Λαγκάρντ: Μεταρρυθμίσεις και ελάφρυνση χρέους οι δύο όροι για να μείνει το ΔΝΤ στην Ελλάδα

Λαγκάρντ: Μεταρρυθμίσεις και ελάφρυνση χρέους οι δύο όροι για να μείνει το ΔΝΤ στην Ελλάδα

Αν το ελληνικό χρέος δεν γίνει βιώσιμο, το ΔΝΤ θα μείνει εκτός του προγράμματος, είπε η γενική διευθύντρια του ταμείου

Νέο μήνυμα για το χρέος της Ελλάδας
αλλά και την ανάγκη μεταρρυθμίσεων έστειλε η Κριστίν Λαγκάρντ
σε δηλώσεις της κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της οργάνωσης CSIS Smart Women.

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ
ξεκαθάρισε, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της ΕΡΤ, ότι το θέμα του ελληνικού χρέους πρέπει να λυθεί και οι μεταρρυθμίσεις να προχωρήσουν προκειμένου το ταμείο να συνεχίσει να βρίσκεται στην Ελλάδα. Είτε το χρέος θα γίνει βιώσιμο και το ταμείο θα δώσει χρήματα είτε θα αντιμετωπιστεί αλλιώς από τους Ευρωπαίους και το ταμείο θα μείνει εκτός, είπε σύμφωνα με την ίδια πηγή η κυρία Λαγκάρντ.

Εξειδικεύοντας για το θέμα του χρέους σημείωσε ότι η λύση για την ελάφρυνσή του πρέπει να είναι συνδυαστική και να περιλαμβάνει από τη μία επέκταση ωριμάνσεων και από την άλλη μείωση-κλείδωμα των επιτοκίων. Κατά την κυρία Λαγκάρντ, δε, αυτός ο συνδυασμός θα πρέπει να ισχύσει για μια μακρά περίοδο.

Εξάλλου, όπως απάντησε σε σχετική ερώτηση, η κυρία Λαγκάρντ, το ΔΝΤ εδώ και δύο χρόνια δεν έχει πρόγραμμα με την Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Σπύρος

Πράγματι χρειάζονται μεταρρυθμίσεις στη χώρα όπως απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων φαρμακοποιών, συμβολαιογράφων, ταξιτζήδων, φορτηγατζήδων, λαϊκών αγορών κλπ και απαγόρευση της εργασίας των συνταξιούχων για αύξηση θέσεων εργασίας και κατάργηση προνομίων, ένταξη στο ενιαίο μισθολόγιο υπουργείων-περιφερειών-δήμων και των εργαζομένων σε τράπεζες, φως, αέριο, διυλιστήρια, μέσα μεταφοράς, ενημέρωση, τελωνεία, εφορίες, δικαστήρια, βουλή κλπ για ισότητα και μείωση λειτουργικού εργασιακού κόστους, καθώς επίσης είσπραξη οφειλών δισεκατομμυρίων ευρώ επιχειρηματιών, ελεύθερων επαγγελματιών σε ασφαλιστικούς συνταξιοδοτικούς φορείς, δημόσια ταμεία, τράπεζες, οργανισμούς, εργαζόμενους, πιστωτές κλπ μέσω ρευστοποίησης περιουσιακών στοιχείων υπόχρεων για αποκατάσταση νομιμότητας και ενίσχυση εθνικής οικονομίας.

@Σπύρος

Μείωση των Δημοσίων υπαλλήλων-ζόμπι κατά 200000 ΤΩΡΑ!!!

τρολ

Πότε θα φύγει το ΔΝΤ από το "πρόγραμμα"; Χτες; Σήμερα; Αύριο; Αςταπαστοδιαολο!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

house

Αλλάζει το σχέδιο για έκπτωση φόρου με δαπάνες ανακαίνισης - Τελικώς, το 40% θα αφαιρείται από το φορολογητέο εισόδημα - Η πληρωμή πρέπει να γίνεται ηλεκτρονικά και όχι με μετρητά - Μικρότερα εισοδήματα όμως δεν έχουν ουσιαστικό κίνητρο, για να ζητούν αποδείξεις

logo

Η Westnet, μέλος του ομίλου εταιρειών Olympia, ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με την Check Point, τον κορυφαίο πάροχο λύσεων κυβερνοασφάλειας για κυβερνήσεις και επιχειρήσεις παγκοσμίως. Η νέα αυτή συνεργασία περιλαμβάνει τη διάθεση των διακεκριμένων λύσεων ασφαλείας της Check Point από την Westnet, προς μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις και άλλους οργανισμούς, με σκοπό την προστασία από τους διαδικτυακούς κινδύνους.

f1-1

Μεγαλοεπενδυτές και ιδιώτες ρίχνουν στην αγορά βίλες εκατομμυρίων ευρώ σε Μεσσηνία, Πόρτο Χέλι, Μύκονο και Τζια με στόχο να προσελκύσουν «χοντρά πορτοφόλια», που θέλουν να επενδύσουν σε πολυτελή ακίνητα.

SYSTEMA-PLUS-1

Σημάδια ανάκαμψης καταγράφει ο κατασκευαστικός κλάδος, με επιμέρους τομείς, όπως αυτός του εξοπλισμού επαγγελματικών χώρων, να «συμπαρασύρονται» και να ακολουθούν με γοργά βήματα την τάση