Θεωνάς: Αυτή τη στιγμή οι συντάξεις του ΙΚΑ τον Ιούνιο είναι εγγυημένες

Θεωνάς: Αυτή τη στιγμή οι συντάξεις του ΙΚΑ τον Ιούνιο είναι εγγυημένες

Θα δώσουμε τα χρήματα ακόμα και αν δεν υπάρξει συμφωνία - Ας πληρώσουμε πρώτα τις τρέχουσες υποχρεώσεις και βλέπουμε για τις αυξήσεις μετά την απόφαση του ΣτΕ

Θεωνάς: Αυτή τη στιγμή οι συντάξεις του ΙΚΑ τον Ιούνιο είναι εγγυημένες
Εγώ μπορώ να εγγυηθώ για το τέλος του μήνα όσον αφορά τις συντάξεις δήλωσε το πρωί της Παρασκευής ο νέος διοικητής του ΙΚΑ Γιάννης Θεωνάς διαβεβαιώνοντας ότι οι συντάξεις του Ιουνίου θα καταβληθούν κανονικά ακόμα και αν δεν υπάρξει συμφωνία.

«Πριν φτάσει το τέλος του μήνα κάνουμε απανωτές συσκέψεις και με τον αναπληρωτή υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων μαζί με τον εκπρόσωπο του κρατικού προϋπολογισμού και πάντα βρίσκουμε τις λύσεις που εξασφαλίζουν ότι 100% οι συντάξεις θα είναι διαθέσιμες στην ώρα τους» ανέφερε ο κ. Θεωνάς μιλώντας στο MEGA.

Ερωτηθείς για το τι θα γίνει με τις αυξήσεις που προβλέπει για τις συντάξεις η πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές του 2012 ο κ. Θεωνάς απάντησε «ας πληρώσουμε πρώτα τις τρέχουσες συντάξεις και θα δούμε για τις αυξήσεις βάσει της απόφασης του ΣτΕ».

Σημείωσε, τέλος, ότι η ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές έδωσε «σοβαρές ανάσες» στο ασφαλιστικό σύστημα. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης