Τι ορίζει ο Κώδικας Δεοντολογίας για το ηλεκτρονικό εμπόριο

Τι ορίζει ο Κώδικας Δεοντολογίας για το ηλεκτρονικό εμπόριο

Μεταξύ άλλων, υπογραμμίζεται ότι ο καταναλωτής έχει αναφαίρετο δικαίωμα αναιτιολόγητης και αζήμιας υπαναχώρησης από την αγορά του

Τις γενικές αρχές και τους ελάχιστους κανόνες επαγγελματικής δεοντολογίας και ηθικής συμπεριφοράς που πρέπει να τηρούνται απέναντι στον καταναλωτή από τις επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου ορίζει ο Κώδικας Δεοντολογίας για το Ηλεκτρονικό Εμπόριο, που παρουσιάζει το ΑΜΠΕ και θα υπογραφεί την Τετάρτη από τον υπουργό Οικονομίας Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Μεταξύ άλλων, υπογραμμίζεται ότι ο καταναλωτής έχει αναφαίρετο δικαίωμα αναιτιολόγητης και αζήμιας υπαναχώρησης από την αγορά του.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο κώδικας, «πριν ο καταναλωτής δεσμευθεί συμβατικώς, ο προμηθευτής πρέπει να τον ενημερώσει, με σαφή, ευκρινή και κατανοητό τρόπο, στη γλώσσα του, για το δικαίωμά του για άσκηση αναιτιολόγητης και αζήμιας υπαναχώρησης εντός της νομίμως προβλεπόμενης προθεσμίας των 14 ημερών, που αρχίζει από το χρονικό σημείο που καθορίζει κάθε φορά ο νόμος, καθώς και για τους όρους, τις προϋποθέσεις, τις εξαιρέσεις και τη διαδικασία άσκησης του δικαιώματος υπαναχώρησης, αλλά και για τις συνέπειες από την άσκηση, λαμβάνοντας υπόψη την ιδιαιτερότητα κάθε προϊόντος/υπηρεσίας και παρέχοντάς του και υπόδειγμα εντύπου υπαναχώρησης».

Ακόμη, υπάρχει πρόβλεψη για την εξυπηρέτηση των καταναλωτών, για την ηλεκτρονική επίλυση διαφορών, για την προστασία προσωπικών δεδομένων και για την ασφάλεια των συναλλαγών.

ΣΧΟΛΙΑ (6)

Σασα

Καλα που ειμαστε στην ΕΕ και μας επιβαλουν νομους για την προστασια μας.

Πάνος

Κάντε έναν κόπο να διαβάσετε το σχέδιο νόμου. Δεν θα σχολιάσω το περιεχόμενο αλλά το τι πάνε να περάσουν στα πολύ ψιλά γράμματα. Η υποδιαίρεση των άρθρων δεν αριθμείται με ελληνικά γράμματα όπως αναφέρει το "ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ" (ν. 3133/2003 - (ΦΕΚ Α 85)) ΑΛΛΑ με λατινικούς αριθμούς. Οι άνθρωποι μισούν το κάθε τι ελληνικό και προσπαθούν να το περάσουν με κάθε τρόπο.

Γιάννης

Που κόλλησε ο άλλος, στην αρίθμηση. Τι άλλο θα ακούσω θεε μου

@Πάνος

Είναι Ευρωπαικές Κανονιστικές Πράξεις. Τα Συριζόπουλα βαριούνται να τις καθαρογράψουν και τις κάνουν αντιγραφή και επικόλληση από τη νομική γαζέττα της ΕΕ.

πανος

Άντε να δούμε αν θα συμμορφωθούν οι εταιρίες τηλεπικοινωνιών με τις τηλεφωνικές πωλήσεις τους που από το τηλέφωνο δεν αναφέρουν κανένα σου δικαίωμα

ΧΑΡΗΣ

Τώρα ανακάλυψαν αυτοί τον τροχό; Η ευρωπαική κανονιστική πράξη είναι σε ισχύ και στην Ελλάδα εδώ και χρόνια.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

o-proedros-tis-komision-zan-klont-giounker

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Κομισιόν σε συνέντευξή του στην «Bild» είπε ότι έχει ευθύνη και ο ίδιος για το συγκεκριμένο γεγονός - Ξεκαθάρισε όμως ότι η ελληνική βοήθεια δεν έχει κοστίσει σε κανέναν ούτε ένα ευρώ