Η "μαύρη τρύπα" στα έσοδα φέρνει ... νέα περαίωση!

Η "μαύρη τρύπα" στα έσοδα φέρνει ... νέα περαίωση!

Τσουχτερά τα ποσά που θα καταβληθούν, καθώς έχουν αυξηθεί  οι μοναδικοί συντελεστές  καθαρού κέρδους  

Η "μαύρη  τρύπα" στα έσοδα  φέρνει ... νέα περαίωση!
Το "πράσινο  φως" από την Τρόικα για να ανακοινώσει  νέα ρύθμιση Περαίωσης  ανέλεγκτων φορολογικών χρήσεων, ζήτησε και  έλαβε η κυβέρνηση.  

Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος του μέτρου είναι η υπεραναπλήρωση -εν τη γενέσει της και με τις  διαδικασίες του κατεπείγοντος- της "μαύρης τρύπας" της τάξεως των 350 εκατ. ευρώ, που εμφανίζουν οι κρατικές εισπράξεις τον Ιούλιο, σε σχέση με τον ετήσιο στόχο που  περιλαμβάνεται στο Μνημόνιο. 

Η απόφαση για  να τεθεί το σχέδιο του οικονομικού  επιτελείου φαίνεται πως έχει ήδη  ληφθεί και θα αφορά πιθανότατα τα έτη 2007 έως και 2009, εφόσον οι ενδιαφερόμενοι δεν έχουν κάνει "αυτοπεραίωση". Έτσι θα εξασφαλίσουν –με το αζημίωτο- τη φορολογική τους ασυλίας χιλιάδες επιχειρηματίες, που έχουν ενδεχομένως λόγους να ανησυχούν από το ανηλεές κυνηγητό της φοροδιαφυγής που έχει εξαπολύσει το ΣΔΟΕ στην αγορά.

Κλείσιμο
Το … δώρο της περαίωσης πάντως, θα είναι  μάλλον τσουχτερό, αφού από πέρυσι έχουν  αυξηθεί σημαντικά οι Μοναδικοί  Συντελεστές Καθαρού Κέρδους (ΜΣΚΚ) με τους οποίους προσδιορίζεται εξωλογιστικά το φορολογητέο εισόδημα των επιχειρήσεων.

Στο υπουργείο  Οικονομικών φαίνεται πως καταλήγουν στη "λύση ανάγκης" αυτή, λόγω της  κόπωσης που εμφανίζουν τα δημόσια  έσοδα τον Ιούλιο, καθώς διαπιστώνουν μάλιστα ότι οι μικρομεσαίοι θέτουν ως πρώτη προτεραιότητα την πληρωμή  των υποχρεώσεών τους σε προμηθευτές  και τράπεζες, με αποτέλεσμα να παραμελούν τις πληρωμές τους στην εφορία, ή και να "ξεμένουν από ρευστό"  για τις υποχρεώσεις προς το κράτος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης