LIVE

Κορωνοϊός

Ξεσηκώθηκαν οι εφοριακοί για να μην καταργηθεί το ΣΔΟΕ

Ξεσηκώθηκαν οι εφοριακοί για να μην καταργηθεί το ΣΔΟΕ

Προειδοποιούν ότι θα παραγραφούν οι έλεγχοι στη Λίστα Λαγκάρντ

Τριγμούς προκαλεί στο υπουργείο Οικονομικών η αποψίλωση του ΣΔΟΕ και η μεταφορά αρμοδιοτήτων και στελεχών του στην Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, η οποία προβλέπεται στο Μνημόνιο Τσίπρα-ΑΝΕΛ, μπαίνοντας «σφήνα» στην πολιτική διαμάχη, όπως το ζήτημα του ΦΠΑ 23% στα σχολεία και η αναζήτηση «ισοδυνάμων» για να αλλάξει η συμφωνία με τους δανειστές πριν καν εφαρμοστεί.
 
Τις τελευταίες ημέρες εκδηλώνεται κίνημα αντίστασης των εφοριακών κατά της διάταξης που ψηφίστηκε τον 15αύγουστο στη Βουλή με το νόμο 4336 και η οποία προβλέπει ότι 500 από τους 740 ελεγκτές του ΣΔΟΕ θα μεταφερθούν στις ΔΟΥ από τον Οκτώβριο. 

Η Ομοσπονδία των εφοριακών (ΠΟΕ ΔΟΥ) έχει ξεσηκωθεί, καλεί τους εφοριακούς να μην καταθέσουν δήλωση προτίμησης για παραμονή τους ή μη στο ΣΔΟΕ που θα απομείνει, ενώ ζητά την δέσμευση των πολιτικών κομμάτων πως θα ακυρώσουν τη συμφωνία αυτή, προειδοποιώντας και για τον κίνδυνο να παραγραφούν στα τέλη της χρονιάς οι έλεγχοι για τη λίστα Λαγκάρντ και άλλες υποθέσεις υψίστης σημασίας (εμβάσματα, μεταβιβάσεις ακινήτων κλπ).
 
Επιπλέον, οι συνδικαλιστές του κλάδου έχουν ζητήσει από την υπηρεσιακή κυβέρνηση να «παγώσει» τις διαδικασίες μετακίνησης προσωπικού και αρμοδιοτήτων, ενώ αφήνουν και υπόνοιες για «δάκτυλο» μέσα από το υπουργείο Οικονομικών που οδήγησε εκεί τα πράγματα.
 
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών βρίσκεται, μάλιστα, αντιμέτωπος με τις πιέσεις τόσο από την ΠΟΕ-ΔΟΥ (της οποίας ήταν αντιπρόεδρος), όσο και από τον Σύλλογο Εφοριακών Αττικής-Κυκλάδων και από την συνδικαλιστική παράταξη ΑΣΚΙ που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ (στα οποία ήταν πρόεδρος πριν υπουργοποιηθεί) και τους έχει απαντήσει ότι ως υπηρεσιακός υπουργός είναι υποχρεωμένος μεν να εφαρμόσει το νόμο που ψηφίστηκε, αλλά υποσχέθηκε να μη γίνει καμία μετακίνηση προσωπικού μέχρι τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης, προφανώς για να μη δημιουργήσει τετελεσμένα που δεν θα μπορεί να αντιστρέψει κανείς μετά τις εκλογές.
 
Η Τρόικα, πάντως, από παλιά ήθελε να καταργηθεί κάθε πολιτική παρέμβαση στον φοροεισπρακτικό μηχανισμό, πιέζοντας να μεταφερθεί το ΣΔΟΕ στην «ανεξάρτητη» Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Στις πιέσεις αυτές αντιστάθηκαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, κρατώντας το ΣΔΟΕ στον έλεγχο του εκάστοτε υπουργού και όχι στην «ημιαυτόνομη» ΓΓΔΕ. Η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου όμως είπε «ναι» στην μεταφορά των αρμοδιοτήτων, του προσωπικού και των υποθέσεων από το ΣΔΟΕ στην ΓΓΔΕ.
 
Η ΠΟΕ-ΔΟΥ με ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη χαρακτηρίζει «εθνικό έγκλημα» την διάλυση του ΣΔΟΕ και ερωτά ποιους εξυπηρετεί η διάλυση του ΣΔΟΕ, και η επαίσχυντη μετατροπή των εκθέσεων του ΣΔΟΕ, σε απλά δελτία πληροφοριών, και μάλιστα με αναδρομική ισχύ για υποθέσεις μεγάλης φοροδιαφυγής και εισπραξιμότητας.
 
Παράλληλα, καταγγέλλει ότι η υπηρεσιακή κυβέρνηση προχωράει με την μορφή του ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ στη διάλυση του ΣΔΟΕ (αφού είναι και προαπαιτούμενο για τον έλεγχο του Οκτωβρίου ή Νοεμβρίου από τους δανειστές), ενώ «καλεί όλους τους συναδέλφους να μην συμπληρώσουν τα «απογραφικά δελτία» και να ανακαλέσουν όσοι τα κατέθεσαν παραδίδοντας τα στους Συλλόγους τους, ζητώντας απαντήσεις και στα εξής ερωτήματα:

-Γιατί στην «προαιρετική» δήλωση επιθυμίας παραμονής στο ΣΔΟΕ δεν αναφέρεται πουθενά το πού θα καταλήξουν οι συνάδελφοι που δεν επιθυμούν την παραμονή τους σε αυτό; Γιατί τηρείται σιγή ιχθύος από τον Αναπληρωτή Υπουργό και από τη ΓΓΔΕ σχετικά με το που προτίθενται να τους μετακινήσουν;

-Γιατί ζητούν από τους υπαλλήλους να συμπληρώσουν στοιχεία, όπως το σε ποια υπηρεσία υπηρετούσαν τα τελευταία χρόνια, τι στιγμή που η πλέον αρμόδια Διεύθυνση Προσωπικού, διαθέτει ήδη αυτά τα στοιχεία;

- Για ποιο λόγο στην καρδιά της προεκλογικής περιόδου ξεκίνησε η διαδικασία της μεταφοράς των 500 συναδέλφων από το ΣΔΟΕ που ούτε νόμιμη είναι, ούτε δημοκρατική;
 
-Γιατί ζητείται από τον Αν.Υπουργό να αποσταλούν οι πίνακες με τα στοιχεία του προσωπικού του ΣΔΟΕ σε ηλεκτρονική μορφή στο γραφείο του; Δεν υπάρχει αρμόδια Διεύθυνση Προσωπικού στο Υπουργείο Οικονομικών ή στο ΣΔΟΕ;

-Ποια θα είναι η τύχη δεκάδων χιλιάδων υποθέσεων μεγάλης φοροδιαφυγής (λίστες, εμβάσματα, εξοπλιστικά, πολιτικό χρήμα) που θα παραμείνουν στο ΣΔΟΕ, όταν η διαδικασία παράδοσης και παραλαβής μπορεί να διαρκέσει πάνω από τρία χρόνια;
 
Στο ίδιο μήκος κύματος τις προηγούμενες μέρες είχε εκδώσει και ο Σύλλογος Εφοριακών Αττικής-Κυκλάδων στην οποία τονίζει ότι:
 
•  Η πολιτική ηγεσία προχωρά στην κατάργηση του ΣΔΟΕ, συνεχίζοντας και κλιμακώνοντας το μακάβριο έργο της διάλυσης των φορολογικών υπηρεσιών.
 
•  Γιατί διαλύει μια υπηρεσία που αποδεδειγμένα μπορεί να φέρει άμεσα αποτελέσματα στον αγώνα κατά της φοροδιαφυγής;
 
•  Τι πρόκειται να συμβεί με τις δεκάδες χιλιάδες υποθέσεις μεγάλης φοροδιαφυγής (λίστες, πολιτικό χρήμα, εξοπλιστικά κλπ κλπ) που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο ΣΔΟΕ και οι οποίες δεν πρόκειται, όπως ρητά αναφέρεται, να μεταφερθούν στη ΓΓΔΕ;
 
•  Τι θα γίνει με το πλήθος των υποθέσεων που αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο ελέγχου και ο οποίος θα σταματήσει με βίαιο τρόπο.
 
•  Είναι σύμπτωση το γεγονός ότι η διάλυση του ΣΔΟΕ συμπίπτει με την περίοδο ολοκλήρωσης ενός τεράστιου προγράμματος αυτόματης διασταύρωσης καταθέσεων και δηλωθέντων εισοδημάτων, εκατομμυρίων φορολογουμένων σε βάθος δεκαετίας;
 
•  Πόσο σχετική με τον  όλο σχεδιασμό είναι η αναφορά του μνημονίου σε κατάργηση διατάξεων του Ν. 4321/2015 (ΜΕ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΜΑΛΙΣΤΑ ΙΣΧΥ) με βάση την οποία ολοκληρωμένες εκθέσεις ελέγχου μετατρέπονται σε πληροφοριακά δελτία; Υπάρχουν υποθέσεις τις οποίες έχει ολοκληρώσει το ΣΔΟΕ και απ’ τις οποίες προκύπτουν φόροι,οι οποίοι  δεν πρόκειται να βεβαιωθούν και θα προγραμματιστεί εκ νέου ο έλεγχος τους απ’ τη ΓΓΔΕ, μια διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει μήνες ή και χρόνια;
 
•  Εάν ισχύουν τα παραπάνω, προτίθεται η κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις για ποιό λόγο υποθέσεις φοροδιαφυγής των οποίων ο έλεγχος έχει ολοκληρωθεί ουσιαστικά ακυρώνονται,σε μια μάλιστα περίοδο που αναζητούνται εναγωνίως έσοδα και λαμβάνονται αποφάσεις για μονιμοποίηση του ΕΝΦΙΑ, την αύξηση του ΦΠΑ και την μετατροπή των συντάξεων σε επιδόματα;
 
•   Καλεί την υπηρεσιακή κυβέρνηση να σταματήσει άμεσα τις διαδικασίες διάλυσης του ΣΔΟΕ.

•   Καλεί το σύνολο του πολιτικού κόσμου να τοποθετηθεί για το έγκλημα που συντελείται και να αναλάβει σε κάθε περίπτωση τις ευθύνες του.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (9)

Δήμητρα

Καλά είμαι σίγουρη ότι θα παίρνουν τρελά επιδόματα για αυτό και αντιδρούν....έλα ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΠΑΡΑΠΟΝΙΕΤΑΙ,,,,ΤΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΠΑΙΡΝΕΤΕ....ΚΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ,,,,,ΜΠΡΟΣ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΤΕ ΝΟΜΙΜΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ.....ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΤΩΡΑ

ΚΩΣΤΑΣ ΖΙΩΓΑΣ

ΕΆΝ ΘΈΛΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΈΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΆΔΟΣ, ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΓΓΡΑΦΉ ΣΤΙΣ ΚΑΤΆ ΤΌΠΟΥΣ Ε.ΣΥ. ΕΘΝΙΚΉ ΣΥΝΈΛΕΥΣΗΣ. ΜΌΝΟ ΚΑΤ' ΑΥΤΌΝ ΤΟΝ ΤΡΌΠΟ ΘΑ ΕΝΩΘΟΎΜΕ ΌΛΟΙ ΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ ΔΊΧΩΣ ΚΌΜΜΑΤΑ, ΔΌΓΜΑΤΑ, ΧΡΏΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΑΓΚΙΣΤΡΩΘΟΎΜΕ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΎΦΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΞΕΠΟΥΛΗΜΈΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΎΣ. Η ΕΛΛΆΔΑ ΑΝΟΊΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΆΤΕ ΚΑΙ ΌΧΙ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΊΟΥΣ.

efor

Ολοι οι άεργοι ακαμάτηδες μπήκαν να σχολιάσουν τη καταργηση του ΣΔΟΕ? Οταν ΌΜΩΣ διαβάζουν για τις υποθέσεις φοροδιαφυγής που αποκαλύπτει το ΣΔΟΕ τότε τουμπεκί το πληκτρολόγιο...? και μιλάνε για ταρίφα ποιοι? οι βαρδιούχοι...? Όξω ρε τουρκόγυφτοι!!!

Rand Paulς

Καλύτερος εφοριακός είναι ο απολυμένος εφοριακός. Μεθαύριο το ρίχνω στο Τζήμερο με όραμα να δω εφοριακούς στις ουρές του ΟΑΕΔ.

ΠΑΠΒΑΣ

"Τις τελευταίες ημέρες εκδηλώνεται κίνημα αντίστασης των εφοριακών κατά της διάταξης που ψηφίστηκε τον 15αύγουστο στη Βουλή με το νόμο 4336 και η οποία προβλέπει ότι 500 από τους 740 ελεγκτές του ΣΔΟΕ θα μεταφερθούν στις ΔΟΥ από τον Οκτώβριο. .." Στο όνομα d;huen της Λίστα Λαγκάρντ (που ακόμη ... ανοίγει!), όλοι οι ΚΑΡΑΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟας εφοριακοί οχυρώνονται (ψευτο-επαναστατικά) και ... αντιστέκονται, ενώ θα έπρεπε λογικά να πάνε σπίτι tους, στην ανεργία, αφού το κράτος δεν τους χρειάζεται ΠΛΕΟΝ. Άλλωστε, έδωσαν εξετάσεις όλο τον προηγούμενο καιρό και έμειναν στάσιμοι, αφού τα "μαύρα" φορολογικά έσοδα, αντί να καταλήγουν στον προϋπολογισμό της χώρας πηγαίνουν, πρωτίστως, στις τσέπες τους!

xaxaxaxα

ειναι πολλα τα λεφτα Αρη.Ελλας = Λαμογισταν

sdoe

να μην καταργηθεί γιατί όταν ακούς "σδοε" ξέρεις ότι η ταρίφα τους είναι πολλαπλάσια! χαχαχαχ τυχαία το κλείνουν????

Aχθος αρουρης

Συριζολαμογια πρωην πασοκοι σας χαλασανε τη ξαπλα και τη μασα! Σιγα μην αξιοποιησετε τη λιστα Λαγκαρντ ,ανικανοι. Μονο για προεκλογικη εκμεταλευση την εχετε. Δουλεια κοπριτες!

ΠΛΟΥΜΟΥ

ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ,ΒΕΒΑΙΑ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΕΔΕΙΞΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ Θ ΑΝΟΙΓΕ ΜΥΤΗ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ ΑΛΛΙΩΣ ΣΑν αριστεροι ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΘΑΠΡΕΠΕ Ν ΑΝΟΙΓΕ ΚΙ ΕΝΑΣ ΛΟΓ/ΜΟΣ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΠΡΟΤΙΜΗΣΑΝ ΝΑ ΛΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΚΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΒΙΛΕΣ ΣΚΑΣΙΛΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΥΣ..............ΞΕΡΩ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΙΔΙ ΣΤΟ ΧΙΛΛ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΔΕΞΙΑ .......................................

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης