίζει να παραμένει κλειστό.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την έρευνα για την Αθήνα, από το 2012 όπου είναι συγκρίσιμο το πεδίο απογραφής, το Μάρτιο του 2018 καταγράφεται το χαμηλότερο ποσοστό κλειστών καταστημάτων που έχει καταγραφεί (24,9%)

Τα στοιχεία δείχνουν σημαντική ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στην αγορά της Αθήνας (μείωση των κλειστών καταστημάτων κατά 1,2% σε σύγκριση με το προηγούμενο εξάμηνο και 1,4% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος) ενώ νέες επιχειρήσεις διάφορων κλάδων εισέρχονται στην αγορά (εμπόριο τροφίμων, εστίαση, λοιποί κλάδοι) και το λιανικό εμπόριο ένδυσης μειώνεται σε όρους συγκέντρωσης.

Σε όλες τις εμπορικές ζώνες Κολωνάκι, Πατησιών, Κεντρικές, Εξάρχεια διαπιστώνεται βελτίωση στην συγκέντρωση κλειστών καταστημάτων με εξαίρεση το Εμπορικό Τρίγωνο στο οποίο καταγράφεται οριακή αύξηση.


Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ (5)

Ένας είναι ο εχθρός. Ο Ελληνικός λαός.

Αφού δεν έχουν ακόμα κλείσει όλα, καλά βαδίζουμε. Κουράγιο Αλέξη και συνεχίστε μαζί με τον Τσαλακώτο την προσπάθεια. Που θα πάει, θα τα καταφέρεις να τους κλείσεις και αυτούς! Ρώτα και τους Σαμαρά-Βενιζέλο που έχουν ...προϋπηρεσία στα κλεισίματα να σου πουν!

Στη Μόσχα αδελφές μου!

Κερδάμε σύντροφοι!

Thanos

Λυσσάξτε τσαούσες .. Ηρθε η ανάπτυξη ..... Γειά σου Αλέξη τεράστιε !!!

Αληθειες

Καλά είναι να σε δει κάποιος ψυχίατρος το συντομότερο.

Thanos

Αλήθειες ' πονάνε ' έτσι ... Ανάπτυξη δεν έταξε ο Αλέξης φίλε μου ... Βλέπεις τίποτα να ήρθε μόνο ' λουκέτα ' βρέχει .. Καλύτερα όλοι εσείς οι Συριζαίοι να κάνετε κανένα απολογισμό και θα καταλάβετε ποιός σας δούλεψε χοντρά .. και συνεχίζει ... Μάλλον κάποιοι άλλοι θέλουν ψυχίατρο με πολλές συνεδρίες .. Δέν λέω και οι προηγούμενοι έλεγαν ψέματα για πάρουν την εξουσία .. αλλά έδώ μιλάμε για τα ψέματα του αιώνα .. Μεγαλύτερος ψεφταράς πολιτικός από τον Τσίπρα δεν ξαναβγήκε ... Βάλε στο youtube τι έλεγε ο Τσίπρας πρίν βγεί .. τι είπε μετά .. και τί λέει τώρα ... Και ύστερα εγώ θέλω ψυχίατρο .. δέν νομίζω .. Τέλος δεν θα συνεχίσω μια αδιέξοδη συζήτηση .. έτσι για την ιστορία είπα να απαντήσω μην μας περνάτε και για ηλίθιους .....

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

stath-pan_main02

Αμφιβολία «σχετικά με τη δυνατότητα της εταιρείας και του ομίλου να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους» εκφράζουν οι ορκωτοί λογιστές της Ernst & Young - ΝΔ: Η ΔΕΗ οδηγείται στην καταστροφή με απόλυτη ευθύνη ΣΥΡΙΖΑ  - Νέα «βουτιά» στη μετοχή  της Επιχείρησης

110