Wall Street: Πάνω από τις 25.000 μονάδες ο Dow Jones με αυξημένη επενδυτική «λίμπιντο»

Wall Street: Πάνω από τις 25.000 μονάδες ο Dow Jones με αυξημένη επενδυτική «λίμπιντο»

Η αγορά αποτιμά θετικά την εξαίρεση Μεξικού και Καναδά από το σχέδιο δασμών - Στο επίκεντρο και η προσεχής συνάντηση Τραμπ-Κιμ - Θετικό το κλίμα και στην Ευρώπη

Wall Street: Πάνω από τις 25.000 μονάδες ο Dow Jones με αυξημένη επενδυτική «λίμπιντο»
Συνεχίζει την ανοδική αντίδραση της τελευταίας εβδομάδας το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, με τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones κατά 250 μονάδες (ή 1%), "πατώντας" και στα ισχυρά μακροοικονομικά στοιχεία.

Οι επενδυτές φαίνεται να αντιδρούν θετικά στην απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να εξαιρέσει το Μεξικό και τον Καναδά από το σχέδιο δασμών. Πρόκειται για τα μέτρα που ο Αμερικανός πρόεδρος προανήγγειλε την προηγούμενη εβδομάδα, για την επιβολή δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου, και τα οποία έθεσε και επίσημα σε εφαρμογή, υπογράφοντας το σχετικό διάταγμα. 

Στο γεωπολιτικό "μέτωπο", σταθμός στην κορεατική κρίση θεωρείται η αποδοχή από τον Τραμπ να συναντηθεί, στο προσεχές διάστημα, με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν. 

Όσον αφορά τα μακροικονομικά στοιχεία που ήλθαν σήμερα στη δημοσιότητα, έδειξαν ότι τον Φεβρουάριο δημιουργήθηκαν 313.000 νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, ήτοι ο μεγαλύτερος αριθμός από τα μέσα του 2016 και υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων. Παράλληλα, το ποσοστό της ανεργίας παρέμεινε για πέμπτο συνεχόμενο μήνα στο 4,1% που αποτελεί το χαμηλότερο ποσοστό από τον Δεκέμβριο του 2000.

Τα στοιχεία αντανακλούν τις ισχυρές συνθήκες που επικρατούν στην απασχόληση των ΗΠΑ, αντισταθμίζοντας τις ανησυχίες που είχε πυροδοτήσει, το τελευταίο διάστημα, το ενδεχόμενο μεγαλύτερης της αναμενόμενης ενίσχυση του πληθωρισμού που θα μπορούσε να ασκήσει πιέσεις στην Federal Reserve για ταχύτερη αύξηση των επιτοκίων. 
Κλείσιμο

Στο ταμπλό της Wall Street, ο βιομηχανικός Dow Jones καταγράφει κέρδη 250 μονάδων ή 1% στις 25.150 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,69% στις 2.758,02 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,74% στις 7.483,30 μονάδες.

Η εικόνα σε Ευρώπη και Ασία

Με οδηγό το καλό επενδυτικό κλίμα από την άλλη μεριά του Ατλαντικού, οι ευρωπαϊκές αγορές συνεχίζουν κι αυτές την ανοδική κίνηση των τελευταίων ημερών, με πιο ήπια ωστόσο κέρδη.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κερδίζει 0,5%, στο Λονδίνο ο FTSE ενισχύεται 0,2%, στη Φρακφούρτη ο DAX επίσης κατά 0,3%, ενώ στο Παρίσι ο CAC επεκτείνει περαιτέρω τα κέρδη του κατά 0,7%.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας  ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έκλεισε υψηλότερα κατά 0,47% στις 21.469 μονάδες.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο ο πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας Mohammed bin Salman συνεχίζει την επίσκεψή του. Εχει ήδη συναντηθεί με τη Βρετανίδα Πρωθυπουργό και μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Στο μέτωπο των δεδομένων, η Γερμανία είχε αναπάντεχη υποχώρηση στη βιομηχανική παραγωγή τον Ιανουάριο. Τα στοιχεία έρχονται να προστεθούν στις ενδείξεις, ότι τα εργοστάσια στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης «τρέχουν» με χαμηλότερο ρυθμό στην αρχή της χρονιάς.

Η παραγωγή υποχώρησε κατά 0,1%, την ώρα που οι προσδοκίες δημοσκόπησης του Reuters έκαναν λόγο για άνοδο 0,5%.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης