Αναστέλλεται η καταβολή εισφορών στον ΟΑΕΕ σε πληγείσες περιοχές

Αναστέλλεται η καταβολή εισφορών στον ΟΑΕΕ σε πληγείσες περιοχές

Αναστέλλονται οι πληρωμές για έξι μήνες, αρχής γενόμενης από την 1η του μήνα κατά τον οποίο συνέβησαν τα έντονα καιρικά και πλημμυρικά φαινόμενα - Δείτε αναλυτικά σε ποιες περιοχές

Αναστέλλεται η καταβολή εισφορών στον ΟΑΕΕ σε πληγείσες περιοχές
Ανάσα δίνει ο ΟΑΕΕ στους ασφαλισμένους που διατηρούν επαγγελματική εγκατάσταση ή δραστηριότητα σε περιοχές που επλήγησαν από έντονα καιρικά και πλημμυρικά φαινόμενα, όπως οι Περιφέρειες Ηπείρου, Στερεάς Ελλάδας, Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης και Κεντρικής Μακεδονίας, αναστέλλοντας  την καταβολή των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών για έξι μήνες, αρχής γενόμενης από την 1η του μήνα κατά τον οποίο συνέβησαν τα έντονα καιρικά και πλημμυρικά φαινόμενα. 

Οι τρέχουσες και καθυστερούμενες οφειλές θα κεφαλαιοποιούνται μέχρι το τέλος του προηγούμενου, της φυσικής καταστροφής, μήνα. 


Οφειλόμενες εισφορές που υπάγονται στη ρύθμιση
Στη ρύθμιση μπορούν να υπαχθούν οι πιο κάτω ασφαλιστικές εισφορές: 
- Τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές έξι (6) μηνών, αρχής γενόμενης από την 1η του μήνα κατά τον οποίο συνέβη η φυσική καταστροφή, χωρίς υπολογισμό κατά το διάστημα αυτό προσαυξήσεων. 
Κλείσιμο
- Καθυστερούμενες ασφαλιστικές εισφορές μέχρι το τέλος του προηγούμενου μήνα εκείνου κατά τον οποίο συνέβη η φυσική καταστροφή, μετά των πρόσθετων τελών και λοιπών επιβαρύνσεων. Οφειλές ασφαλισμένων που έχουν ρυθμιστεί με άλλες διατάξεις μπορούν να ενταχθούν στην παρούσα ρύθμιση για το υπόλοιπο της οφειλής, προσαυξημένο με τις επιβαρύνσεις που αντιστοιχούν σε αυτό κατά τον προηγούμενο της καταστροφής μήνα. Τυχόν ευεργετήματα που είχαν παρασχεθεί, μέσω των ειδικών διατάξεων, δεν χάνονται ως προς το μέρος της οφειλής που έχει εξοφληθεί (π.χ. εκπτώσεις). Για την ένταξη στη ρύθμιση (αναστολής) τρεχουσών εισφορών δεν είναι απαραίτητο να συνυπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές. 

Προσοχή! - Όσοι υπαχθούν στη ρύθμιση αυτή δεν είναι δυνατόν να υπάγονται ταυτόχρονα σε οποιαδήποτε άλλη ρύθμιση τμηματικής καταβολής. - Δεν υπάγονται στην παρούσα ρύθμιση οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές από αναγνωρίσεις χρόνων ασφάλισης. 

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ 
- Ως μήνας έναρξης του εξαμήνου αναστολής ορίζεται, κατά περίπτωση, ασφαλισμένου ο μήνας κατά τον οποίο επλήγη από τη φυσική καταστροφή. 
- Είναι υποχρεωτική η καταβολή τρεχουσών εισφορών από τη λήξη της περιόδου αναστολής και έως το τέλος της ρύθμισης. 
- Η πρώτη δόση καταβάλλεται εντός του επόμενου μήνα από τη λήξη της περιόδου αναστολής. Οι επόμενες δόσεις καταβάλλονται έως το τέλος κάθε μήνα που ακολουθεί. Σε περίπτωση υποβολής αίτησης μετά την λήξη της περιόδου αναστολής θα πρέπει να καταβληθούν όλες οι απαιτητές εισφορές και δόσεις (μετά την περίοδο αναστολής), με τα αναλογούντα πρόσθετα τέλη και επιβαρύνσεις.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο που εξέδωσε ο ΟΑΕΕ, οριοθετούνται οι πληγείσες περιοχές των Περιφερειών Ηπείρου και Στερεάς Ελλάδας και προσδιορίζεται ο χρόνος που συνέβησαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα, ως εξής:
Α. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ 
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 
Χρόνος συμβάντος: ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2014 και ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2015 (Πλημμύρες). ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ: - Δημοτική Κοινότητα (Δ.Κ.) Ηγουμενίτσης και οι Τοπικές Κοινότητες (Τ.Κ.) Μαυρουδίου και Νέας Σελευκείας της Δημοτικής Ενότητας (Δ.Ε.) Ηγουμενίτσης, - Τ.Κ. Ελευθερίου της Δ.Ε. Μαργαριτίου - Δ.Ε. Παραποτάμου, - Δ.Ε. Συβότων, ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ: - Τ.Κ. Ραγίου της Δ.Ε. Σαγιάδας, - Τ.Κ. Βρυσέλλας, Κυπαρίσσου, Παλαιωχωρίου, Πηγαδούλια και Τρικορύφου της Δ.Ε. Φιλιατών, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ (Π.Ε.) ΑΡΤΑΣ – ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – ΠΡΕΒΕΖΑΣ 
Χρόνος συμβάντος: Από 31/01/2015 έως 01/02/2015 (Πλημμύρες). Π.Ε. ΑΡΤΑΣ ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ - Τ.Κ. Γαβριάς και Ψαθοτοπίου της Δ.Ε. Αμβρακικού, - Τ.Κ. Κεραματών της Δ.Ε. Αρταίων, - Τ.Κ. Καμπής της Δ.Ε. Ξηροβουνίου ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΚΟΥΦΑ - Δ.Ε. Αράχθου, - Δ.Ε. Κομμένου, - Δ.Ε. Κομποτίου Π.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Τ.Κ. Μπάφρας και Νεοκαισαρείας της Δ.Ε. Ανατολής, - Δ.Κ. Ιωαννιτών της Δ.Ε. Ιωαννιτών, - Δ.Κ. Πεδινής και η Τ.Κ. Αμπελείας της Δ.Ε. Μπιζανίου, - Δ.Ε. Νήσου Ιωαννίνων, - Δ.Κ. Περάματος της Δ.Ε. Περάματος. ΔΗΜΟΣ ΖΙΤΣΑΣ - Τ.Κ. Ασφάκας και Πετσαλίου της Δ.Ε. Εκάλης, - Τ.Κ. Σουλοπούλου της Δ.Ε. Ευρυμενών, - Τ.Κ. Ζίτσης της Δ.Ε. Ζίτσας, - Τ.Κ. Βροσίνας και Γκριμπόβου της Δ.Ε. Μολοσσών, - Δ.Κ Ελεούσης και οι Τ.Κ. Αγ. Ιωάννου, Άνω Λαψίστης, Βουνοπλαγιάς, Κάτω Λαψίστης και Νεοχωρίου της Δ.Ε. Πασαρώνος, Π.Ε. ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΔΗΜΟΣ ΖΗΡΟΥ - Δ.Κ. Φιλιππιάδος και οι Τ.Κ. Αγ.Γεωργίου, Κερασώνος και Κερασούντος της Δ.Ε. Φιλιππιάδος, ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΓΑΣ - Δ.Κ. Καναλλακίου και οι Τ.Κ. Αμμουδιάς, Βαλανιδοράχης, Βουβοποτάμου, Θεμέλου, Καστρίου, Κουκκουλίου, Κυψέλης και Μεσοποτάμου της Δ.Ε. Φαναρίου. 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 
Χρόνος συμβάντος: Από 31/01/2015 έως 01/02/2015 (Πλημμύρες). 
Π.Ε. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ 
ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ - Τ.Κ. Κρικέλλου της Δ.Ε. Δομνίστας Π.Ε. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ 
ΔΗΜΟΣ ΛΑΜΙΕΩΝ - Τ.Κ. Μοσχοχωρίου της Δ.Ε. Γοργοποτάμου, - Τ.Κ. Κόμματος της Δ.Ε. Λαμιέων, ΔΗΜΟΣ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ - Τ.Κ. Περιβολίου Φθιώτιδας της Δ.Ε. Σπερχειάδος. 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΒΡΟΥ 
Χρόνος συμβάντος: 17/7/2014, 19/11/2014, από 4/12/2014 έως 13/12/2014, 24/1/2015 και 2/2015 (Πλημμύρες). ΔΗΜΟΣ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ - Δ.Κ. Διδυμοτείχου, Ελληνοχωρίου και οι Τ.Κ. Ισαακίου, Σοφικό, Πυθίου, Καρωτής, Κουφοβούνου και Πραγγίου της Δ.Ε. Διδυμότειχου, - Τ.Κ. Ελαφοχωρίου της Δ.Ε. Μεταξάδων ΔΗΜΟΣ ΣΟΥΦΛΙΟΥ - Τ.Κ. Λαβάρων, Μάνδρας και Αμορίου της Δ.Ε. Ορφέα, - Δ.Κ. Σουφλίου και οι Τ.Κ. Κορνοφωλεάς, Λυκόφωτος και Λαγυνών της Δ.Ε. Σουφλίου ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ - Δ.Κ. Αλεξανδρούπολης της Δ.Ε. Αλεξανδρούπολης, - Δ.Κ. Φερών της Δ.Ε. Φερών, - Τ.Κ. Ανθείας της Δ.Ε. Τραϊανούπολης, ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ - Τ.Κ. Καστανεών και Ριζίων της Δ.Ε. Βύσσας, - Δ.Κ. Ορεστιάδος και η Τ.Κ. Θούριο Θουρίου της Δ.Ε. Ορεστιάδας, - Τ.Κ. Δικαίων, Ελαίας, Μαρασίων, Ορμενίου και Κομάρων της Δ.Ε.Τριγώνου
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΡΟΔΟΠΗΣ 
Χρόνος συμβάντος: 21/01/2015 (Πλημμύρες). ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ - Δ.Κ. Κομοτηνής και οι Τ.Κ. Κόσμιον και Θρυλορίου της Δ.Ε. Κομοτηνής ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ - Τ.Κ. Αμαξάδων της Δ.Ε. Αμαξάδων, ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ – ΣΑΠΩΝ - Δ.Κ. Αμαράντων της Δ.Ε. Μαρώνειας 
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΞΑΝΘΗΣ 
Χρόνος συμβάντος: Από 24/01/2015 έως 26/01/2015 (Πλημμύρες). ΔΗΜΟΣ ΑΒΔΗΡΩΝ - Δήμος Αβδήρων Β. 
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 
Χρόνος συμβάντος: ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2014 (Πλημμύρες). ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ - Δ.Κ. Αγίου Αθανασίου και η Τ.Κ Αγχιάλου της Δ.Ε. Αγίου Αθανασίου, - Δ.Κ. Χαλκηδόνος της Δ.Ε. Χαλκηδόνος, ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΤΑ - Δ.Κ. Νέων Μαλγάρων της Δ.Ε. Αξιού, - Δ.Ε. Εχεδώρου - Δ.Κ. Ανατολικού της Δ.Ε. Χαλάστρας ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΗΣ - Δ.Κ. Βασιλικών της Δ.Ε. Βασιλικών, - Δ.Κ. Θέρμης και οι Τ.Κ. Νέας Ραιδεστού και Ταγαράδων της Δ.Ε. Θέρμης - Δ.Κ. Πλαγιαρίου και Τριλόφου της Δ.Ε. Μίκρας ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΒΗΣ - Δ.Κ. Σταυρού της Δ.Ε. Ρεντίνας, - Δ.Κ. Ασπροβάλτας της Δ.Ε. Αγίου Γεωργίου, - Τ.Κ. Στίβου της Δ.Ε. Απολλωνίας. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ 
Χρόνος συμβάντος: ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ και ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2014 (Πλημμύρες). ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ - Δήμος Αριστοτέλη. 

ΠΕΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ 
Στη ρύθμιση μπορούν να υπαχθούν ασφαλισμένοι που διατηρούν στις πληγείσες περιοχές επαγγελματική στέγη ή δραστηριότητα, που αποδεδειγμένα υπέστη ζημία από τα έντονα καιρικά φαινόμενα κατά τα χρονικά διαστήματα που προαναφέρθηκαν σε κάθε περιοχή.  
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης