Reuters: Η Ελλάδα δεν αναμένεται να ζητήσει αύξηση του ELA τις επόμενες εβδομάδες

Reuters: Η Ελλάδα δεν αναμένεται να ζητήσει αύξηση του ELA τις επόμενες εβδομάδες

Το «μαξιλάρι» ρευστότητας των τραπεζών έχει αυξηθεί σε περίπου 5 δισεκατομμύρια από 1-2 δισεκατομμύρια στο αποκορύφωμα της κρίσης χρέους στην Ελλάδα

Reuters: Η Ελλάδα δεν αναμένεται να ζητήσει αύξηση του ELA τις επόμενες εβδομάδες
Η Ελλάδα δεν αναμένεται να ζητήσει αύξηση της έκτακτης χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τις επόμενες εβδομάδες, καθώς το «μαξιλάρι» ρευστότητας της έχει αυξηθεί χάρη στις χάρη στις εισροές μετρητών και τη βοήθεια της ΕΚΤ, δήλωσαν στο Reuters δύο πηγές εξοικειωμένες με το ελληνικό ζήτημα.

Το «μαξιλάρι» ρευστότητας των τραπεζών έχει αυξηθεί σε περίπου 5 δισεκατομμύρια από 1-2 δισεκατομμύρια στο αποκορύφωμα της κρίσης χρέους στην Ελλάδα, χάρη στις δύο αυξήσεις του ELA από την ΕΚΤ και σε έσοδα από την φορολογία και τον τουρισμό, είπε μία από τις πηγές, που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Κλείσιμο
Οι ελληνικές τράπεζες, οι οποίες παρέμειναν κλειστές για μεγάλο μέρος του Ιουλίου, βασίζονται στην παροχή έκτακτης ρευστότητας από την ΕΚΤ για να παραμείνουν σε λειτουργία. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, τα capital controls έχουν βάλει φρένο στις εκροές μετρητών και η αύξηση των αποθεμάτων δείχνει ότι ο ρυθμός των αναλήψεων είναι πιο αργός απ' ό,τι αναμενόταν, γεγονός που έχει αρχίσει να εμπνέει κάποια εμπιστοσύνη στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

«Ο όγκος των εκροών μετρητών ήταν σχετικά μικρός τον Ιούλιο. Μάλιστα, υπήρξε και μια εβδομάδα, κατά την οποία σημειώθηκαν καθαρές εισροές στις τράπεζες», επισήμανε μία πηγή.

Μια άλλη πηγή εξοικειωμένη με το ελληνικό ζήτημα υπογράμμισε ότι υπάρχουν επαρκή αποθέματα ρευστότητας, κατά συνέπεια δεν υπάρχει λόγος να υποβληθεί αίτημα για περαιτέρω αύξηση του ορίου του ELA.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης