Με κενά και ελλείψεις ανοίγει η πλατφόρμα για τον εξωδικαστικό

Με κενά και ελλείψεις ανοίγει η πλατφόρμα για τον εξωδικαστικό

Η αρχική έκδοση ενεργοποιείται την ερχόμενη εβδομάδα - Στα μέσα φθινοπώρου θα «ανέβει» η ολοκληρωμένη πλατφόρμα

Με κενά και ελλείψεις ενεργοποιείται η πλατφόρμα του εξωδικαστικού μηχανισμού την Πέμπτη 3 Αυγούστου.

Χρησιμοποιώντας τους κωδικούς του Taxisnet, ιδιώτες και επιχειρήσεις με συνολικές οφειλές άνω των 20.000 ευρώ θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν αίτηση για εξωδικαστική ρύθμιση των χρεών τους προς την εφορία, τα ασφαλιστικά ταμεία, τις τράπεζες και τους προμηθευτές τους.

Ωστόσο, η αρχική έκδοση της πλατφόρμας που θα βγει στον «αέρα» θα περιλαμβάνει μόνο τα στοιχεία και τις οφειλές προς τον ΕΦΚΑ και τα ταμεία καθώς η ολοκληρωμένη μορφή, που θα περιλαμβάνει και τα χρέη προς τους υπόλοιπους πιστωτές θα «ανέβει» από τα μέσα φθινοπώρου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, η σύνδεση του συστήματος με την εφορία και τα τελωνεία θα γίνει από Σεπτέμβριο και με τις τράπεζες στις αρχές Οκωβρίου.

Επιπλέον, ο οφειλέτης θα πρέπει ο ίδιος να «τρέξει» τη διαδικασία αφού πέρα από τα χρέη που θα εμφανίζονται αυτόματα στο σύστημα, θα πρέπει να εισάγει στο σύστημα πληροφορίες όπως αναλυτική περιουσιακή κατάσταση (καταθέσεις, ακίνητα, επενδύσεις) και άλλα έγγραφα (τιμολόγια, επιταγές, κτλ) μόνος του.

Η συνολική διαδικασία εκτιμάται ότι διαρκεί 2-3 μήνες για οφειλές έως 2 εκατ. ευρώ καθώς για μεγαλύτερες οφειλές θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος.

Πηγή: www.newmoney.gr 

ΣΧΟΛΙΑ (2)

ΛΟΥΚΑΣ ΜΠΙΣΤΑΡΑΚΗΣ

ΣΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΞΟΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΥΠ ΟΨΗ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ Π Χ ΕΧΩ ΚΕΡΔΙΣΕΙ 5 Σ Τ Ε ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΑΝ ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΕΦΟΡΕΙΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Σ Τ Ε ΠΟΥ ΟΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΜΕΤΑ 5ΕΤΙΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΧΡΕΕΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΦΟΡΕΙΑ ΟΠΩΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΕΦΟΡΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ, ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ.

ΣΥΜΦΩΝΟ!

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΑΚΙΑ! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ, ΜΟΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ. ΑΦΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ ΣΤΑ ΚΟΜΠΙΟΥΤΕΡ ΝΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΑ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

fragkou_nasdaq

Η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Navios Containers Αγγελική Φράγκου χτύπησε το καμπανάκι λήξης της συνεδρίασης του Nasdaq – Ολοκλήρωσε την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρείας

843edf9f94ab565ccc9139002d9197af_XL

Προσφυγή στο ΣτΕ κατά των δύο ερμηνευτικών εγκυκλίων επί της νέας νομοθεσίας, με την οποία ουσιαστικά οι επιχειρήσεις ηλεκτρονικών τσιγάρων εξισώνονται με τις καπνοβιομηχανίες ετοιμάζει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικού Τσιγάρου, ο οποίος ξεκινά παράλληλα καμπάνια ενημέρωσης για όλα τα επιστημονικά δεδομένα που αφορούν στο άτμισμα, με κεντρικό μήνυμα «Ο ατμός δεν είναι καπνός».

imf_1

Ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του ΔΝΤ Ντέιβιντ Λίπτον υποστήριξε ότι μαζεύονται σύννεφα πάνω από την παγκόσμια οικονομία – Εξέφρασε φόβους ότι οι κυβερνήσεις και οι κεντρικές τράπεζες ενδέχεται να μην είναι καλά εξοπλισμένες