Σήριαλ δίχως τέλος τα έργα του σιδηροδρόμου

Σήριαλ δίχως τέλος τα έργα του σιδηροδρόμου

Απέρριψε την τρίτη προσφυγή η ΕΡΓΟΣΕ για το Ψαθόπυργος - Ρίο που σέρνεται επί τρία χρόνια

Ούτε οι αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας
και του Ελεγκτικού Συνεδρίου είναι ικανές να σταματήσουν τον κατήφορο στα έργα του σιδηροδρόμου με αποκορύφωμα όλων την εργολαβία Ψαθόπυργος-Ρίο, με την οποία θα μπει στις ράγες ο σιδηροδρομικός άξονας Αθήνα-Πάτρα.

Χθες, Δευτέρα, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΓΟΣΕ αποφάσισε να απορρίψει την τρίτη προδικαστική προσφυγή της Πόρτο Καρράς εναντίον του έργου, η οποία με διάφορα νομικά τερτίπια εμποδίζει σχεδόν επί μία τριετία την υπογραφή της σύμβασης με την ιταλική GD Infrastrutture Srl, πίσω από την οποία φέρεται να κινεί τα νήματα η Μηχανική.

Κανείς όμως δεν τολμά να πει με βεβαιότητα ότι με τον τρόπο αυτό ξεμπλοκάρει η υπογραφή της σύμβασης και ότι θα ανοίξει ο δρόμος για την κατασκευή του έργο συνολικού ύψους 174 εκατ. ευρώ. Η αντίπαλη κοινοπραξία έχει περιθώριο δέκα ημερών από την κοινοποίηση της απόφασης της ΕΡΓΟΣΕ για να κινηθεί εναντίον της, όταν το πλαίσιο χρηματοδότησης του έργου είναι ασφυκτικό.

Διαβάστε περισσότερα στο Newmoney

ΣΧΟΛΙΑ (1)

κανένας

Νομίζω πως η αργοπορία στην ανάπτυξη του σιδηροδρόμου στην Ελλάδα οφείλεται στην δράση όλων τών άλλων μεταφορικών συμφερόντων,πλην τών εφοπλιστικών.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

aktoploia

Σε μία χρονιά που οι εξελίξεις τρέχουν στην ελληνική ακτοπλοία, με τον Εμμάνουελ Γκριμάλντι να δυναμώνει την παρουσία του στο Αιγαίο μέσω των Μινωικών και την Τράπεζα Πειραιώς να μελετά τα ο μέλλον του Ομίλου Attica όπoυ ανήκουν η Superfast Ferries-Blue Star Ferries-Hellenic Seaways, ο κλάδος εισέρχεται σε πολύ δύσκολες θάλασσες.

Wyndham

Παραπάνω από ισχυρό είναι το ενδιαφέρον του ξενοδοχειακού κολοσσού της Wyndham για τη χώρα μας με τον Δημήτρη Μανίκη, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Wyndham Hotels & Resorts για την περιοχή της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής να δηλώνει ότι η «Ελλάδα είναι τάση. Μας ενδιαφέρουν όλες οι περιοχές, εντός κι εκτός Αθηνών, οπουδήποτε υπάρχει τουριστική κίνηση, δεδομένου ότι ο όμιλος διαθέτει αυτή την στιγμή 20 διαφορετικά concepts τα οποία μπορούν να ταιριάξουν στις ανάγκες κάθε ταξιδιώτη»

stathakis

Αναφέρεται και στην πορεία επίτευξης των στόχων για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, στην εξέλιξη των διαπραγματεύσεων για τον αγωγό φυσικού αερίου East Med και στα αποτελέσματα του προγράμματος Εξοικονομώ κατ' Οίκον

4
foto-danei-traz

Η αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων έφτασε στον «σκληρό πυρήνα» - Τον Σεπτέμβριο θα τεθούν νέοι, πιο φιλόδοξοι στόχοι για την αποκλιμάκωση των NPEs
με στόχο να υποχωρήσουν στο 18%-19% μετά το 2020 και στο 6,5% μέχρι το 2022

DEIS

Το 5ετές επιχειρησιακό σχέδιο προβλέπει αποχωρήσεις 6.000 εργαζομένων έως το 2022 και «κυνήγι» οφειλετών για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων λογαριασμών 1 δισ. ευρώ - Στο τραπέζι παραμένει η αύξηση των τιμολογίων ή η κατάργηση…

3