Μάρδας: Η Αθήνα έχει αποδεχτεί το 90% του προγράμματος

Μάρδας: Η Αθήνα έχει αποδεχτεί το 90% του προγράμματος

"Εμείς υποχωρήσαμε αρκετά", τόνισε για την ελληνική θέση - Από σήμερα έως το τέλος Ιουνίου υπάρχει ένα σύλλογο παραγόντων που θα επηρεάσουν την ρευστότητα, ανέφερε

Μάρδας: Η Αθήνα έχει αποδεχτεί το 90% του προγράμματος
Η καταβολή μισθών και συντάξεων είναι διασφαλισμένη για τον Ιούνιο εκτίμησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, μιλώντας στο «Star», ενώ αποκάλυψε ότι στις 24 Φεβρουαρίου τα δημόσια ταμεία ήταν άδεια.

"Με τα δεδομένα που έχουμε πληρώνονται οι μισθοί και οι συντάξεις τον Ιούνιο" ανέφερε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός ενώ ξεκαθάρισε πως στόχος της κυβέρνησης είναι να αποπληρώνει τις υποχρεώσεις της.

Κλείσιμο
"Εάν έρθει ένα απρόβλεπτο γεγονός, μία καταστροφή, αυτό δεν μπορούμε να το προβλέψουμε", είπε σε σχέση με τις συγκεκριμένες πληρωμές. Από σήμερα έως το τέλος Ιουνίου υπάρχει ένα σύλλογο παραγόντων που θα επηρεάσουν την ρευστότητα, ανέφερε.

Ο Αναπληρωτής υπουργός αποκάλυψε πως στις 24 Φεβρουαρίου τα δημόσια ταμεία ήταν άδεια.

"Δίχως τις κινήσεις της κυβέρνησης, από τα τέλη Φεβρουαρίου δε θα υπήρχαν χρήματα", εξήγησε.

Ο κ. Μαρδάς, εκτίμησε ότι "Θα έχουμε συμφωνία", αλλά όπως σημείωσε αναγκαζόμαστε να ακολουθήσουμε τους αργούς ρυθμούς των θεσμών.

"Εμείς υποχωρήσαμε αρκετά", τόνισε για την ελληνική θέση.

Ο υπουργός είπε η διαφορά των δύο πλευρών ανέρχεται στα 2,2 – 2,3 δισ. ευρώ, ενώ τόνισε ότι η Αθήνα έχει αποδεχτεί το 90% του προγράμματος με την διαφορά να μένει στο θέμα των συντάξεων και το ΦΠΑ.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης