Αλλάζουν οι δόσεις στα εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ για όσους έγινε συμψηφισμός

Αλλάζουν οι δόσεις στα εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ για όσους έγινε συμψηφισμός

Το ποσό των εκκρεμών επιστροφών φόρων που συμψηφίστηκε με οφειλές των φορολογουμένων δεν ξεπερνά τελικά τα 41,2 εκατ. ευρώ, από τις συνολικά 200 εκατ. ευρώ εκκρεμείς επιστροφές φόρου που καλείται το δημόσιο να καταβάλει στους δικαιούχους

Λιγότερο αποδοτικοί από όσο αρχικά φαινόταν ήταν για τα κρατικά ταμεία οι μαζικοί συμψηφισμοί επιστροφών φόρου με οφειλές του ΕΝΦΙΑ.

Σε ανακοίνωσή της η
Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων επιβεβαιώνει μεν πως ολοκληρώθηκαν 568.446 μαζικοί συμψηφισμοί που αφορούν σε υπερεισπράξεις και σε επιστροφές φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων, για φορολογούμενους με μία ή περισσότερες αρρύθμιστες οφειλές, διευκρινίζει όμως πως το ποσό των εκκρεμών επιστροφών φόρων που συμψηφίστηκε με οφειλές των φορολογουμένων δεν ξεπερνά τελικώς τα 41,2 εκατ. ευρώ, από τις συνολικά 200 εκατ. ευρώ εκκρεμείς επιστροφές φόρου που καλείται το δημόσιο να καταβάλει στους δικαιούχους.

Στους φορολογούμενους πολίτες θα αποσταλεί ηλεκτρονικό μήνυμα ώστε μέσω της εφαρμογής «Προσωποποιημένη Πληροφόρηση» του
TAXIS να ενημερωθούν για το νέο και μειωμένο ποσό της οφειλής τους.
 
Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΑΑΔΕ, συμψηφίστηκαν 434.944 υπερεισπράξεις φόρων, με συμψηφιζόμενο ποσό 22.285.376,44 ευρώ και έγιναν 133.502 συμψηφισμοί επιστροφών φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων που αφορούσαν σε δηλώσεις που υποβλήθηκαν μεταξύ των ετών 2014-2017, με ποσό συμψηφισμού 18.878.442,52 ευρώ.
 
Το συνολικό ποσό των 41.163.818,96 ευρώ συμψηφίστηκε κατά ποσοστό 63% και 24% με οφειλές ENΦΙΑ και φόρου εισοδήματος αντίστοιχα.
 
Για να μην «διπλοπληρώσουν» φόρους οι φορολογούμενοι, η ΑΑΔΕ καλεί όλους τους φορολογουμένους να εξετάζουν πριν πληρώσουν την οφειλή τους, αν αυτή έχει ήδη καλυφθεί μέσω συμψηφισμού. Όπως αναφέρει η ΑΑΔΕ σε σχετική ενημέρωση για την αποφυγή «υπερεισπράξεων» φόρου «καθημερινά πραγματοποιούνται από τις ΔΟΥ (αυτεπάγγελτα) συμψηφισμοί επιστροφών με οφειλές, οπότε σε αυτή την περίπτωση μειώνεται το υπόλοιπο ποσό της οφειλής. Επίσης, σε τακτά διαστήματα πραγματοποιούνται και αυτόματοι μαζικοί συμψηφισμοί κεντρικά. Στην περίπτωση αυτή, στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο που έχετε δηλώσει στο TAXIS θα λάβετε ενημερωτικό μήνυμα. Σε κάθε περίπτωση, πριν την πληρωμή της οφειλής / δόσης σας, συστήνεται να ενημερώνεστε μέσω της εφαρμογής «Προσωποποιημένης Πληροφόρησης» για το τρέχον υπόλοιπο της οφειλής σας ή/και την πιθανή αναμόρφωση των δόσεων καθώς και να τυπώνετε εάν απαιτείται την ταυτότητα οφειλής. Η καταβολή για κάθε οφειλή δεν πρέπει να ξεπερνάει το Συνολικό Ποσό Οφειλής».

ΣΧΟΛΙΑ (19)

Αναλογικα

Πληρωνουμε μια εφορια κανονικη, και 2 εφοριες σε ενφια ( ανα ετος ). Σιγα μη το καταργησουν.

TZZ

TA TΡΩΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΟΛΙΟΦΘΟΡΑΣ ΕΙΧΑΝ ΠΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΜΕΙΩΘΕΙ Ο ΕΝΦΙΑ !! ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΞΕΡΩ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 90 ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΠΑΝ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΑΥΞΗΘΗΚΕ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ !!!

Προς Βουτση και αλλα τρωκτικα

Τα δικα σας τα εκκαθαρισατε;

σύντροφος σοφός

είτε μέσα είτε έξω από την ΕΕ, το αγγούρι θα το φας, αφού χρεωκόπησες

Ενταξει, καταλαβαμε ποσο εξυπνο εισαι

Δε χρειαζεται να χαιζεσαι κι ολας

Πολυ ζηλεια

Ζηλευεις πολυ, να το προσεξεις

Υπάρχει το ΕΝΦΙΑ ακόμα!!!

Υποτίθεται θα το καταργούσε ο απατεονας τυχοδιώκτης Αλέξης ο ψεύτης. Για ένα ΕΝΦΙΑ καταστρέψατε την Ελλάδα κορόιδα.

Λούλης

Θα το πούμε πάλι. Στις πρώτες εκλογές ναι, αλλά στις δεύτερες εκλογές δεν υποσχέθηκε κάτι τέτοιο ο Αλέξης Τσίπρας. Μάλιστα στις δεύτερες εκλογές βγήκε με μεγαλύτερο ποσοστό!

πουλ

συριζοτρόλ Λούλη, τι σανό τρως με πίτουρα ή με σιτάρι ή με βρώμη, για να σε πούμε πόσο έχει επιρρεαστεί ο εγκέφαλό σου

ο μάγος

τι πίνεις και παραμιλάς κάθε απόγευμα, σε ποιο κόσμο ζεις και σε ποιο σύμπαν μεγάλε τρελελέ, αυτά ούτε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν τα λένε

@Λουληηηηηηηηηη....

Μείωσε το πολύ φραπόγαλο, σου φέρνει άνοια.... Για το καλό σου το λέω.....

Φίλιππος

Μην ασχολείστε με τον Ε Ν Φ Ι Α γιατί θα καταργηθεί μετά τις εκλογές του 2018 από τη γαλάζια διακυβέρνηση.

Παναγιώτης

Πως το πάθανε ; γαλαντόμο το κλεφτοκοτάδικο κράτος ; Απο τα λαμόγια με το χοντρό πορτοφόλι πότε θα εισπράξεις Αλέξη ; η μήπως αυτό ήταν μόνο προεκλογικό;

Λούλης

Δηλαδή, εσύ γι αυτό δεν γίνεσαι πλούσιος με χοντρό πορτοφόλι; Φοβάσαι τους φόρους του Αλέξη;

xxxx

ρε αριστερή λατέρνα, εσύ αφού δεν πληρώνεις γιατί δεν έχεις τίποτα όλα τα έχει ο πεθερός σου και κάνεις μετάνοιες κάθε μέρα, γιατί μιλάς ;

Λούλης

@13:58. Μα γι αυτό άλλωστε και διάλεξα αυτόν τον πεθερό, διότι διαθέτει γερό κομπόδεμα και δεν χρειάστηκε ποτέ εγώ να βρίζω κυβερνήσεις.

@Λουλη

Πεθερο λενε τον γκομενο;

Ρούλη

τι πίνεις ;

πάρε τα χάπια σου

στον γιατρό από πότε έχεις να πας

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

fiat123

Πρόκειται για μια μάρκα που έχει αγαπήσει ο Έλληνας αγοραστής αυτοκινήτου. Τα τελευταία χρόνια όμως, φαίνεται ότι η συγκεκριμένη αυτοκινητοβιομηχανία 'εχει γυρίσει την πλάτη του στα... ευρώ του, επικεντρώνοντας τα αυτοκίνητά τους στις πωλήσεις μόνο εταιρικών και νοικιάρικων.

oures_main01_-_Copy

Τα ποσά που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός ως παροχή ήταν τελικά μικτές αποδοχές οι οποίες υπόκεινται σε παρακράτηση φόρου έως 22% και εισφοράς υπέρ υγείας 6% - Μπαράζ διαμαρτυριών από τους συνταξιούχους

113
roma_syriza_espa

Το αμέσως προσεχές διάστημα θα ενεργοποιηθεί η δράση που θα χρηματοδοτηθεί από πόρους του ΕΣΠΑ 2014-2020, έγραψε στο facebook ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης - Στόχος η ενίσχυση των Ρομά σε ποσοστό έως και 70% προκειμένου να προχωρήσουν σε επενδύσεις που αφορούν σε εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού, ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων, προμήθεια αμιγώς επαγγελματικών οχημάτων και πρόσληψη νέου προσωπικού

145
6e1b5df9fd4876e8f5cc8d4ff6409719_XL

Με μια «γενναία» επένδυση ύψους 300 εκατ. ευρώ, η Enel Green Power Hellas, η ελληνική θυγατρική του ιταλικού κολοσσού Enel Green Power, κατασκευάζει το μεγαλύτερο σύμπλεγμα έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας σε μέγεθος, ισχύ και πολυπλοκότητα, που έχουν ποτέ κατασκευαστεί στην Ελλάδα.