Έρχεται στο ...παραπέντε η ξένη βοήθεια

Έρχεται στο ...παραπέντε η ξένη βοήθεια

Στις 19 Μαϊου η χώρα μας πρέπει να αποπληρώσει ομόλογα ύψους 9 δισεκατομμυρίων ευρώ

ΔΝΤ: "Αν μας είχατε ακούσει πριν 5 χρόνια"...
"Στο νήμα" θα προλάβουν τελικά να μπουν στα κρατικά ταμεία τα χρήματα που έχει ανάγκη η Ελλάδα, για να πληρώσει τα χρέη από δάνεια που λήγουν στις 19 Μαϊου, αφού  μόλις σήμερα το υπουργείο Οικονομικών θα υποβάλει την αίτηση εκταμίευσης των χρημάτων στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, η πρώτη δόση των 5,5 δισ. ευρώ θα έρθει τελικά αύριο από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (καθώς η σχετική αίτηση υπεβλήθη  την Κυριακή), ενώ τα 14,5 δισ. ευρώ της πρώτης δόσης του δανείου από τη Ευρωζώνη θα φτάσουν το αργότερο την ερχόμενη Δευτέρα 17 Μαϊου. Υπενθυμίζεται πως στις 19 Μαϊου η Ελλάδα πρέπει να αποπληρώσει ομόλογα ύψους 9 δισ. ευρώ.

Όσον αφορά τα επιτόκια, τα 5,5 δισ. από το ΔΝΤ χορηγούνται με επιτόκιο 1,26% για τα πρώτα 3 δισ. ευρώ και 3,26% για τα υπόλοιπα 2,5 δισ. ευρώ, ενώ τα 14,5 δισ. ευρώ από την Ε.Ε. χορηγούνται με επιτόκιο 3,6%.
Κλείσιμο

Την ίδια στιγμή πάντως, την Αθήνα οργώνουν ήδη και οι ελεγκτές της Moody’s που απειλούν –παρά το "πακέτο" των 750 δισ. ευρώ που ανακοίνωσαν ΕΕ και ΔΝΤ- με νέα υποβάθμιση την Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Ισπανία. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης