Απίστευτη απειλή ΗΠΑ σε ΕΕ: Μην τολμήσετε να ζητήσετε φόρους από την Apple!

Απίστευτη απειλή ΗΠΑ σε ΕΕ: Μην τολμήσετε να ζητήσετε φόρους από την Apple!

Η κυβέρνηση Ομπάμα προειδοποίησε την ΕΕ, ότι οι ευρωπαϊκές έρευνες στην υποτιθέμενη υπόθεση φοροδιαφυγής αμερικανικών επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων της Apple, της Amazon και της Starbucks, θα μπορούσαν να «δημιουργήσουν ένα ατυχές διεθνές δεδικασμένο στην φορολογική πολιτική»

Απίστευτη απειλή ΗΠΑ σε ΕΕ: Μην τολμήσετε να ζητήσετε φόρους από την Apple!
Αυστηρή προειδοποίηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέστειλε η κυβέρνηση των ΗΠΑ, τονίζοντας ότι σκοπεύει να εξετάσει το ενδεχόμενο να προβεί σε αντίποινα εάν οι Βρυξέλλες προχωρήσουν με τα σχέδιά τους να απαιτήσουν δισεκατομμύρια δολάρια που αφορούν σε διαφυγόντες φόρους από την Apple και άλλες αμερικανικές πολυεθνικές εταιρείες.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα The Guardian, η κυβέρνηση Ομπάμα απέστειλε εχθές Τετάρτη προειδοποίηση στην ΕΕ, αναφέροντας ότι οι ευρωπαϊκές έρευνες στην υποτιθέμενη υπόθεση φοροδιαφυγής από αμερικανικές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων της Apple, της Amazon και της Starbucks, θα μπορούσαν να «δημιουργήσουν ένα ατυχές διεθνές δεδικασμένο στην φορολογική πολιτική».

Σε κείμενο, το οποίο συντάχθηκε μετά από εντολή του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών, Τζακ Λιου, οι ΗΠΑ προειδοποιούν ότι οι Βρυξέλλες υπερβαίνουν των αρμοδιοτήτων τους και εξελίσσονται σε «υπερεθνική φορολογική αρχή». Οι Ηνωμένες Πολιτείες προειδοποιούν επίσης, ότι εάν οι Βρυξέλλες προχωρήσουν με τα σχέδιά τους να απαιτήσουν το ποσόν των 19 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την Apple για μη καταβληθέντες φόρους, οι ΗΠΑ θα «εξετάσουν τις πιθανές απαντήσεις».

Κλείσιμο
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε ξεκινήσει έρευνα προκειμένου να ξεκαθαριστεί το κατά πόσον οι φορολογικές συμφωνίες της Apple με την Ιρλανδία, που επέτρεψαν στην εταιρεία να πληρώνει πολύ λίγους φόρους για τα εισοδήματά της σε ολόκληρη την Ευρώπη, οφείλονται σε κρατικές ενισχύσεις. Η Επιτροπή αναμένεται τον επόμενο μήνα να λάβει απόφαση σχετικά με την υπόθεση, τη μεγαλύτερη έρευνα που αφορά σε εταιρική φοροδιαφυγή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης