Αισιόδοξοι για το μέλλον τους οι εργαζόμενοι στη Ναυτιλία

Αισιόδοξοι για το μέλλον τους οι εργαζόμενοι στη Ναυτιλία

Το 37% των ερωτηθέντων πήρε αύξηση στον μισθό του και  το 47%  πήρε μπόνους τους τελευταίους 12 μήνες

Οι  υπάλληλοι στα γραφεία ναυτιλιακών εταιρειών, σε παγκόσμιο επίπεδο, νιώθουν πιο αισιόδοξοι για το επαγγελματικό τους μέλλον σε σύγκριση με άλλα επαγγέλματα. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε το 9th Maritime Employee Survey.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, την οποία πραγματοποίησαν οι εταιρείες Halcyon Recruitment και Coracle σε δείγμα 2.863 συμμετεχόντων υπαλλήλων, το 56% ανησυχεί για το εργασιακό του μέλλον έναντι 63% στην έρευνα του 2016 ενώ μόνο το 28% σκέφτονται να αλλάξουν επάγγελμα έναντι ποσοστού 37% το 2016. 
 
Σε ερώτηση για το BREXIT το 40% πιστεύει ότι θα έχει αρνητικές επιπτώσεις για τη Μεγάλη Βρετανία ως παγκόσμιο ναυτιλιακό κέντρο, ενώ το 43% υποστηρίζει ότι θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην χώρα ως προς την προσέλκυση εργαζομένων.
 
Το 37% των ερωτηθέντων πήρε αύξηση στον μισθό του και  το 47%  πήρε μπόνους τους τελευταίους 12 μήνες. Υπήρξε μία ελαφρά μείωση αφού το 2016 αύξηση είχε πάρει 38% και μπόνους το 49%.

Από όσους εργάζονται στον κλάδο της φορτηγού ναυτιλίας-dry cargo το 44% πήρε αύξηση μισθού και το 52% μπόνους.

Στον κλάδο των δεξαμενόπλοιων αύξηση πήρε το 52% όμως μόνο το 35% πήρε μπόνους.

Το 70% όσων απάντησαν στην έρευνα δήλωσε ευτυχισμένο με τα μπόνους που πήρε μέσα στο 2017. Το ποσοστό ήταν 69% το 2016.  

Όσοι εργάζονται  στα τμήματα  operation και technical/HSEQ ήταν εκείνοι που επλήγησαν σκληρότερα αφού μόλις το 1/3 δήλωσε ότι πήρε αύξηση μισθού.  

Το 77% θα πήγαινε σε ειδικά γραφεία εργασίας εάν θα ήθελε να αλλάξουν δουλειά. Το 45% των εργαζομένων ανέφερε την έλλειψη ευκαιριών προώθησης και προαγωγής ως κύριο λόγο δυσαρέσκειας στο σημερινό τους ρόλο σε μία εταιρεία.

Πηγή: www.newmoney.gr 

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

tsakalotos_capital_link

«Exciting times for Greece» (συναρπαστικοί καιροί για την Ελλάδα)» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος, ενώ τόνισε: «Χωρίς να θέλω να μειώσω το πρόβλημα, υπάρχει μεγάλη πρόοδος στα κόκκινα δάνεια» - Μεταρρυθμίσεις χωρίς κοινωνική ενσωμάτωση οδηγoύν στην άνοδο του εθνικισμού, υπογράμμισε

4
stoxx

Την αφορμή για ρευστοποιήσεις έδωσε η απόφαση της Μέι να αναβάλει την αυριανή ψηφοφορία για τη συμφωνία του Brexit - Οι αγορές αντέδρασαν αρνητικά, διευρύνοντας περαιτέρω τις αρχικές απώλειες, ενώ η στερλίνα κατρακύλησε κατά 1,5% στο 1,10 έναντι του ευρώ

4484507

Ο επικεφαλής των τεχνοκρατών της Κομισιόν για την Ελλάδα ζήτησε από το Φόρουμ του Capital Link στη Νέα Υόρκη επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων και των μεταρρυθμίσεων στο Δημόσιο


4622959

Μιλώντας στο 20ο Συνέδριο Invest In Greece που διεξάγεται στην Νέα Υόρκη αναφέρθηκε στον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας της Εφορίας μέσω εξάπλωσης των ηλεκτρονικών συναλλαγών και μείωσης της γραφειοκρατίας

5