Ηλεκτροσόκ στην κυβέρνηση από τη ΔΕΗ

Ηλεκτροσόκ στην κυβέρνηση από τη ΔΕΗ

Από τις καταγγελίες για ξεπούλημα στην αναγκαστική πώληση - Στην Νέα Δημοκρατία ρίχνει τις ευθύνες ο ΣΥΡΙΖΑ - Σε οικονομικό αδιέξοδο η επιχείρηση - Μιλούν για αυξήσεις, ενώ προσλαμβάνουν αρχαιολόγους

Από εθνικό «έγκλημα εξ αμελείας» σε «δολοφονία» εκ πεποιθήσεως η οικονομική κατάρρευση της ΔΕΗ και μάλιστα δια χειρός ΣΥΡΙΖΑ, όταν πριν το 2015 αποτελούσε για την Κουμουνδούρου την σημαία της αντιμνημονιακής ρητορικής, μαζί με τις άλλες ΔΕΚΟ υπό ιδιωτικοποίηση. 

Φτάσαμε από τις καταγγελίες του Αλέξη Τσίπρα το 2014 για «ξεπούλημα της δημόσιας επιχείρισης ηλεκτρισμού», στο 2017 να μιλούμε για οικονομικό αδιέξοδο της ΔΕΗ και αναγκαστική πώλησή της. «Αν νομίζουν ότι επειδή μπαίνουν στα λήαρ τζετ των φίλων τους επιχειρηματιών μπορούν να ξεπουλάνε σαν να είναι τσιφλίκι του παππού τους ο ΟΠΑΠ, η ΕΥΔΑΠ, η ΔΕΗ κάνουν λάθος», υποστήριζε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ το 2015 και νυν πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Το μέλλον της ΔΕΗ και ειδικά η πώλησή της έχει μετατραπεί πλέον σε μείζον πολιτικό ζήτημα, προκαλώντας αναταράξεις στην κυβέρνηση, που δέχεται χτυπήματα όχι μόνο από την αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και από το εσωτερικό. Αν και το Μέγαρο Μαξίμου, δια στόματος κυβερνητικών στελεχών και σημειωμάτων, κατηγορεί την Νέα Δημοκρατία για την πώληση της ΔΕΗ, τα τελευταία δύο χρόνια η κατάσταση της επιχείρησης έχει επιδεινωθεί σημαντικά, ενώ η συμφωνία για την πώληση του 17% της ΔΕΗ έχει την υπογραφή του Πάνου Σκουρλέτη. Επί ΣΥΡΙΖΑ εκτοξεύθηκαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές σε 2,2 δισ. ευρώ, ενώ παράλληλα η κυβέρνηση υιοθέτησε το σχέδιο δημοπρασιών που αναγκάζουν τη ΔΕΗ να πουλάει κάτω του κόστους (ακυρώνοντας το σχέδιο για «μικρή ΔΕΗ» της προηγούμενης κυβέρνησης), ενώ ξεκινά διαδικασίες για πώληση του 17% και του 40% των λιγνιτικών μονάδων, αποτελώντας χτύπημα στα ετήσια έσοδά της.

Πιο συγκεκριμένα, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και η τρόικα συμφώνησαν το 2015 να περιοριστεί το μερίδιο της ΔΕΗ, από το 95% της αγοράς, στο 50% μέχρι το 2020, χωρίς οικονομικό αντάλλαγμα για την επιχείρηση και το Δημόσιο. Δηλαδή, από τα 4,5 δισ. ευρώ η ΔΕΗ θα περιορίσει τα έσοδα της στα 2,5 δισ. ευρώ, χωρίς να υπάρχει κάποιο αντίστοιχο σχέδιο μείωσης του κόστους παραγωγής της επιχείρησης. Ακόμα, η χρηματιστηριακή της αξία έχει υποτιμηθεί τραγικά, οι οφειλές προς την ΔΕΗ έχουν διπλασιαστεί από το 2014 σε 2,2 δισ. ευρώ, η αξία της επιχείρησης έχει υποτιμηθεί, ενώ οι οφειλές της ΔΕΗ προς τρίτους ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ. Την ίδια ώρα, οι συνολικές δαπάνες μισθοδοσίας για το 2016 ήταν 976,6 εκατ. ευρώ, που σημαίνει ότι η ΔΕΗ δεν είναι βιώσιμη εάν διατηρήσει το σύνολο του προσωπικού της, αφού  χάσει το 50% του κύκλου εργασιών. Ειδικότερα, το 2016, οι δαπάνες μισθοδοσία αυξήθηκαν ως ποσοστό επί του τζίρου από 15,3% σε 16,8%. Αν λοιπόν οι πωλήσεις πέσουν στα 2,5 δισ., τότε οι δαπάνες μισθοδοσίας 976 εκατ. θα αντιστοιχούν στο... 39% του κύκλου εργασιών.


Η ΔΕΗ «πονά» τον ΣΥΡΙΖΑ
Όλη αυτή η κατάσταση καλλιεργεί ένα άκρως δυσμενές κλίμα στο πολιτικό σκηνικό, αλλά και στην αγορά ενέργειας, που εκφράζει φόβους όχι μόνο για μπλακ άουτ το καλοκαίρι, αλλά και για ξαφνικό θάνατο της ΔΕΗ. Ως εκ τούτου, μεγάλο είναι το πολιτικό κόστος αν ληφθούν αποφάσεις για αυξήσεις στα τιμολόγιά της για να μπορέσει να ανταπεξέλθει, δεδομένου ότι η ΔΕΗ πρέπει να πληρώσει, μέσα στο 2017, μόνο για την εξυπηρέτηση των δανείων της 850 εκατ. και 650 εκατ. για συμβολαιοποιημένες επενδύσεις. Μόνο τα λειτουργικά έξοδα της ΔΕΗ ξεπερνούν τα 4 δισ. ευρώ και περιλαμβάνουν περίπου 1 δισ. έξοδα μισθοδοσίας, 1 δισ. δαπάνες καυσίμων και λιγνίτη και 1 δισ. αποσβέσεις και χρηματοοικονομικά έξοδα.
Ο πολιτικός «πόνος» που προκαλεί η κατάσταση της ΔΕΗ και η επικείμενη πώλησή της αποδεικνύεται περίτρανα στο χθεσινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας “Αυγή”, το οποίο κατηγόρησε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, ως σαν να ήταν εκείνος πρωθυπουργός,  ότι πουλά την επιχείριση! Η κομματική εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ θύμισε παλιές ημέρες χρόνων της αντιπολίτευσης, καθώς είχε τίτλο "Ξεπουλάει τη ΔΕΗ ο Μητσοτάκης”, αν και την τελευταία διετία κυβέρνηση είναι ο... ΣΥΡΙΖΑ, που έχει ήδη συμφωνήσει με τους δανειστές για την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας. Μίας εταιρείας, την οποία μέχρι τον Ιανουάριο του 2015 είχε μετατρέψει σε σημαία της αντιμνημονιακής ρητορικής του ο Αλέξης Τσίπρας, όταν και υποσχόταν πως η Κουμουνδούρου θα κάνει ό,τι είναι δυνατό, ώστε να επανέλθει η ΔΕΗ υπό δημόσιο έλεγχο ως 100% δημόσια επιχείρηση.

Το πρωτοσέλιδο της "Αυγής”, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλη Κικίλια, ο οποίος σχολίασε στο twitter πως  "Πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης κατά ΣΥΡΙΖΑ. Αν βιάζονται τόσο ας κάνουν εκλογές. Στη Βενεζουέλα σκοτώνεται κόσμος αλλά ποιος ασχολείται…".

Το πρωτοσέλιδο της «Αυγής», Πέμπτη 20 Απριλίου 2017«Μια από τις βαριές βιομηχανίες του ελληνικού κράτους είναι η αρχαιολογία, γι’ αυτό κάνουμε αυτές τις προσλήψεις μέσω ΔΕΗ»
«Κερασάκι στην τούρτα» η απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού που υποχρεώνει τη ΔΕΗ να πληρώσει από την τσέπη της και για τη μισθοδοσία 2.338 ατόμων για αρχαιολογικές εργασίες. Την απόφαση υπογράφει η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου και φέρει την επισήμανση «εξαιρετικά επείγον». Προβλέπει την πρόσληψη 2.338 ατόμων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου 8μηνης διάρκειας σε υπηρεσίες αρμοδιότητας της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς.  Η δαπάνη δεν θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του κράτους παρά εκείνον της ΔΕΗ, όπως αναφέρει η απόφαση Κονιόρδου. 
Και κάπου εδώ αρχίζουν τα ερωτήματα. Παρά το οικονομικό αδιέξοδο της ΔΕΗ, η κυβέρνηση στηρίζει τις προσλήψεις. Η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου μιλώντας στον ΣΚΑΪ για το θέμα των προσλήψεων στην ΔΕΗ για αρχαιολογικές υπηρεσίες, είπε πως «μια από τις βαριές βιομηχανίες του ελληνικού κράτους είναι η αρχαιολογία, γι’ αυτό κάνουμε αυτές τις προσλήψεις μέσω ΔΕΗ». Η κυρία Φωτίου πρόσθεσε δε ότι «εμείς θα βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια σε 16 μήνες. Δεκαέξι μήνες μείνανε, σε 16 μήνες θα βγούμε από το μνημόνιο – τον Αύγουστο του '18 - με την ίδια σύνταξη εμείς θα βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια».


Η κατάσταση της ΔΕΗ
Μόνο τα λειτουργικά έξοδα  της ΔΕΗ ξεπερνούν τα 4 δισ. ευρώ και περιλαμβάνουν 1 δισ. έξοδα μισθοδοσίας, 1 δισ. δαπάνες καυσίμων και λιγνίτη και 1 δισ. αποσβέσεις και χρηματοοικονομικά έξοδα.

Επιτακτική ανάγκη να μειωθούν οι δαπάνες διότι η  εταιρεία δεν θα είναι βιώσιμη, αφού, με βάση τη συμφωνία του 2015, η ΔΕΗ δεν θα έχει μερίδιο μεγαλύτερο του 50% της αγοράς. Δηλαδή, θα χάσει έναν τζίρο της τάξης των 2,5 δισ. (κάθε μονάδα μεριδίου που θα χάνεται θα κοστίζει στη ΔΕΗ πωλήσεις 63 εκατ. ευρώ). Παρά την κερδοφορία του 2016 οικονομικές αναλύσεις ανέφεραν τις προκλήσεις με τις οποίες είναι αντιμέτωπη η ΔΕΗ. Για παράδειγμα, η Investment Bank of Greece τόνισε ότι "παρά την κάπως βελτιωμένη απόδοση, η προοπτική της εταιρείας παραμένει δύσκολη, λόγω των προβλέψεων για αδύναμες ταμειακές ροές και τις ρυθμιστικές αβεβαιότητες". Ο μέσος όρος των προβλέψεων των αναλυτών για την κερδοφορία του 2016 ήταν μεγαλύτερος κατά 25% (90,4 εκατ. ευρώ, έναντι των δημοσιευμένων 67,5 εκατ. ευρώ).

Η ΔΕΗ καλείται να καταβάλει 850 εκατ. ευρώ για την εξυπηρέτηση του δανεισμού της, καθώς επίσης άλλα 650 εκατ. για συμβολαιοποιημένες επενδύσεις. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές της εταιρείας εκτινάχθηκαν στα 759 εκατ. ευρώ, έναντι 575 εκατ. στο τέλος του 2015. Το καθαρό χρέος της ΔΕΗ, ύψους 4,526 δισ. ευρώ, αποτελεί ένα βάρος που δύσκολα θα μπορεί να αντέξει μια εταιρεία με κύκλο εργασιών 2,5 δισ.

ΣΧΟΛΙΑ (52)

Αλήθεια

Κανένα πολιτικό κόμμα δεξιό ή αριστερό, καμιά κυβέρνηση πράσινη ή γαλάζια ή ροζ, δεν ενδιαφέρεται για την τύχη της ΔΕΗ, αν θα είναι κρατική ή ιδιωτική, νοιάζονται μόνο αν θα έχουν πολιτικό κόστος απώλειας των ψηφοφόρων 50.000 υπαλλήλων του δημόσιου οργανισμού κυρίως αριστερών συμφεροντολογικών πεποιθήσεων, που θα δυσαρεστηθούν αν σταματήσουν να έχουν παχυλό ειδικό μισθολόγιο και προνομιακές παροχές σε περίπτωση πώλησης του εργοδότη τους και επίσης ενδιαφέρονται ποιος πολιτικός φίλος χορηγός τους επιχειρηματίας θα επωφεληθεί οικονομικά από την αγορά του κρατικού φορέα.

George

Οι γείτονές μας Ιταλοί κατάλαβαν το λάθος που έχουμε κάνει κι εμείς. Η ιταλική εισοδηματική αρχή έκρινε με εγκύκλιο ότι τα φωτοβολταϊκά είναι κινητή περιουσία, γεγονός που σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες τους μπορούν πλέον να επωφεληθούν από τις βελτιωμένες αποσβέσεις που ισχύουν για αυτού του είδους τις επενδύσεις. Εφαρμόζεται πλέον έξοδο απόσβεσης με βάση ποσοστό 9% έναντι 4% προηγουμένως. Αυτά είναι κίνητρα αν θέλουμε φθηνή και καθαρή ενέργεια. Αλλά εκεί δεν κυβερνάνε κλίκες συμφερόντων..

ΜΙΚ

Μόνο χαζοί δεν καταλαβαίνουν ότι προσπαθούν με προσλήψεις από την περιοχή, να εξασφαλίσουν τη συναίνεση των κατοίκων για την ιδιωτικοποίηση των μονάδων της ΔΕΗ. Σιγά να μην χρειάζονται 800 αρχαιολόγοι ειδικα για την Κοζάνη και την πέριξ περιοχή! Ωστόσο, φαίνεται ότι πολλοί κάνουν ότι το πιστεύουν. Μεταξύ αυτών που κάνουν ότι το πιστεύουν και δεν λένε λέξη, είναι οι κύριοι της ΝΔ. Και 5.000 διορισμούς να κάνανε με τον ίδιο τρόπο πάλι η ΝΔ δεν θα μίλαγε. Κορόιδο είναι; Να στραφούν αυτές οι περιοχές εναντίον της και να ψάχνεται μετά για το πού πήγαν οι ψήφοι της; Άστα φίλε μου! Έτσι θα πορεύεται αυτός ο τόπος στο νυν και αει και εις τους αιωνας των αιωνων, αμην!

Νίκος

George : Άστο, δεν βγαίνει η κιλ.βατ κοστίζει 15 λεπτά με τις ΑΠΕ. Ψάξτο και θα το διαπιστώσεις. Μήν νομίζεις πώς και εγώ δεν θεωρώ σωστότερο ιδεολογικά και οικολογικά τις ΑΠΕ, αλλά είναι μία πολυτέλεια που μπορεί να συντρίψει την οικονομία. Και ο λιγνίτης; Από 2-3 λεπτά εώς το μέγιστο κόστος 6. Το μέγιστο γιατί θα πρέπει να βρίσκεται βαθιά. Στη χώρα μας υπάρχουν κοιτάσματα ρηχά και εύκολα. Απλά πράγματα : φορτωτής, αδειάζει στην καρότσα του φορτηγού, ανατροπή και άμεση καύση. Αληθινό χρυσάφι που επί δεκαετίες έθρεψε φρενήρη ανάπτυξη στη χώρα, και έθρεψε και κηφήνες παράσιτα συνδικαλιστές της ΔΕΗ. Αλλά το κόστος του λιγνίτη είναι τιποτένιο μπροστά στις ΑΠΕ. Όπως το ψωμί σε σχέση με το παντεσπάνι.

George

Επειδή το έχω ψαγμένο τα λέω. Για δες λίγο τι γίνεται στον κόσμο. http://energypress.gr/news/gtm-kato-apo-ta-2-sentskwh-tha-ypohorisei-fetos-elahisto-kostos-ton-fotovoltaikon Για δες επίσης τι τιμές έχουμε στην Ελλάδα από αιολική ενέργεια κυρίως αλλά και από διάφορες ανανεώσιμες πηγές. http://www.lagie.gr/systima-eggyimenon-timon/ape-sithya/adeiodotiki-diadikasia-kodikopoiisi-nomothesias-ape/periechomena/times-energeias-apo-ape-sithya-plin-fb/ Τώρα για τα φωτοβολταϊκά ειδικά στην Ελλάδα είναι ακόμη υψηλές οι τιμές και όντως ισχύουν οι τιμές που λες για μονάδες μικρότερες των 10KW. Σε μεγαλύτερες μονάδες οι τιμές είναι χαμηλότερες αν και πάλι λίγο ακριβές. Αυτό οφείλεται στην υψηλή φορολόγησή τους καθώς και στις αποσβέσεις που τις υπολογίζουν με 4% το χρόνο αντί για 10% το πολύ που θεωρώ ότι θα ήταν πιο λογικό. Παρόλα αυτά είναι πτωτικές οι τιμές τους και σε λίγα χρόνια θα είναι φθηνότερες από τη ΔΕΗ ακόμη κι αυτές. Κι όπως είπα δεν έχεις βάλει μέσα στην τιμή της ΔΕΗ το κόστος που πληρώνουμε και θα πληρώνουμε για την αποκατάσταση του περιβάλλοντος καθώς και της υγείας των πολιτών. Ακόμη και μόνο το ΕΤΜΕΑΡ (που πληρώνουμε για τους ρύπους) να προσθέσεις, ήδη έχεις φτάσει στις τιμές των φωτοβολταϊκών. Η πραγματική χρέωση λοιπόν της ΔΕΗ είναι μεγαλύτερη από αυτή που αναγράφεται στο λογαριασμό.

Λούλης

Οι ΑΠΕ είναι μακροχρόνια επένδυση και όχι "αρπαχτή". Με την είσοδο των υβριδικών και των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην αγορά, η ζήτηση για ρεύμα θα ανέβει πολύ, με αποτέλεσμα η τιμή της κιλοβατώρας να ξεπεράσει κάποια στιγμή ακόμα και την τιμή της βενζίνης!! Το μόνο που θα σε σώζει τότε, θα είναι το - ενεργειακής κλάσης Α - ακίνητο το οποίο θα έχεις (ή θα νοικιάζεις). Αν δεν πάρεις από τώρα τα μέτρα σου και δεν κάνεις την σωστή οικονομική στρατηγική σου, θα έρθει η μέρα όπου θα ζεις στο σκοτάδι μέσα σε ένα γιαπί. Και πίστεψέ με, δεν θα σου φταίει η κυβέρνηση (όποια κι αν είναι τότε). Το τρελό γέλιο θα πέσει με τους σημερινούς κόκκινους δανειολήπτες και τους διάφορους "δεν πληρώνω", οι οποίοι νομίζουν ότι είναι οι κερδισμένοι της υπόθεσης.

@Λούληηηηηηηηηηη

Μαθήματα σαν μέντορας κάνε στο Αντιδραστικό Τέτοιο που σε ακούει ότι και να πεις..... Από ΑΠΕ δεν έχεις χαμπάρι, αυτά που γράφεις είναι........ Πιές κάνα φραπόγαλο στην παραλιακή μπας και στανιάρεις........

Λούλης

@15:21. Κανείς δεν σε υποχρέωσε να διαβάζεις τα "μαθήματά" μου. Μόνος σου θέλεις και το κάνεις. Είσαι από τους λίγους που ασχολούνται τόσο πολύ μαζί μου, εάν δεν το έχεις καταλάβει μέχρι τώρα.

@Λούληηηηηηηηηηη

Μαθήματα από σένα σαν.... μέντορα (sic) παίρνει το Αντιδραστικό Τέτοιο και οι όμοιοί του..... Εγώ διασκεδάζω αφάνταστα με τα γραφόμενά σου πίνοντας φρέντο στην παραλιακή...... Συνέχισε να μας διασκεδάζεις!!!!!........... ΥΓ: Δώσε μόνο λίγο προσοχή, γιατί το Αντιδραστικό Τέτοιο σε παίρνει πολύ στα σοβαρά.......

Κυριε

Τσιπρα βάλτε ειδήσεις το απόγευμα η ανοίξτε κάποια βιντεο στο διαδίκτυο...όπου Αναζήτηση θα πατάτε Μαδουρο η Βενεζουελα αυτό θα είναι μια ματιά στην Ελλάδα που θέλετε να χτίσετε και το τέλος τους... "Το τέλος σας"

ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ

συριζαίοι όταν έρθει η ώρα θα λογοδοτήσετε για το ξεπούλημα του ελληνικού κράτους. Ο λαός θα σας δικάσει και θα σας στείλει να κάνετε παρέα στον τσοχατζόπουλο.

ΜΑΖΟΧΑΣ

Θέλω Energa - Hellas Power. Θέλω Energa - Hellas Power. Θέλω Energa - Hellas Power. Θέλω Energa - Hellas Power. Γιατί ? Μα το λέει το όνομα μου

ΔΩΣΕ ΣΑΝΟ ΤΣΟΠΑΝΗ

Θελα να με ΞΑΝΑσωσουν αυτοί που φέσωσαν την πατρίδα μου με 350 ΔΙΣ και την έκαναν ζήτουλα όλου του κόσμου. Αυτοί που διέλυσαν την βιομηχανία και την γεωργία της χώρας για να γίνουμε τα γκαρσόνια της Ευρώπης. Αυτοί που αγόραζαν (σωρηδόν ) αεροπλάνα , τανκς , φρεγάτες , υποβρυχια (για την πατρίδα εννοείται και όχι για το προσωπικό τους συμφέρον.) Αυτοί που έβγαλαν τον μισό πληθυσμό της χώρας στην σύνταξη από τα 35,40,45,50 με παχυλές συντάξεις. Αυτούς που διόρισαν στο δημόσιο 1.500.000 ( και αγροφύλακες χαχαχαχαχαχα ) με μισθούς που δεν το φαντάζεστε. Αυτούς που άφησαν τους ελευθέρους επαγγελματίες και επιχειρηματίες να ΜΗΝ πληρώνουν φόρους , εισφορές , ΦΠΑ και να βγάλουν στο εξωτερικό όλο το χρήμα ((και από λεπτότητα δεν τους αναζήτησαν ποτέ).Αυτοί που έσωσαν τις Γερμανικές και Γαλλικές τράπεζες εις βάρος μου. Να είναι καλά τα πρόβατα για να περνανε καλά οι .τσοπάνηδες.

η χρυσή εποχή του "Περικλέους"

Αυτά τα έγραφες και πριν τριάντα χρόνια; Γιατί συνήθως όταν είναι κάποιος μπουκωμενος δε μπορεί να μιλήσει.Οταν του πάρουν τη μπουκιά από το στόμα αρχίζει να κελαηδεί. Ωραία χρόνια φίλε μου!Να ζούμε, να τα θυμόμαστε.

Κακός

Πρέπει να είσαι πολύ μπουνταλάς για να καταφέρεις να οδηγήσεις ουσιαστικά στη χρεοκοπία μια εταιρία που πουλά ένα περιζήτητο προϊόν σε μονοπωλιακό περιβάλλον.

Ειμαστε περικυκλωμένοι από μποχα!

Αφού καθόμαστε όλοι και τους χαζευουμε,και δε τους έχουμε πάρει ακόμη με τις φαπες,απορώ!! Στην Ελλάδα της κρίσης υπάρχουν ακομη μισθοί άνω των 1000ευρω!?Εννοείται των δημοσίων υπαλλήλων!! Εννοείται και των βουλευτών! Α,ρε αληταραδες ξύλο που θέλετε όλοι σας. Ρημαξατε τον ιδιωτικό τομέα! Που θα πάει όμως..θα έρθει η στιγμή που θα τρέχετε! Ο λαός μαζεύει οργή.Και κάποτε θα τη λάβετε..

Λούλης

Το πιθανότερο είναι ότι θα έρθει η στιγμή που θα τρέχεις εσύ και όχι αυτοί. Κι αυτό διότι, ούτε παράγεις κάτι, δηλώνεις και το αφορολόγητο.

μποχα

Λούλη,όταν τα πράγματα θα νομίζεις ότι φτιάχνουν.. τότε θα έρθουν οι φαπες! Αιφνιδίως! Το πιστεύω.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

gew

Ο Όμιλος Alpha Bank, με σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα των Πελατών του (Φυσικά Πρόσωπα) και σε πλήρη συμμόρφωση με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, έχει προσαρμόσει τις
διαδικασίες του στις διατάξεις του νέου Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Δεδομένων (ΕΕ) 2016/679 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, ο οποίος τίθεται σε εφαρμογή από την 25 Μαΐου 2018.

ef51a83a7429ca990810f7cbb381e671_XL

Στη γωνία κάτω από την Πλατεία Θεάτρου, ένα ακόμη ξενοδοχείο είναι στα σκαριά, ακολουθώντας το ρεύμα των τελευταίων ετών που είχε ως αποτέλεσμα τις διεθνείς αφίξεις των 5 εκατομμυρίων του 2017, με προοπτική ακόμη και για διψήφιο ποσοστό αύξησης και φέτος.