Οριακές μεταβολές στη Wall Street

Οριακές μεταβολές στη Wall Street

Κέρδη 0,11% για τον Dow Jones στις 21.383 μονάδες - Ενισχύθηκε ο S&P 500 0,03% στις 2.433 μονάδες

«Στάσιμη» παρέμεινε η Wall Street στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, με τους τρεις βασικούς δείκτες να κινούνται σε εξαιρετικά μικρή κλίμακα, με την προσοχή να στρέφεται τόσο σε μακροοικονομικά δεδομένα όσο και σε εταιρικά deal. 

Κέρδη 0,11% για τον Dow Jones στις 21.383 μονάδες, με τη μετοχή της Wal-Mart (-4,6%) να δέχεται τις ισχυρότερες πιέσεις, με τον S&P 500 να ενισχύεται 0,03% στις 2.433 μονάδες, ενώ 0,22% χαμηλότερα κινήθηκε ο Nasdaq στις 6.151 μονάδες.

Οι ενάρξεις κατασκευής κατοικιών υποχώρησαν 5,5% τον Μάιο, ενώ οι αναλυτές είχαν εκτιμήσει ότι θα ενισχύονται 3,5%. Πρόκειται για ένα δεδομένο που θέτει εκ νέου ερωτηματικά για την αγορά κατοικιών στις ΗΠΑ και σαφώς προβληματίζει τους επενδυτές.

Παράλληλα οι λιανικές πωλήσεις Μαίου υποχώρησαν κατά 0,3%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση τους από τον Ιανουάριο του 2016, ενώ οι οικονομολόγοι είχαν εκτιμήσει ότι θα ενισχύονταν 0,1%.

Επιπρόσθετα το αμερικανικό ΑΕΠ ενισχύθηκε 1,2% στο α' τρίμηνο του 2017 από 2,1% που ήταν ο ρυθμός ανάπτυξης στο δ' τρίμηνο του περασμένου έτους.

Θετικά, πάντως, τα μηνύματα από τον επιχειρηματικό κλάδο, με την Amazon.com να προχωρά στην εξαγορά της Whole Foods έναντι του ποσού των 13,7 δισ. δολαρίων.

Πηγή: newmoney.gr


ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

loyketo-apodeixeis

Η ΑΑΔΕ συνεχίζοντας τους έλεγχους και μετά το Πάσχα για την αποκάλυψη κρουσμάτων φοροδιαφυγής εντόπισε πολλές περιπτώσεις επιχειρήσεων που δεν έκοβαν αποδείξεις και προχώρησε σε 48ωρο λουκέτο των λειτουργιών τους

8
TSAKALOTOSD

Όπως και στην γ' αξιολόγηση η κυβέρνηση θέλει πρώτα staff level agreement και στο Eurogroup της 2ης1 Ιουνίου συμφωνία-πακέτο για το κλείσιμο του προγράμματος, το χρέος και το είδος της μεταμνημονιακής παρακολούθησης μετά από τα τέλη Αυγούστου 

tsak-lag_main01

Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε η Λαγκάρντ σε Τσακαλώτο-Χουλιαράκη συνδέοντας, επίσης, τη συζήτηση για το χρέος με την εφαρμογή των πολιτικών του Μνημονίου - Συμφωνία στο Eurogroup του Ιουνίου ο στόχος της κυβέρνησης

20
imf

Oι προσπάθειες όλων των πλευρών κινούνται προς την κατεύθυνση της επίτευξης συμφωνίας με το ΔΝΤ προκειμένου να σταλεί ένα ακόμα θετικό μήνυμα στο δρόμο για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος