ΕΦΚΑ: 250 ευρώ το μήνα σε 2.500 υπαλλήλους για την έκδοση 70.000 συντάξεων

ΕΦΚΑ: 250 ευρώ το μήνα σε 2.500 υπαλλήλους για την έκδοση 70.000 συντάξεων

Στα 3,7 εκατ. ευρώ η επιπλέον δαπάνη για να πιαστεί ο στόχος

Στη δουλειά θα στρωθούν 2.500 υπάλληλοι του ΕΦΚΑ
με σκοπό την επίτευξη τη μέγιστη απόδοση στην έκδοση συντάξεων
αν θέλουν να λάβουν το γενναιόδωρο μπόνους των 250 ευρώ το μήνα (190 καθαρά) που ενέκρινε το Διοικητικό Συμβούλιο του ενιαίου φορέα.

Οι υπάλληλοι (εισηγητές, ανακεφαλαιωτές, υπάλληλοι αναγνώρισης και ελεγκτές) θα χωριστούν σε 100 κλιμάκια και θα εργάζονται σε πρωινές και απογευματινές βάρδιες το διάστημα από 1/7/2017 έως 30/9/2017, ανατρέποντας την παραδοσιακή θερινή ραστώνη που επικρατεί τη συγκεκριμένη εποχή στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα. Όσο για τις θερινές άδειες, θα έχουν δικαίωμα να λάβουν μία εβδομάδα άδεια και μία ακόμα αν το αίτημά τους εγκριθεί από τον διευθυντή του τμήματος.

Ο χρόνος λειτουργίας των Κλιμακίων-Ομάδων Εργασίας ορίζεται σε έξι μήνες, από Ιούλιο 2017 μέχρι Δεκέμβριο 2017, με δυνατότητα αντίστοιχης παράτασης του χρονικού διαστήματος λειτουργίας σε περίπτωση καθυστέρησης έναρξης της λειτουργίας τους.

Σκοπός του έργου είναι η εκκαθάριση των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης για τις οποίες δεν έχει εκδοθεί οριστική απόφαση συνταξιοδότησης μετά την πάροδο ενενήντα ημερών από την ημερομηνία υποβολής της σχετικής αίτησης.  

Στόχος του «θερινού αγώνα δρόμου» είναι στις 31/12/2017 οι εκκρεμείς συνταξιοδοτικές περιπτώσεις -που ανέρχονται σήμερα σε 139.000- είναι να μειωθούν κατά το ήμισυ και ο αριθμός του εναπομείναντος υπολοίπου να ανέχεται σε 70.000 περιπτώσεις.

Η δαπάνη για τα μπόνους των υπαλλήλων υπολογίζεται ότι θα ανέλθει στο ποσό των 3.750.000 ευρώ και δεν θα επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό αλλά τον προϋπολογισμό του ΕΦΚΑ.

Το σχέδιο δράσης εγκρίθηκε τις προηγούμενες ημέρες από το διοικητικό συμβούλιο του ΕΦΚΑ και αναμένεται να επικυρωθεί με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας.

Βάσει του σχεδίου ορίζεται ελάχιστη και μέγιστη απόδοση το μήνα για κάθε υπάλληλο.

Για παράδειγμα, για τις πρωινές βάρδιες κάθε ανακεφαλαιωτής θα πρέπει να πρέπει να «καθαρίζει» 120 φακέλους το μήνα ενώ ελεγκτής θα πρέπει να εξετάζει 240 φακέλους το μήνα. Στην απογευματινή βάρδια, η ομάδα των τριών υπαλλήλων (εισηγητής, ανακεφαλαιωτής, υπάλληλος αναγνώρισης) θα πρέπει να εκδίδει 20 (κατ΄ελάχιστο) έως 40 (μέγιστη απόδοση) οριστικές συνταξιοδοτικές αποφάσεις το μήνα ενώ ο ελεγκτής θα πρέπει να ελέγχει 60-120 αποφάσεις το μήνα.

Αναλυτικότερα η εισήγηση της διοίκησης του ΕΦΚΑ αναφέρει: «Με αποφάσεις του Διοικητή του ΕΦΚΑ θα συγκροτηθούν στην Κεντρική Υπηρεσία και στις Περιφερειακές Δομές του ΕΦΚΑ 100 Κλιμάκια-Ομάδες Εργασίας για την υλοποίηση του ανωτέρω έργου καθώς και τον συντονισμό και την υποστήριξη των Κλιμακίων-Ομάδων. Η απόδοση των Ανακεφαλαιωτών για το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τ. ΝΑΤ και τ. ΟΓΑ ορίζεται σε 60 φακέλους αρχικής ανακεφαλαίωσης το μήνα για τον κάθε ανακεφαλαιωτή με ελάχιστη δυνατή απόδοση τους 30 φακέλους, ενώ αυτών που θα διεξάγουν τον έλεγχο ορίζεται σε 180 φακέλους το μήνα για τον κάθε ελεγκτή με ελάχιστη δυνατή απόδοση τους 90 φακέλους με την προϋπόθεση ότι η σταθερή μηνιαία παραγωγικότητα πρωϊνής εργασίας δε θα πρέπει να υπολείπεται των 120 φακέλων για τον Ανακεφαλαιωτή και των 240 για τον Ελεγκτή (η ανακεφαλαίωση κύριας και επικουρικής ασφάλισης υπολογίζεται ως μία περίπτωση).

Για τα μέλη αποφασίζουμε η δικαιούμενη αποζημίωση να είναι ανάλογη του κατά περίπτωση παραγόμενου έργου με ποσό  250,00 Ευρώ μηνιαίως για τον κάθε συμμετέχοντα εφόσον η απόδοσή του είναι η μέγιστη δυνατή και επιτυγχάνονται οι μηνιαίοι στόχοι απονομής οριστικών αποφάσεων και πληρωμών, ανά περιφερειακή δομή σύμφωνα με τους επισυναπτόμενους πίνακες. Στην περίπτωση που η απόδοση του κάθε μέλους υπολείπεται της ελάχιστης απαιτούμενης ανά αντικείμενο εργασιών ή δεν επιτυγχάνονται οι τιθέμενοι μηνιαίοι στόχοι ανά περιφερειακή δομή δεν θα υπάρχει δικαίωμα αποζημίωσης».

Εκτιμάται ότι ο αριθμός των μελών-υπαλλήλων που θα συμμετάσχει στο ανωτέρω έργο από τις υπηρεσίες αυτές (Κεντρική και Περιφερειακές) θα ανέλθει συνολικά σε 2.500 άτομα.

Η δαπάνη υπολογίζεται ότι θα ανέλθει στο ποσό των 3.750.000 ευρώ και δεν θα επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό αλλά τον προϋπολογισμό του ΕΦΚΑ.

ΣΧΟΛΙΑ (18)

Γιώτα

Το θετικό κίνητρο (καρότο ) ειναι για τους κοπρίτες του δημοσίου, ενώ το αρνητικό κίνητρο (μαστίγιο ) ειναι για τους φορολογούμενους.

panagiotis

τα λαμογια δεν κανουν τη δουλεια τους και θελουν και μπονους. Γιατι ενα ιδιωτικο ταμειο ειναι στη διαχειριση του δημοσιου??? για να φορτωνει τεμπεληδες ψηφοφορους και να παιζει τα χρηματα ο κοντος στη στηριξη του χρηματηστηριου και να τα κουρτευουν με το PSI και να βαζουν προβληματικα ταμεια μεσα ??? ας τα εβαζαν στο ταμειο των λαμογιων δημοσιων αλλα τοτε θα επεφτε η κυβερνηση.

@panagiotis

Τράβα βρες δουλειά εσύ και μη χάνεις χρόνο σχολιάζοντας....βλακείες γράφεις ούτως ή άλλως...

panagiotis

φανηκε τι εισαι???

Σταύρος

Η είδηση μιλάει για τις Οριστικές αποφάσεις συνταξιοδότησης. Μα εδώ δεν έχουν εκδοθεί ακόμα ούτε Προσωρινές- όπως σε εμένα π.χ, καίτοι έχουν περάσει 90 ημέρες από την απόλυση. Σε αυτές τις περιπτώσεις τι γίνεται?

Να μας πουν όμως

Και πόσα λεφτά θα χάσουν, αν ΔΕΝ πιάσουν το στόχο τους....

A

Τα δημόσια κοπρόσκυλα μαστίγιο χρειάζονται και όχι μπόνους.

Ευταξία

Απαράδεκτη η πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση του υπό πτώχευση κράτους για να κάνουν οι μόνιμοι υπάλληλοι του δημοσίου σωστά τη δουλειά τους για την οποία ήδη πληρώνονται καλύτερα από εκατομμύρια συμπολιτών τους με μηνιαίο μισθό πολύ μεγαλύτερο από τον νομοθετημένο από τη βουλή της χώρας των 586 ευρώ αποδοχών κάθε μήνα, επομένως το κίνητρο για την αποδοτική ικανοποιητική εργασία της υποχρέωσής τους προς εξυπηρέτηση συνταξιούχων πρέπει να είναι η πρόβλεψη επιβολής κυρώσεων ποινών τιμωριών κακών εκθέσεων αξιολόγησης με επιβολή προστίμων και μεταθέσεων σε άλλες πόλεις για τους μη εκτελούντες κανονικά όπως διατάσσονται από την εργοδότρια προϊσταμένη τους Υπηρεσία τα καθήκοντα για τα οποία ήδη αμείβονται ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι αποφυγής καθυστέρησης έκδοσης αποφάσεων χορήγησης συντάξεων αναξιοπαθούντων συμπατριωτών.Έλεος.

@

Αν έκανες τον κόπο να διαβάσεις (που μάλλον δεν διάβασες το κείμενο), και καταλάβαινες τι έγραφε (που μάλλον δεν καταλαβαίνεις) θα έβλεπες ότι δεν πληρώνονται για να κάνουν σωστά την δουλειά τους, αλλά για έργο πέραν του ωραρίου εργασίας. Και για να στο κάνω λιανά: υπάρχει κανένας νόμος που λέει ότι εργαζόμενος, απασχολήται πέραν του οκταώρου απλήρωτος;

Αριάδνη

Μάλλον εσύ δεν διάβασες προσεχτικά το άρθρο φίλε μου, διότι που πουθενά στο κείμενο δεν αναφέρεται ότι πρόκειται για αποζημίωση υπερωριακής απασχόλησης επιπλέον του υποχρεωτικού οκταώρου καθημερινής εργασίας που μπορεί να πραγματοποιείται πρωί ή απόγευμα, αλλά η πρόσθετη χρηματική αμοιβή αφορά την αυτονόητη καλή ικανοποιητική απόδοση έργου των υπαλλήλων κάτι για το οποίο ήδη πληρώνονται κανονικά χωρίς να δικαιούνται επιπλέον οικονομική αποζημίωση για να κάνουν σωστά τη δουλειά τους εκτελώντας τα υπηρεσιακά τους καθήκοντα ως οφείλουν.

Δαναός

ε βέβαια αφού εκεί δεν μπορούν να περνούν φακελάκι

@Δαναός

Μάθε να γράφεις Ελληνικά και μετά σχολιάζεις

Jiannis

Σιγά ρε Μπαμπινιώτη εσύ

@Jiannis

Άμα για βασικές γνώσεις σύνταξης και γραμματικής θες Μπαμπινιώτη Jiannis, άστο, μη σχολιάζεις...

Jiannis

Πάρα πολύ ωραία ,και όταν τελειώσουν με την δουλειά θα ξέρεις εσύ σαν κράτος πόσους φακέλους είναι ικανός να βγάλει το οκτάωρο ένας υπάλληλος ΜΕ το μπόνους ,έτσι του επιβάλεις από εδώ και πέρα να βγάζει την δουλειά με τον προηγούμενο μισθό του και μόνον και αν πέσει έξω κατά 10% τον μήνα το στέλνεις σπίτι του Ξέρεις με φακέλους κλειστούς δεξιά και αριστερά από το γραφείο σου ,τα πόδια στην καρέκλα και τον φραπέ στο χέρι δεν γίνεται να λες στον κοσμακι ότι είσαι μόνος και δεν προλαβαίνεις την δουλειά Και μη βγει κάποιος να μου πει το αντίθετο διότι τα έζησα εγώ πριν λίγα χρόνια τρέχοντας από γραφείο σε γραφείο του ΙΚΑ και των επικουρικών κάνοντας και τον ταχυδρόμο Αθήνα Πειραιά στα ταμεία για να μην πηγαίνουν υπερεσιακος η φάκελοι θελωντας έναν μήνα για Αθήνα Πειραιά έκαστος ,εχωντας λογοφερει αγριως και με την διευθύντρια τότε στο ΙΚΑ Πειραιά εκεί στην πλατεία Ιπποδαμείας το 2010 Αφήστε δε που αναγκαστικα να τους δώσω και το αντίγραφο των γερμανικών ενσημων που μου είχαν στείλει η Γερμανοί για κάποια ένσημα εκεί και αυτή έχασαν και δεν έβρισκαν το γνήσιο που έλαβαν από Γερμανία ώστε να βγει η σύνταξή μου

Bill

Έτσι θα έπρεπε να λειτουργεί όλο το Δημόσιο! Βασικός μισθός και bonus, όταν πιαστούν συγκεκριμένοι στόχοι προς όφελος του πολίτη, τον οποίο και οφείλει να εξυπηρετεί! Άμα πετύχει και γίνει η δουλειά, ας γίνει οδηγός και ας αρχίσει να εφαρμόζεται στις υπηρεσίες!

Γιώργος

Σωστός Bill, και ο βασικός μισθός είναι ίδιος που είναι και στον ιδιωτικό.

@Γιώργος

1182 μικτά ο μέσος μισθός του ιδιωτικού τομέα με πλήρη απασχόληση και δώρα...άμα παίρνουν οι Δημόσιοι τέτοιο μισθό και τέτοια πριμ, θα χρεοκοπήσει και πάλι το μαγαζί! Είπαμε κίνητρα, μην το τερματίσουμε όμως......

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

oik_ep_09

Το αίτημα έρχεται στη βάση διαμαρτυριών από λογιστές - φοροτεχνικούς για τεχνικά προβλήματα και στο επιχείρημα ότι ο υπολειπόμενος χρόνος δεν επαρκεί για να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους

koutso_main01

Ο οικονομικός εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης έχει καλέσει σε απολογία όλα τα εκτελεστικά μέλη της εταιρείας Folli- Follie, δηλαδή το διευθύνοντα σύμβουλο Τ. Κουτσολιούτσο, τον πρόεδρο Δ. Κουτσολιούτσο, και τα μέλη Κ. Κουτσολιούτσου και Ε. Ζαχαρίου

15
deh_arthroo

Αποφασισμένος να διατηρήσει την έκπτωση του 15% για τους συνεπείς πελάτες της ΔΕΗ, που αποτελεί ένα ισχυρό κίνητρο για την διατήρηση του πελατολογίου της στην λιανική αγορά του ρεύματος, εμφανίζεται ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της επιχείρησης, δίνοντας τέλος στα σενάρια για την επανεξέταση του μέτρου.