Μυστική συνάντηση Τσακαλώτου με αξιωματούχο του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών

Μυστική συνάντηση Τσακαλώτου με αξιωματούχο του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών

Ο Νταλίπ Σινγκ, βοηθός υφυπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, επισκέφθηκε τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο

Μυστική συνάντηση Τσακαλώτου με αξιωματούχο του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών
Μυστική συνάντηση με αξιωματούχο του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών είχε το μεσημέρι της Πέμπτης ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο κ. Τσακαλώτος δέχθηκε στο γραφείο του τον Νταλίπ Σινγκ, βοηθό υφυπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ για θέματα Ευρώπης.

Η συνάντηση που ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα δεν είχε ανακοινωθεί και σύμφωνα με πληροφορίες ήταν εφ' όλης της ύλης. Κυρίως όμως, αναφέρουν πληροφορίες, οι κύριοι Τσακαλώτος και Σίνγκ συζήτησαν για θέματα επενδύσεων χωρίς να αποκαλύπτουν άλλες λεπτομέρειες της συνάντησης.

Κλείσιμο
Περίπου στις 16:00 το απόγευμα της Πέμπτης, από το υπουργείο Οικονομικών εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση για τη συνάντηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον Daleep Singh: «Ο ​Υπουργός Οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος συνάντησε σήμερα στις 13.00​​, στο υπουργείο,​ ​ το Βοηθό Υφυπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ κ. κ. Dalee​p​  Singh, τον οποίο συνόδευε ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. David D. Pearce.

Κατά τη συνάντηση,  η οποία εξελίχθηκε σε θετικό κλίμα, ο Υπουργός Οικονομικών ενημέρωσε για την πρόοδο του προγράμματος, την προσπάθεια την οποία καταβάλλει η κυβέρνηση για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης μέσα στον προβλεπόμενο χρόνο, την πορεία προς την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και το θέμα του χρέους.

Ο Αμερικανός Βοηθός Υφυπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στην ύπαρξη απόλυτης ομοφωνίας ​για την ανάγκη ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Επεσήμανε, επίσης, ότι είναι σημαντικό να διαγράφεται πρόοδος από την ελληνική κυβέρνηση στον τομέα των μεταρρυθμίσεων.   

Ο κ. Τσακαλώτος διαβεβαίωσε τον κ. Singh ότι οι μεταρρυθμίσεις προχωρούν σύμφωνα με το πρόγραμμα και επεσήμανε ότι θα πρέπει και οι θεσμοί από την πλευρά τους να επιδείξουν ευελιξία σε εκκρεμή θέματα με σημαντικές κοινωνικές επιπτώσεις».​

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης