Παράταση εθελοντικής εισφοράς των Ελλήνων Εφοπλιστών για το 2018

Παράταση εθελοντικής εισφοράς των Ελλήνων Εφοπλιστών για το 2018

Πρόθεση της ΕΕ φέρεται να είναι η μονιμοποίηση της έκτακτης-οικειοθελούς φορολόγησης των Ελλήνων πλοιοκτητών

Κύκλοι της Ακτής Μιαούλη εκτιμούσαν και συνεχίζουν να εκτιμούν, ότι η πρόθεση της ΕΕ, μέσω της έρευνας που πραγματοποιεί η Επιτροπή Ανταγωνισμού για το φορολογικό πλαίσιο που διέπει την ελληνική ναυτιλία είναι να καταστήσει σε μόνιμη βάση την έκτακτη- οικειοθελή φορολόγηση των Ελλήνων πλοιοκτητών.

Επίσης, θέλει να τους φορολογήσει τόσο τη μεταβίβαση μετοχών των ναυτιλιακών εταιρειών, όσο και τα μερίσματα για τα οποία η φορολόγηση ήδη ισχύει για τα ναυλομεσιτικά γραφεία.

Εάν επιβληθεί η φορολόγηση της μεταβίβασης μετοχών θα προκαλέσει τεράστιο πρόβλημα στους πλοιοκτήτες αφού τα ποσά που θα πρέπει να καταβληθούν θα είναι πολύ μεγάλα.

Για τη φορολόγηση των μερισμάτων ισχύει η εθελοντική συνεισφορά η οποία όμως δεν είναι μόνιμο μέτρο. Πριν από έναν περίπου μήνα το προεδρείο της ΕΕΕ βρέθηκε στο γραφείο του Ευκλείδη Τσακαλώτου. Προφανώς είχαν πάρει ανησυχητικά μηνύματα από τις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με πληροφορίες το βασικό θέμα συζήτησης ήταν η επέκταση της εθελοντικής συνεισφοράς των Ελλήνων πλοιοκτητών.

Για περισσότερο ρεπορτάζ στο www.newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

folli

Τεράστιες οι ευθύνες για την υπόθεση της Folli Follie που παίρνει δραματική τροπή και πλήττει την αξιοπιστία του συνόλου της ελληνικής αγοράς - Παραπομπή της υπόθεσης στις δικαστικές Αρχές εξετάζει τώρα η Επ. Κεφαλαιαγοράς