Stratfor: Το Grexit έχει αποφευχθεί προσωρινά, αλλά η απειλή παραμένει

Stratfor: Το Grexit έχει αποφευχθεί προσωρινά, αλλά η απειλή παραμένει

Εκτιμά πως α νέα μέτρα λιτότητας θα διαβρώσουν τη λαϊκή υποστήριξη για την κυβέρνηση, επιβραδύνοντας το ρυθμό των μεταρρυθμίσεων

Stratfor: Το Grexit έχει αποφευχθεί προσωρινά, αλλά η απειλή παραμένει
Τα ερωτήματα για το ποιο θα είναι το πολιτικό μέλλον της Ελλάδας φαίνεται να έχουν απαντηθεί.
Τα οικονομικά, όμως, ερωτήματα παραμένουν, αναφέρει το Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών, Stratfor, σε νέα του ανάλυση για την επόμενη ημέρα των ελληνικών εκλογών. Εκτιμά δε ότι το νέο Μνημόνιο και -πολύ περισσότερο- η εφαρμογή του θα φέρουν νέο γύρο αντιπαράθεσης με τους διεθνείς πιστωτές.

Οι εκλογές τελείωσαν και ο Αλέξης Τσίπρας επανεξελέγη. Τώρα λοιπόν αυτό που απαιτείται είναι η νέα κυβέρνηση να εστιάσει στην οικονομική κατάσταση της χώρας.

Μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου, η Αθήνα θα πρέπει να αναθεωρήσει τον προϋπολογισμό για το 2015 και να παρουσιάσει έναν για το 2016. Τότε, θα πρέπει να αποφασίσει και για σημαντικές περικοπές δαπανών, ώστε να είναι συνεπής με τους όρους της διάσωσης.
Κλείσιμο

Η Αθήνα θα πρέπει επίσης να θεσπίσει φορολογικές αυξήσεις για τους αγρότες, μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και να συνεχίσει με τις ιδιωτικοποιήσεις των κρατικών επιχειρήσεων. Και όλα πριν από το τέλος του έτους.

Σύμφωνα με το Stratfor, η απόφαση του Τσίπρα να παραιτηθεί και να προκαλέσει πρόωρες εκλογές τον Αύγουστο ήταν μια ριψοκίνδυνη, όσο και αναγκαία κίνηση κι αυτό γιατί είχε χάσει την υποστήριξη από ένα μεγάλο τμήμα των ίδιων των στελεχών της, αφήνοντας τον να εξαρτάται από την αντιπολίτευση για να περάσει κρίσιμους νόμους...

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης