Σχεδόν 15 δισ. επενδύθηκαν για αγορές πλοίων το 2017

Σχεδόν 15 δισ. επενδύθηκαν για αγορές πλοίων το 2017

Αγοράστηκαν 1.105 πλοία συνολικής χωρητικότητας 71,7 εκατομμυρίων τόνων και μέσο όρο ηλικίας τα επτά έτη

Σε μία εποχή που οι τράπεζες
μειώνουν την έκθεσή τους στη ναυτιλία και κυρίως οι ευρωπαϊκές, με τα επενδυτικά funds να αποτελούν την εναλλακτική λύση χρηματοδότησης για τις ναυτιλιακές εταιρείες, χωρίς όμως να μπορούν να σπάσουν την υπάρχουσα εξάρτηση της ναυτιλιακής βιομηχανίας με τα πιστωτικά ιδρύματα, οι επενδύσεις σε αγορές πλοίων συνεχίζονται.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ναυλομεσιτικού οίκου Allied Research από τις αρχές του χρόνου έως τις 8 Σεπτεμβρίου του 2017 έχουν επενδυθεί συνολικά 14,4 δισεκατομμύρια δολάρια για την αγορά 1.105 πλοίων συνολικής χωρητικότητας 71,7 εκατομμυρίων τόνων και μέσο όρο ηλικίας τα επτά έτη.

Από αυτά ξηρού φορτίου είναι 474 αξίας έξι δισ. δολαρίων, χωρητικότητας 35,8 εκατ. τόνων και μ.ο. ηλικίας τα 10 έτη.

Δεξαμενόπλοια είναι τα 268 , αξίας 4,8 δισ., χωρητικότητας 24,7 εκατ. και μ.ο. ηλικίας τα 11 έτη.

Ακολουθούν -τα containers που είναι 199 , αξίας 1,3 δισ. χωρητικότητας 8,9 εκατ. και μ.ο. ηλικίας 11 έτη -τα gas carriers 29 στον αριθμό, τα γενικού φορτίου 44 συνολικά, τα ro-ro 13 τον αριθμό και άλλου τύπου 78 πλοία.

Διαβάστε περισσότερα στο Newmoney

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

pleonasma_arthro2

Ο προϋπολογισμος εμφάνισε πλεόνασμα και στο πρώτο εξάμηνο, χάρη στη μείωση των κρατικών δαπανών -ακόμα και εκείνων που προορίζονταν για επενδύσεις. Στα έσοδα, όμως, δεν καταγράφεται πια η υπεραπόδοση που τροφοδοτούσε το πλεόνασμα.

17
nammos

Η ΑΑΔΕ εκσυγχρονίζεται όσο και τα οργανωμένα κυκλώματα που δρουν ήδη στη χώρα μας, αξιοποιώντας τις πιο σύγχρονες μεθόδους και το πιο προηγμένο software, για να διαπράττουν και να συγκαλύπτουν τη φοροδιαφυγή

9
airbnb23

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλεί την Airbnb να ευθυγραμμίσει τους όρους και τις προϋποθέσεις με τους κοινοτικούς κανόνες – Με κυρώσεις προειδοποιεί η αρμόδια Επίτροπος 

8