Εθνική Ασφαλιστική: Μετά το φιάσκο με τους Ελληνοαμερικανούς θέλουν να ξαναρχίσουν διαπραγματεύσεις με τους Κινέζους

Εθνική Ασφαλιστική: Μετά το φιάσκο με τους Ελληνοαμερικανούς θέλουν να ξαναρχίσουν διαπραγματεύσεις με τους Κινέζους

Υπενθυμίζεται πως η Fosun ήλθε δεύτερη στο διαγωνισμό για την πώληση της θυγατρικής της Εθνικής, πίσω από την Exin

Την έναρξη νέου κύκλου διαπραγματεύσεων με την Fosun εξετάζει η Εθνική Τράπεζα μετά τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί με την Exin στην υπόθεση πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Υπενθυμίζεται πως η Fosun ήλθε δεύτερη στο διαγωνισμό για την πώληση της Ασφαλιστικής θυγατρικής της Εθνικής Τράπεζας, πίσω από την Exin.

Η διοίκηση της τράπεζας, σύμφωνα με πληροφορίες, θέλει νωρίτερα απ' τις 28 Μαρτίου, οπότε και λήγουν οι συμβατικές της υποχρεώσεις απ' το προσύμφωνο που έχει υπογράψει με την Exin, να έχει βολιδοσκοπήσει την κατάσταση και στην καλύτερη περίπτωση να έχει προχωρήσει τις διαδικασίες για την πώληση της ασφαλιστικής ώστε να μην χαθεί χρόνος.

Το διαφαινόμενο ναυάγιο με την Exin εξάλλου έχει δημιουργήσει και «πονοκέφαλο» αναφορικά με τα stress tests που έχουν ξεκινήσει ήδη ενώ η διοίκηση της τράπεζας δεν επιθυμεί να υπάρξει ούτε καν η υπόνοια για «τρύπα» στον κεφαλαιακό έλεγχο που υφίσταται. Επιπλέον οι ασφαλιστικές εταιρείες είναι πιθανόν το Μάιο να τεθούν σε stress test από την EIOPA. Πρόκειται για την Κεντρική Εποπτική Αρχή των Ασφαλιστικών Εταιρειών. Στα συγκεκριμένα test τα οποία, όπως συμβαίνει με τις τράπεζες, συμβαίνουν κατά τακτά χρονικά διαστήματα αποτελεί πάγια τακτική να συμπεριλαμβάνονται ασφαλιστικές εταιρείες που ανήκουν σε τράπεζες. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι πιθανόν να οδηγήσει στην ύπαρξη κεφαλαιακών αναγκών της Εθνικής Ασφαλιστικής, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να καλυφθούν απ' το βασικό της μέτοχο, την Εθνική Τράπεζα.

Η Εθνική Τράπεζα διερευνά τις συμβατικές υποχρεώσεις προκειμένου εντός των διαδικασιών του διαγωνισμού να προχωρήσει σε συμφωνία για την πώληση της ασφαλιστικής στην Fosun, που ήταν ο δεύτερος πλειοδότης.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Συμφεροντολογος Ελληνας Πολιτης

Χιλιες φορες στους κινεζους να γινει διαμαντακι οπως το λιμανι του πειραια.Θα θελα αμερικανους αλλα εδω εχουμε φιασκο ακομη και με παρεμβαση του πρεσβη τους.Κριμα.

GS

Εδώ έγιναν λάστιχο' οι διαγωνιστικές διαδικασίες (οι οποίες ούτως ή άλλως ήταν ασαφείς και άνισες, απόδειξη οτι κανείς σοβαρός διεθνής ασφαλιστικός οργανισμός δεν συμμετείχε) προκειμένου να μπορέσει η Exin να αλλάξει την αρχική προσφορά της , εάν η Fosun είναι διατεθειμένη να επανέλθει, είναι βέβαιο οτι θα βρουν τρόπο να παρακάμψουν τα όποια διαδικαστικά εμπόδια - το κατά πόσο βέβαια όλα αυτά είναι νομότυπα είναι ένα ερώτημα, αλλά εάν δεν διαμαρτύρεται κάποιος τότε δεν έχει νόημα. Επίσης είναι εξαιρετικά πιθανό οτι το τίμημα θα πέσει (από τα ποσά της Exin) αλλά προκειμένου και να χάσει όλο το έσοδο αλλά και να μείνει με το βαρίδι της ασφαλιστικής (διότι περί βαριδίου πρόκειται...) εκτιμώ οτι η Τράπεζα θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια - το ερώτημα είναι εάν έχει περιθώρια... Η βούληση της κυβέρνησης βέβαια παραμένει όπως πάντα αστάθμητος παράγοντας...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

koutsolioutsou

Απορρίφθηκε η αίτηση της Folli Follie για υπαγωγή στο άρθρο 106α και αίρονται τα μέτρα προστασίας της εταιρείας – Το «Πρώτο Θέμα» αποκάλυψε ότι μήνες αφότου ξέσπασε η υπόθεση, η οικογένεια έβαλε πωλητήριο στη 40 μέτρων θαλαμηγό της σαν να μην τρέχει τίποτα

chrimatss

Ύστερα από την πτώση της τελευταίας περιόδου, η αγορά αντιδρά, αλλά οι δυνάμεις δεν επαρκούν για μια υπέρβαση πάνω από τις 680 μονάδες – που είναι και το όριο στο οποίο αλλάζει η πτωτική τάση

1
freno_eisprakseis

Αύξηση, μεν, με χαμηλότερους ρυθμούς δε, σε σύγκριση με όλο το προηγούμενο διάστημα σημείωσαν οι τουριστικές εισπράξεις τον πιο «θερμό» μήνα του ελληνικού καλοκαιριού, φθάνοντας συνολικά τα 3,6 δισ. ευρώ.

sallas_michalis

Αναπτύχθηκε (για τα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα) μία λανθασμένη και τιμωρητική αντίληψη, που όπως φάνηκε εκ των υστέρων, δεν την είχαν μόνον οι ξένοι αλλά και η ίδια η Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία όχι απλώς την ανέχθηκε αλλά και την υποστήριξε. Αν από τότε είχαν γίνει οι σωστοί χειρισμοί αλλά και αργότερα, αν η ΤτΕ είχε στηρίξει λύσεις αποτελεσματικές, το τοπίο σίγουρα θα ήταν σήμερα διαφορετικό, γράφει ο τραπεζίτης Μιχάλης Σάλλας

Mtx-German-1000

Τη στιγμή που αρκετές πόλεις στη Γερμανία είναι έτοιμες να απαγορεύσουν την κυκλοφορία σε παλιά πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα (Euro5 και παλαιότερα) οι επιτήδειοι έμποροι σε όλα τα Βαλκάνια σπεύδουν να τα αποκτήσουν έναντι πινακίου φακής για να πουλήσουν στις χώρες τους σε πολύ υψηλότερες τιμές.

ddd_XL

H πρόσφατη είδηση ότι ένα από τα πιο φημισμένα στέκια καφέ του Κολωνακίου, έκλεβε ρεύμα, ζημιώνοντας με 40.000 ευρώ το ΔΕΔΔΗΕ είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου στο φαινόμενο των ρευματοκλοπών που έθρεψε η κρίση και πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις.