Αισιόδοξοι για το μέλλον τους οι εργαζόμενοι στη Ναυτιλία

Αισιόδοξοι για το μέλλον τους οι εργαζόμενοι στη Ναυτιλία

Το 37% των ερωτηθέντων πήρε αύξηση στον μισθό του και  το 47%  πήρε μπόνους τους τελευταίους 12 μήνες

Οι  υπάλληλοι στα γραφεία ναυτιλιακών εταιρειών, σε παγκόσμιο επίπεδο, νιώθουν πιο αισιόδοξοι για το επαγγελματικό τους μέλλον σε σύγκριση με άλλα επαγγέλματα. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε το 9th Maritime Employee Survey.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, την οποία πραγματοποίησαν οι εταιρείες Halcyon Recruitment και Coracle σε δείγμα 2.863 συμμετεχόντων υπαλλήλων, το 56% ανησυχεί για το εργασιακό του μέλλον έναντι 63% στην έρευνα του 2016 ενώ μόνο το 28% σκέφτονται να αλλάξουν επάγγελμα έναντι ποσοστού 37% το 2016. 
 
Σε ερώτηση για το BREXIT το 40% πιστεύει ότι θα έχει αρνητικές επιπτώσεις για τη Μεγάλη Βρετανία ως παγκόσμιο ναυτιλιακό κέντρο, ενώ το 43% υποστηρίζει ότι θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην χώρα ως προς την προσέλκυση εργαζομένων.
 
Το 37% των ερωτηθέντων πήρε αύξηση στον μισθό του και  το 47%  πήρε μπόνους τους τελευταίους 12 μήνες. Υπήρξε μία ελαφρά μείωση αφού το 2016 αύξηση είχε πάρει 38% και μπόνους το 49%.

Από όσους εργάζονται στον κλάδο της φορτηγού ναυτιλίας-dry cargo το 44% πήρε αύξηση μισθού και το 52% μπόνους.

Στον κλάδο των δεξαμενόπλοιων αύξηση πήρε το 52% όμως μόνο το 35% πήρε μπόνους.

Το 70% όσων απάντησαν στην έρευνα δήλωσε ευτυχισμένο με τα μπόνους που πήρε μέσα στο 2017. Το ποσοστό ήταν 69% το 2016.  

Όσοι εργάζονται  στα τμήματα  operation και technical/HSEQ ήταν εκείνοι που επλήγησαν σκληρότερα αφού μόλις το 1/3 δήλωσε ότι πήρε αύξηση μισθού.  

Το 77% θα πήγαινε σε ειδικά γραφεία εργασίας εάν θα ήθελε να αλλάξουν δουλειά. Το 45% των εργαζομένων ανέφερε την έλλειψη ευκαιριών προώθησης και προαγωγής ως κύριο λόγο δυσαρέσκειας στο σημερινό τους ρόλο σε μία εταιρεία.

Πηγή: www.newmoney.gr 

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

6r6rb_XL

Το 10% στις συναλλαγές πολυτελών κατοικιών στον ορίζοντα της επόμενης τριετίας έχει θέσει ως στόχο η Engel & Völkers, πολυεθνική εταιρεία real estate, η οποία έχει δημιουργήσει ήδη από τις αρχές του έτους το νέο μητροπολιτικό της κέντρο στην Αθήνα.

snack1

Χαμόγελα στην Mars Hellas καθώς η θυγατρική της αμερικανικής πολυεθνικής, η οποία μάλιστα έχει και την ευθύνη της αγοράς της Κύπρου, της Μάλτας, του Ισραήλ και της Παλαιστίνης, φαίνεται να καταφέρνει να εισέρχεται σε τροχιά ανάκαμψης έπειτα από τα τελευταία δύσκολα χρόνια.

papanatsiou_ar

Σήμερα η «πρεμιέρα» της πλατφόρμας που ήταν προγραμματισμένο να ανοίξει τη Δευτέρα - «Τρύπα» 0,6% στον προϋπολογισμό λόγω παροχών «βλέπουν» ευρωπαϊκές πηγές που μίλησαν στο protothema.gr - Fitch: Θα τα πληρώσετε σε τόκους - Γραφείο Προϋπολογισμού: Μικρότερο από πέρυσι το πλεόνασμα

3