Τη χειρότερη εβδομαδιαία πορεία της εμφάνισε η Wall Street

Τη χειρότερη εβδομαδιαία πορεία της εμφάνισε η Wall Street

Η ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Β. Κορέα παραμένει, με επιθετικές φραστικές παρεμβάσεις και από τις δύο πλευρές - Πάντως οι επενδυτές έστρεψαν την προσοχή τους και στα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ

Η θετική πορεία στην τελευταία συνεδρίαση δεν ήταν αρκετή για να «δημιουργήσει» μία καλή εβδομαδιαία πορεία για την αμερικανική αγορά, η οποία βρέθηκε σε κλοιό πιέσεων καθ' όλη τη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας, μετά την κλιμάκωση της έντασης μεταξύ ΗΠΑ και Β. Κορέας. 

Στη συνεδρίαση της Παρασκευής ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,06% για να φθάσει στο επίπεδο των 21.858 μονάδων, με τον S&P 500 να εμφανίζει κέρδη 0,13% στις 2.441 μονάδες και τον Nasdaq να κινείται 0,64% υψηλότερα στις 6.256 μονάδες.

Η ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Β. Κορέα παραμένει, με επιθετικές φραστικές παρεμβάσεις και από τις δύο πλευρές. Πάντως οι επενδυτές έστρεψαν την προσοχή τους και στα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, ο πληθωρισμός ενισχύθηκε 0,1% τον Ιούλιο, ενώ οι αναλυτές είχαν εκτιμήσει ότι θα ενισχύονταν 0,2%.

«Επειδή οι αριθμοί ήταν χαμηλότεροι, η αγορά τους εξέλαβε ως σήμα πως η Fed δεν θα προχωρήσει σε αύξηση επιτοκίων τον Σεπτέμβριο», εκτίμησε ο Robert Pavlik, κορυφαίος αναλυτής της Boston Private.

Μετά την ανακοίνωση και βάσει του FedWatch της CME Group, οι πιθανότητες η Fed να προχωρήσει σε αύξηση επιτοκίων στα τέλη του έτους υποχώρησαν στο 38% έναντι 45% που ήταν πριν.

Πτωτική κίνηση και για τον δείκτη μεταβλητότητας ή «φόβου» Vix, ο οποίος -μετά το ράλι της Πέμπτης- υποχώρησε 3,2% στις 15,52 μονάδες.

Πηγή: Newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ERT_Mundial2018

Τι και αν βρέθηκε στην κορυφή της τηλεθέασης το μήνα που διεξάγονταν το Μουντιάλ της Ρωσίας; Τι και αν ο τελικός έφτασε κατά μέσο όρο το 63%, πιάνοντας μάλιστα και το απίθανο για τα τηλεοπτικά χρονικά 74,6%.

pleonasma_arthro2

Ο προϋπολογισμος εμφάνισε πλεόνασμα και στο πρώτο εξάμηνο, χάρη στη μείωση των κρατικών δαπανών -ακόμα και εκείνων που προορίζονταν για επενδύσεις. Στα έσοδα, όμως, δεν καταγράφεται πια η υπεραπόδοση που τροφοδοτούσε το πλεόνασμα.

20
nammos

Η ΑΑΔΕ εκσυγχρονίζεται όσο και τα οργανωμένα κυκλώματα που δρουν ήδη στη χώρα μας, αξιοποιώντας τις πιο σύγχρονες μεθόδους και το πιο προηγμένο software, για να διαπράττουν και να συγκαλύπτουν τη φοροδιαφυγή

13
airbnb23

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλεί την Airbnb να ευθυγραμμίσει τους όρους και τις προϋποθέσεις με τους κοινοτικούς κανόνες – Με κυρώσεις προειδοποιεί η αρμόδια Επίτροπος 

8