Bank of America: Πιθανή η δημιουργία μικρής bad bank στην Ελλάδα

Bank of America: Πιθανή η δημιουργία μικρής bad bank στην Ελλάδα

H Bank of America Merrill Lynch αναλύει το νέο σχέδιο της Κομισιόν για τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs) στον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο

Bank of America: Πιθανή η δημιουργία μικρής bad bank στην Ελλάδα
Πιθανή είναι η δημιουργία bad bank στην Ελλάδα, αλλά θα είναι μικρής εμβέλειας, αναφέρει η Bank of America Merrill Lynch.

Ειδικότερα, στην τελευταία 9σέλιδη ανάλυσή της με τίτλο «Ελληνικές Τράπεζες - Κακή Τράπεζα: Πιθανή, αλλά μάλλον μικρή», η Bank of America Merrill Lynch σχολιάζει το νέο σχέδιο της Κομισιόν για τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs) στον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο. 

Στόχος αυτού του σχεδίου είναι να επιταχυνθεί η μείωση των NPEs, καθώς οι ενέργειες μέσω αναδιαρθρώσεων, εξακολουθούν να κινούνται αργά, αναφέρει και επισημαίνει:  
Σε αυτό το πλαίσιο, μια bad bank στην Ελλάδα θα είναι μικρή, ενώ θα επιτρέψει στις τράπεζες να συνεχίσουν να εργάζονται για τη μείωση των προβληματικών δανείων. 
Κλείσιμο

Επίσης, η BofA επαναλαμβάνει τον κίνδυνο για χαμηλές αποδόσεις στον ελληνικό κλάδο, καθώς συνεχίζει να βλέπει έναν σημαντικό κίνδυνο ανακεφαλαιοποίησης. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης