Κάνουν συσκέψεις για τα μπλόκα και εκταμιεύουν άρον-άρον 7,3 εκατ. για τους αγρότες στα μπλόκα

Κάνουν συσκέψεις για τα μπλόκα και εκταμιεύουν άρον-άρον 7,3 εκατ. για τους αγρότες στα μπλόκα

Την ώρα που σύσσωμοι οι αγρότες έχουν σπεύσει να κλείσουν τους δρόμους, σε μια ύστατη προσπάθεια διαμαρτυρίας ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, ο ΕΛΓΑ ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει στην καταβολή αποζημιώσεων για ζημιές, ύψους 7,3 εκατ. ευρώ

Κάνουν συσκέψεις για τα μπλόκα και εκταμιεύουν άρον-άρον 7,3 εκατ. για τους αγρότες στα μπλόκα
Στην καταβολή αποζημιώσεων ύψους 7,32 εκατ. ευρώ σε 7.846 δικαιούχους παραγωγούς για ζημιές στη φυτική παραγωγή και στο ζωικό κεφάλαιο, προχωρεί ο ΕΛΓΑ.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση του Οργανισμού, ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες αποστολής των ηλεκτρονικών αρχείων προς την Τράπεζα Πειραιώς, προκειμένου να πιστωθούν τα αναλογούντα ποσά στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων και η καταβολή τους αναμένεται την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου.

Κλείσιμο
Σημειώνεται ότι αποζημιώσεις αυτές, αφορούν κυρίως εκκαθαρίσεις ζημιών φυτικής παραγωγής και ζωικού κεφαλαίου για το έτος 2015, με τους Νομούς Αργολίδας και Λακωνίας να απορροφούν το μεγαλύτερο ποσοστό.

Η φορολογία των αγροτών σε σύσκεψη Τσακαλώτου - Αλεξιάδη

Σενάρια ελάφρυνσης των αγροτών
από τα αυξημένα φορολογικά βάρη που έρχονται, εξετάζει τώρα η κυβέρνηση. Το θέμα της φορολόγησης των αγροτών απασχόλησε και στη συνάντηση που είχαν το μεσημέρι στο υπουργείο Οικονομικών, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Τρύφωνας Αλεξιάδης.

Όπως ανέφερε κυβερνητικός αξιωματούχος, εξετάζονται εναλλακτικά σενάρια για να γίνει πιο ομαλά η αύξηση του φόρου (αντί για 20% το 2016 και 26% το 2017) από 13% που είναι σήμερα.
Αντίστοιχα σενάρια εξετάζονται και για την αύξηση της προκαταβολής φόρου των αγροτών, τα οποία θα τεθούν προς εξέταση στους δανειστές.

Επιπλέον το υπουργείο Οικονομικών θα ανακοινώσει και τις ειδικές διατάξεις που ισχύουν, με βάση τις οποίες θα απαλλάσσονται από την προκαταβολή φόρου αγρότες (αλλά και επαγγελματίες) που τυχόν αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας ή έχουν υποστεί μεγάλη μείωση εσόδων (25% και άνω σε σχέση με πέρυσι) κλπ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης