Κριτική από «σκληρούς» Γερμανούς στον Σόιμπλε ότι μας έκανε και χάρη...

Κριτική από «σκληρούς» Γερμανούς στον Σόιμπλε ότι μας έκανε και χάρη...

Süddeutsche Zeitung: Ο Σόιμπλε συμφώνησε σε ένα συμβιβασμό για τη χορήγηση κι άλλων χρημάτων στην Ελλάδα - Το ΔΝΤ θα εμβάσει χρήματα, μόνο όταν μειωθεί το ελληνικό χρέος - Ο Σόιμπλε το αποσιώπησε

H συμμετοχή "stand by" του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα δημιουργεί... πονοκέφαλο στη γερμανική Βουλή. Οι σχολιαστές καταλογίζουν στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι αποσιώπησε το κόστος της συμφωνίας λόγω προεκλογικού αγώνα.

Από τώρα είναι βέβαιο ότι για τη συμφωνία του Eurogroup, τη «σαθρή συμφωνία», όπως συνεχίζεται να αποκαλείται σε πολλά δημοσιεύματα, θα χυθεί ακόμη πολλή μελάνη. Εκείνο που απασχολεί ιδιαίτερα τους αρθρογράφους είναι ο ρόλος του ΔΝΤ: συμμετέχει τελικά κανονικά στο πρόγραμμα, όπως δεσμεύτηκε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ενώπιον της Ολομέλειας, ή με χρονοκαθυστέρηση; Η επόμενη δόση των 8,5 δισ. ευρώ είναι συμβατή με τους όρους που τέθηκαν το καλοκαίρι του 2015 για να δώσουν το πράσινο φως οι βουλευτές στο τρίτο πρόγραμμα;

Αυτά διερωτάται η Deutsche Welle, που παραθέτει σχετικά γερμανικά δημοσιεύματα.

Αποσιώπησε το κόστος ελάφρυνσης

Η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung του Μονάχου καταλογίζει στον Σόιμπλε ότι χρησιμοποίησε τρικ, για να πετύχει τη συμφωνία του Λουξεμβούργου. «Τώρα οι πολίτες θα πρέπει να στρέψουν την προσοχή τους στο τι γίνεται με τα χρήματά τους» σημειώνει ο σχολιαστής.

«Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε συμφώνησε σε ένα συμβιβασμό για τη χορήγηση κι άλλων χρημάτων στην Ελλάδα, και το έκανε κυρίως για να βγάλει την ελληνική κρίση από τον προεκλογικό αγώνα της Χριστιανικής Ένωσης. Στην πραγματικότητα δεν θα ήταν πρόβλημα, εάν δεν απέφευγε να ξεκαθαρίσει μια σημαντική λεπτομέρεια, δηλαδή, τι κοστίζει στον Γερμανό πολίτη αυτό το ντιλ που συνδέεται με ελάφρυνση του χρέους. Και τώρα, τα μέλη της Επιτροπής του Προϋπολογισμού της Βουλής πρέπει να αποφασίσουν εάν θα επιμείνουν στην τήρηση των συμφωνημένων κανόνων ή εάν θα σταματήσουν τη συμφωνία».

«Η ελπίδα είναι να μην δώσουν τη συγκατάθεσή τους, δεδομένου ότι η συμφωνία, την οποία αποδέχτηκε ο Σόιμπλε, δεν πληροί το σημείο της απόφασης στο Κοινοβούλιο που ορίζει ότι χρήματα θα δοθούν στην Αθήνα μόνο όταν συμμετάσχει και το ΔΝΤ» θυμίζει ο Γερμανός αρθρογράφος.

«Αυτό όμως δεν συμβαίνει. Το Ταμείο θα εμβάσει χρήματα, μόνο όταν μειωθεί το ελληνικό χρέος. Ο Σόιμπλε το αποσιώπησε. Αυτό που απομένει είναι ένα σαθρό ντιλ. Γιατί οι βουλευτές της Χριστιανικής Ένωσης θα προστατεύσουν τον υπουργό τους, που χαίρει μεγάλου γοήτρου. Επιπλέον, κανείς δεν θα τολμήσει, τρεις μήνες πριν ανοίξουν οι κάλπες, να διακινδυνεύσει ένα σκάνδαλο που θα μπορούσε να στρέψει τους ψηφοφόρους σε άλλα κόμματα» διαπιστώνει η εφημερίδα του Μονάχου.

«Μείωση φόρων»

Σε άλλο σημείο της ίδιας εφημερίδας ο αρθρογράφος επισημαίνει ότι η «γραβάτα έμεινε στη ντουλάπα». Γράφει: «Ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν έφτασε στο στόχο του και την Παρασκευή δεν φόρεσε ακόμη γραβάτα... Όποιος θέλει να μάθει τι πέτυχε η Αθήνα στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, δεν έχει παρά να δει τι φορά ο Τσίπρας μαζί με το πουκάμισό του. Η Παρασκευή δεν ήταν ημέρα της γραβάτας».

«Συμβιβασμός που προκαλεί πονόκοιλο» επιγράφει η Tagesspiegel στη διαδικτυακή της σελίδα σχετικό άρθρο. Επικαλείται μάλιστα μαρτυρία του Μαρσέλ Φράτσερ, προέδρου του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών, που υποστηρίζει ότι η μετά τη λήξη του προγράμματος οικονομική συμμετοχή του ΔΝΤ προκαλεί ανησυχία. «Έρχεται σε αντίθεση με το πνεύμα των όσων συμφωνήθηκαν στη Βουλή».

Και ο αρθρογράφος διερωτάται: «Για πόσο καιρό ακόμη θα αποφεύγει η γερμανική Βουλή μια εκ βάθρων λύση, που είτε μπορεί να λέγεται προσωρινό Grexit, είτε μια πραγματική ελάφρυνση του χρέους υπό μορφή κουρέματος; Εδώ και επτά χρόνια αποφεύγεται η χρεοκοπία χωρίς να γίνεται αλλαγή προς το καλύτερο, δεν πάει άλλο».

Επιστροφή στη Süddeutsche Zeitung και σε ένα άρθρο του Αλέξανδρου Κρητικού, διευθυντή Ερευνών του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών του Βερολίνου, που φιλοξενεί η εφημερίδα. Ο Κρητικός παραθέτει τι είναι εκείνο που χρειάζεται η ελληνική οικονομία. «Πρώτον, πολιτική σταθερότητα και καλύτερο επενδυτικό κλίμα... δεύτερον, μειώσεις των φόρων, οι επιβαρύνσεις για τους ελεύθερους επαγγελματίες έχουν φτάσει το 70%... και τρίτον, η Ελλάδα χρειάζεται κοινωνική βοήθεια που να αξίζει το όνομά της».

Bild: Μην δώσετε την δόση των 8,5 δισ. στην Ελλάδα - Είναι τέχνασμα η συμφωνία

Ένα τέχνασμα είναι για την γερμανική εφημερίδα "Bild" η συμφωνία που συνήφθη στο Eurogrοup για την απεμπλοκή της ελληνικής δόσης.      

Υπό τον τίτλο: Σταματήστε αυτό το πρόγραμμα βοήθειας, ο Γερμανός αρθρογράφος, Κάι Βάιζε, παραθέτει τους δικούς του λόγους, σύμφωνα με τους οποίους τάσσεται κατά της αποδέσμευσης της δόσης προς τους Έλληνες, ύψους 8,5 δις ευρώ. Επιπλέον, η εφημερίδα στήνει τη δική της κάλπη καλώντας τους αναγνώστες να λάβουν θέση για τη συμφωνία του Eurogroup. Σύμφωνα με το αποτέλεσμα της κάλπης, η συντριπτική πλειοψηφία των αναγνωστών που συμμετείχαν (54.123 αναγνώστες) τάσσονται κατά της συμφωνίας του Eurogroup.

«Μπορεί μετά από τη συμφωνία ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών να γέλαγε όπως και ο Γερμανός ομόλογός του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε (έστω και λίγο), όμως εγώ δεν χαίρομαι», γράφει ο Γερμανός αρθρογράφος, Κάι Βάιζε: «Η νέα ελληνική συμφωνία είναι ένα τέχνασμα. Ένα νέο παράδειγμα για το πόσο άχρηστες είναι οι  υποσχέσεις για την κρίση του ελληνικού χρέους».

Όπως επισημαίνει το επίμαχο δημοσίευμα, εάν οι υπουργοί Οικονομικών δεν είχαν συμφωνήσει στο Eurogroup της Πέμπτης, τότε και αυτό το καλοκαίρι θα είχαμε και πάλι μία νέα ελληνική κρίση. Είναι επίσης γεγονός ότι η Ελλάδα έχει δεσμευτεί για όλες τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις (ακόμη κι αν αυτές δεν έχουν εφαρμοστεί). Η νέα δόση θα χρησιμοποιηθεί για την καταβολή της παλαιάς δόσης, όπως υποστηρίζει ο αρθρογράφος και προσθέτει: «Ωστόσο, πάνω απ΄όλα αληθεύει ότι, πίσω από τη νέα ελληνική συμφωνία κρύβεται μία υπόσχεση που δεν έχει τηρηθεί».

«Η υπόσχεση έχει να κάνει με το ΔΝΤ», διευκρινίζει η εφημερίδα "Bild". Δεν υπάρχει τρίτο πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα, χωρίς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο γιατί αυτό θα μπορούσε να εξετάσει με προσοχή τις ελληνικές μεταρρυθμίσεις. Κατά συνέπεια, είναι απαραίτητη η συμμετοχή του ΔΝΤ. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών το είχε υποσχεθεί στη Bundestag αυτό. Και μόνο γι' αυτό το λόγο είχε συμφωνήσει η ομοσπονδιακή Βουλή. 

«Σχεδόν δύο χρόνια έχουν περάσει από τότε. Και είναι σαφές: Δεν υπάρχει συμμετοχή του ΔΝΤ! Το ΔΝΤ δεν έχει μέχρι στιγμής καταβάλει ούτε ένα ευρώ για το τρέχον ελληνικό πρόγραμμα βοήθειας. Οι υποσχέσεις δηλαδή δεν τηρούνται», καταλήγει το άρθρο του Κάι Βάιζε. 

ΣΧΟΛΙΑ (107)

Αγύριγο κεφάλι

H Kυβέρνηση της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ έκανε Ο,ΤΙ μπορούσε και ΚΑΝΕΙ , προκειμένου να απαλύνει τις συνέπειες από την ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ της Χώρας από την ΔΕΞΙΑ!..__________Και μετά από αυτό έχουν και παράπονα από πάνω οι ΔΕΞΙΟΙ και οι αδελφοί τους ΝΕΟΝΑΖΙ;

Υυυ

Να απολυθούν όλοι οι εργαζόνενοι παντού. Να κοπολυν όλες οι συντάξεις ολοκληρωτικά. Να καταργηθουν όλα τα ελεύθερα επαγγέλματα. Να κάνει ο κάθε ένας ότι επάγγελμα θέλει .Να φύγουν οι Γεννηθέντες στην Ελλάδα απ την Ελλάδα δια παντός. Να φύγουν όλες οι ελληνικές επιχειρήσεις απ την Ελλάδα. Γιατί οι Έλληνες τα φάγανε , εφ όσον έτσι απεφάνθησαν οι πολιτικοί της χώρας, . Και οι Έλληνες να ζητήσουν αλλού μετοικισία. Να φκιάξουν νέες αποικίες.

Γιώργος

Να μεταβουν ολοι οι Ελληνες στον πλανητη Αρη και να χτισουν νεα αποικια εκει για να σταματησουν να παρενοχλουν με την παρουσια τους τον μοναδικο Σοιμπλε και τους τεχνοκρατες των Βρυξελλων.

ΦΑΥΛΟΣ ΚΥΚΛΟΣ!

Το ΔΝΤ εχει πει οτι το χρεος ειναι εξαιρετικα μη βιωσιμο και οτι τα προγραμματα δεν βγαινουν. Γιαυτο και δεν συμμετεχει με λεφτα στο προγραμμα. Ο τσιπρας ομως ψηφισε επιπλεον μετρα λιτοτητας παρα την αδυναμια της κοινωνιας που δε αντεχει με τιποτα και αλλα μετρα ,παρα τις αντιδρασεις ολων των Ελληνων εκτος μιας μειοψηφιας που στηριζει αυτη τη κυβερνηση και ενω γνωριζε εξαρχης οτι τα προγραμματα δεν βγαινουν και οτι το χρεος αντι να μειωθει, ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ. Ο σοιμπλε ειχε πει οτι χωρις το ΔΝΤ προγραμμα δεν υπαρχει. Οι αντιδρασεις ηταν αναμενομενες και στη χωρα του. Τωρα για να αποφυγει τις αντιδρασεις ριχνει αλλου τις ευθυνες και συγκεκριμενα στην τοτε ελληνικη κυβερνηση οτι με πλαστα στοιχεια και με παρανομο τροπο εβαλαν την Ελλαδα στην ΟΝΕ. Αν ειναι ετσι τοτε η παρανομια δεν συνεχιζεται? και Αν δεν μπορεσε η Ελλαδα με τις δικες της δυναμεις να μπει στην ΟΝΕ τοτε δεν εχει τις δυναμεις να κρατηθει στην ΟΝΕ με οσα προγραμματα - μνημονια και αν εφαρμοζουν....και καταληγουμε παλι στο ιδιο συμπερασμα οτι ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ. ΦΑΥΛΟΣ ΚΥΚΛΟΣ!

@

ΧΑΖΟΥΛΗ Ο ΣΟΪΜΠΛΕ ΕΙΠΕ ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΚΟΥΡΕΜΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ! ΤΙ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗ ΔΟΞΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΔΕΞΙΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΜΟΪΔΕΑΤΗΣ ΤΟΥ ΣΟΪΜΠΛΕ;

Νδκράτης

Μια είναι η λύση .. ερχεται ο κουλης και απολύει τα δύο εκατομύρια δημοσίους υπαλληλους που πληρώνουμε

Μπρυυυτ

Δεν νομιζω. Θα αναλαβει και αυτος και θα κανει "αυτο που πρεπει" αυτο που εκαναν ολοι οι αλλοι πριν απο αυτον. . .

Γιώργος

Επιτέλους έρχεται προσεχώς γαλάζια παράταξη προστασίας επιχειρηματιών με φορολογικές απάτες, ελεύθερων επαγγελματιών με ασφαλιστικές παραβάσεις, αγοράς με ανεξόφλητα τραπεζικά δάνεια, πραγματικής οικονομίας με ανεκπλήρωτες υποχρεώσεις οφειλών σε κράτος και κοινωνία, τρέμετε υπάλληλοι και συνταξιούχοι έρχεται χαριστική βολή τέλους σας με μηδενισμό εισοδημάτων σας.

Fire extinguisher surgeon

Δηλ. Νδκρατη μου να απολύσει και τον Επιμελητή της Χειρουργικής πτέρυγας, του Νοσοκομείου που είναι κοντά στην κατοικία σου, στο οποίο θα χρειασθεί να πας για κάποια άμεση χειρουργική επέμβαση, στις 03.00 ξημερώματα, κατά την διάρκεια της εφημερίας του?Να απολύσει τον Διοικητή του Πυροσβεστικού Σταθμού, στην περιοχή ευθύνης του οποίου ανήκεις?Μήπως να απολύσει τους αστυνομικούς του πλησιέστερου σε σένα Αστυν. Τμήματος? Η μήπως να απολύσει τους χειριστές των πολεμικών αεροσκαφών που αναχαιτίζουν κάθε μέρα εχθρικά αεροσκάφη στον ουρανό του Αιγαίου? Αμετροέπειες, σαχλαμάρες σαν αυτές που γράφεις δεν επιτρέπονται να λέγονται και μάλιστα να γράφονται από έναν νουνεχή πολίτη .Εγώ ανήκω σε μια από αυτές τις κοινωνικές ομάδες που αναφέρονται πιο πάνω και θλίβομαι όταν βλέπω τέτοιες συμπεριφορές την στιγμή που όλοι μας έχουμε υποστεί τα πάνδεινα.

Ανδρέας

Μήπως πρόκειται για ψυχολογικά απωθημένα υποσυνείδητου μίσους ζήλιας ατόμου που δεν κατάφερε να διοριστεί στο δημόσιο για εκπλήρωση ονείρου ζωής προς εξασφάλιση μονιμότητας εργασίας, σίγουρου αξιοπρεπούς μηνιαίου μισθού, ασφάλισης υγείας, σύνταξης, ανθρώπινων συνθηκών απασχόλησης, πενθήμερης οκταώρου δουλειάς ημερησίως, σεβασμού προσωπικότητας από εργοδότη, δηλαδή αυτονόητα πράγματα που δεν υπάρχουν στον ιδιωτικό τομέα γαλέρας ασυδοσίας εκμετάλλευσης.

Γιώργος

Τί γελοίος τίτλος. Φυσικά και μας έκαναν χάρη. Οποιοσδήποτε δανείζει κάποιον με επιτόκιο 1% δεν του κάνει χάρη; Άντε βρες τέτοιο επιτόκιο κι όταν το βρείς σφύρα μου

Γιωργος

Ευτυχως που μας δανειζουν με 1% για να τους εξοφλησουμε ενα χρεος που δεν υπαρχει νομιμως, ενα χρεος προπολεμικο και διεγραμμενο, το οποιο προσθεσαν τοκους 10πλασιους του αρχικου προπολεμικου κεφαλαιου, αλλα διχως να πληρωνουν εκεινοι τα δικα τους πολεμικα δανεια και αποζημιωσεις, ουτε καν ατοκα. Δεν ξερω αν υπαρχει καλυτερο δανειο απο αυτο, αλλα σιγουρα πλεονασμα νοημοσυνης σε αυτον τον τοπο δεν υπαρχει. Ηξερε η τροικα που χτυπησε.

"Πολιτισμένοι" βάρβαροι

Μέσα σ' έναν αιώνα δύο φορές κατέστρεψαν την Ευρώπη οι Γερμανοί και τώρα καταστρέφουν την Ευρωπαϊκή Ένωση. Βάρβαροι από τότε που εμφανίστηκαν σ' αυτή την ήπειρο, δεν αλλάζουν όσους Μπετόβεν και Γκαίτε κι αν βγάλουν.

Γερμανός

Κάνεις λάθος. Οι Γερμανοί προσπαθήσαμε να ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ την Ευρώπη δύο φορές, όχι να την καταστρέψουμε, αλλά με λάθος τρόπο. Ο ενδεχόμενος εκγερμανισμός της Ευρωπαϊκής ηπείρου ο οποίος θα ήταν η απόρροια μίας γερμανικής νίκης στους δύο παγκοσμίους πολέμους μόνο ΩΣ ΘΕΤΙΚΟ θα μπορούσε να εκληφθεί. Τώρα λοιπόν, θα πραγματοποιήσουμε τον αρχικό και επιθυμητό στόχο ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΩΣΤΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ με τον σωστό τρόπο. Δηλαδή διά μέσου της οικονομικής και πολιτικής υπεροχής του πιο ενάρετου, εργατικού, οργανωμένου, πειθαρχημένου και ηθικά καθαρού λαού της Ευρώπης, του Γερμανικού. Εσείς οι υπόλοιποι είτε θα προσαρμοστείτε σε αυτό το πλάνο, είτε θα αφανιστείτε. Κάντε λοιπόν κάτι καλό για τους εαυτούς σας και τα παιδιά σας και αρχίστε ως πρώτο πραγματάκι ΑΜΕΣΑ την εκμάθηση της γερμανικής γλώσσας. Τα υπόλοιπα θα έρθουν σιγά σιγά. Auf wieder sehen.

George

Σιγά μη σκίσετε κανα καλσόν. Χαχαχα.

Γιωργος

αχαχαχχαχχα τετοιες βλακειες ειχα χρονια να ακουσω. Πολιτικο λόγο του πατηρ Μητσοτακη μου θυμισες νασε καλα γελασα.......

Τι τελικά;

Δεν υπογράψαμε τα πάντα;

απο το 2009

ολα τα υπογραφουμε, ολα τα τσακιζουμε, ολα τα πουλαμε.......

Μητσοτακικός Νεοδημοκράτης

Κοπρόσκυλα συριζαίοι τώρα σε λίγο που θα αναλάβει ο Κυριάκος τη διακυβέρνηση, δεν φαντάζομαι να ξαναρχίσετε με τους κουκουέδες τις πορείες, τις διαδηλώσεις, τα καψίματα και τα σπασίματα; Εφόσον θα έχουμε μνημόνια εώς το 2060 τώρα θα στρωθούμε όλοι στη δουλειά για να βγει η χώρα από την κρίση, έτσι; Μην τολμήσετε να κάνετε οτιδήποτε που θα θέσει σε κίνδυνο την ύπαρξη του ευρώ ως νόμισμα της Ελλάδας, θα έχετε να κάνετε μαζί μου! Τώρα ΟΛΟΙ δουλεύουμε, ΟΛΟΙ αποδεχόμαστε το ευρώ και ΟΛΟΙ είμαστε φρόνιμα και καλά παιδιά! Για να πάει η χώρα, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Γερμανία μπροστά με Κυριάκο νεοεκλεγμένο Πρωθυπουργό και Άνγκελα νεοεκλεγμένη Καγκελάριο!

ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ

ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΠΩς ΟΧΙ

Ομοϊδεάτης

Εμείς οι Νεοδημοκράτες φίλε μου ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ δουλευταράδες. Δεν έχουμε σχέση με τους άπλυτους και βρωμύλους αριστερούς οι οποίοι από μικροί τα μόνα πράγματα που μαθαίνουν να κάνουν είναι καταλήψεις, αφισοκολλήσεις (ως "ενέχυρο" μελλοντικού διορισμού στο δημόσιο) και να στρίβουν τσιαγαριλίκια. Εμείς είμαστε η ραχοκοκαλιά της οικονομίας και η συνδετική ουσία του κοινωνικού ιστού. Δεν μεγαλώσαμε ούτε στα Εξάρχεια ούτε στα "άβατα" των κατειλημμένων πανεπιστημιακών σχολών πετάγοντας μολότοφ. Δεν θεοποιήσαμε κουφοντίνες και γρηγορόπουλους. Για όλα αυτά είμαστε απλά ΑΝΩΤΕΡΟΙ.

@@μητσοτακικος

Μπραβο ρε ομοιδεατη και εγω θα ψηφησω κυριακο να ερθουμε στη δραχμη να φανε οι ευρωληγουρηδες τα αρχ.????τους

@

ΑΣΕ ΡΕ ΝΟΥΜΕΡΟ, ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΛΕΜΕ ΝΑΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΜΕ ΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΛΑΜΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΙΖΑΣ, ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΙΣ ΜΙΖΕΝΣ ΜΕ ΑΥΤΟ, ΑΣΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ , ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΠΑΛΙ ΟΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΜΙΖΕΝΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΑΣ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ!!

Αδωνικός Δεξιος

Μητσοτακικοί αυτά τα περί "ειρήνης" με όσους κοπρίτες ψήφισαν σύριζα στις εκλογές να τα κρατήσετε για παρτυ σας. Εμείς θέλουμε ανατροπές. 1) Απολύσεις των 1.5 εκατομυρίων επιπλέον δημόσίων υπαλληλων που διορίστηκαν επί συριζα. 2) Να δικαιωθούν οι δεξιοί που εκδιώχθηκαν από το ΣΥΡΙΖΑ στα συριζονήσια. 3) Να γίνει η επετειος της νίκης στο βίτσι εθνική εορτή. 4) Να δικαιωθούν τα τεκνα όσων εχασαμ παπούδες στο συμμοριτοπόλεμο.

@

ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΛΑΘΡΟΛΑΓΝΟΙ!

Κάπταιν Νέμο

Σοβαροί που χρηματοδοτούν το συριζοδημόσιο με την ψήφο τους δεν υπάρχουν, εκτός και αν τρώνε μαζί και εκείνοι μαζί με το καρανίκα και τους ράπερ αγωνιστές.

Σανοφαγος δεξιος

υπογραψαμε τα παντα αφου γιατι γραφουν τετοια;

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

folli

Τεράστιες οι ευθύνες για την υπόθεση της Folli Follie που παίρνει δραματική τροπή και πλήττει την αξιοπιστία του συνόλου της ελληνικής αγοράς - Παραπομπή της υπόθεσης στις δικαστικές Αρχές εξετάζει τώρα η Επ. Κεφαλαιαγοράς