Αισιόδοξοι για το μέλλον τους οι εργαζόμενοι στη Ναυτιλία

Αισιόδοξοι για το μέλλον τους οι εργαζόμενοι στη Ναυτιλία

Το 37% των ερωτηθέντων πήρε αύξηση στον μισθό του και  το 47%  πήρε μπόνους τους τελευταίους 12 μήνες

Οι  υπάλληλοι στα γραφεία ναυτιλιακών εταιρειών, σε παγκόσμιο επίπεδο, νιώθουν πιο αισιόδοξοι για το επαγγελματικό τους μέλλον σε σύγκριση με άλλα επαγγέλματα. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε το 9th Maritime Employee Survey.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, την οποία πραγματοποίησαν οι εταιρείες Halcyon Recruitment και Coracle σε δείγμα 2.863 συμμετεχόντων υπαλλήλων, το 56% ανησυχεί για το εργασιακό του μέλλον έναντι 63% στην έρευνα του 2016 ενώ μόνο το 28% σκέφτονται να αλλάξουν επάγγελμα έναντι ποσοστού 37% το 2016. 
 
Σε ερώτηση για το BREXIT το 40% πιστεύει ότι θα έχει αρνητικές επιπτώσεις για τη Μεγάλη Βρετανία ως παγκόσμιο ναυτιλιακό κέντρο, ενώ το 43% υποστηρίζει ότι θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην χώρα ως προς την προσέλκυση εργαζομένων.
 
Το 37% των ερωτηθέντων πήρε αύξηση στον μισθό του και  το 47%  πήρε μπόνους τους τελευταίους 12 μήνες. Υπήρξε μία ελαφρά μείωση αφού το 2016 αύξηση είχε πάρει 38% και μπόνους το 49%.

Από όσους εργάζονται στον κλάδο της φορτηγού ναυτιλίας-dry cargo το 44% πήρε αύξηση μισθού και το 52% μπόνους.

Στον κλάδο των δεξαμενόπλοιων αύξηση πήρε το 52% όμως μόνο το 35% πήρε μπόνους.

Το 70% όσων απάντησαν στην έρευνα δήλωσε ευτυχισμένο με τα μπόνους που πήρε μέσα στο 2017. Το ποσοστό ήταν 69% το 2016.  

Όσοι εργάζονται  στα τμήματα  operation και technical/HSEQ ήταν εκείνοι που επλήγησαν σκληρότερα αφού μόλις το 1/3 δήλωσε ότι πήρε αύξηση μισθού.  

Το 77% θα πήγαινε σε ειδικά γραφεία εργασίας εάν θα ήθελε να αλλάξουν δουλειά. Το 45% των εργαζομένων ανέφερε την έλλειψη ευκαιριών προώθησης και προαγωγής ως κύριο λόγο δυσαρέσκειας στο σημερινό τους ρόλο σε μία εταιρεία.

Πηγή: www.newmoney.gr 

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

tsakalotos


To Ταμείο ζητά ελάφρυνση, αλλά πιέζει και για επιπλέον μέτρα - Αγώνας δρόμου ένα μήνα ως το Eurogroup του Ιουνίου - Τι αλλάζει στα χρέη για τον εξωδικαστικό - Σταδιακές και «πονηρές» οι αυξήσεις στις αντικειμενικές τιμές των ακινήτων

13
mos19

«Πρέπει όλοι να εργαστούμε εντατικά τις προσεχείς εβδομάδες για να ολοκληρώσουμε μια συνολική συμφωνία που θα θέσει την Ελλάδα σε πορεία βιώσιμης ανάπτυξης μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος τον Αύγουστο», τόνισε ο επίτροπος Οικονομικών της ΕΕ

3
IMF19

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Τζέρι Ράις επισημαίνεται η πρόοδος στις συζητήσεις που αφορούν τις μεταρρυθμίσεις και τονίζεται ότι θα συνεχιστούν οι συνομιλίες για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, καθώς παραμένουν οι διαφορές μεταξύ των θεσμών

fot19

Τίθεται σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2019 - Το ανώτατο οικογενειακό εισόδημα θα φτάνει στις 24.000 ευρώ, ενώ το ποσό της επιδότησης θα ξεκινά από 70 ευρώ ανά μήνα και θα προσαυξάνεται κατά 50% ανάλογα με τον αριθμό των μελών του νοικοκυριού

18