Οι ημερομηνίες-«κλειδιά» για την υλοποίηση της συμφωνίας Τσίπρα με τους εταίρους

Οι ημερομηνίες-«κλειδιά» για την υλοποίηση της συμφωνίας Τσίπρα με τους εταίρους

Πιθανό Eurogroup την άλλη Παρασκευή - Αν αποτιμηθούν θετικά οι μεταρρυθμίσεις, μπορεί να «ξεκλειδώσουν» την εκταμίευση δόσης προς την Ελλάδα

Οι ημερομηνίες-«κλειδιά» για την υλοποίηση της συμφωνίας Τσίπρα με τους εταίρους
Με το χρόνο να πιέζει και την Ελλάδα να υποχρεούται, μετά τη χθεσινή επταμερή συνάντηση των Βρυξελλών, να παρουσιάσει μια λίστα με συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις, υλοποιώντας τα προβλεπόμενα στη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου, το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται ιδιαιτέρως «καυτό», τόσο σε πολιτικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο.

Ως γνωστόν, η επόμενη κρίσιμη ημερομηνία για το ελληνικό ζήτημα είναι αυτή της 23ης Μαρτίου, όταν ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα γίνει δεκτός στην καγκελαρία του Βερολίνου από την Άνγκελα Μέρκελ.

Κλείσιμο
Την Τετάρτη, πιθανότατα, θα υπάρξει συνάντηση των τεχνικών κλιμακίων των δανειστών (Brussels Group) και θα ακολουθήσει, την Πέμπτη, η συνεδρίαση του EuroWorking Group.

Την Παρασκευή, δε, στις 27 του μηνός, είναι πιθανή η πραγματοποίηση έκτακτου Eurogroup, είτε με φυσική παρουσία των υπουργών Οικονομικών στις Βρυξέλλες είτε με τηλεδιάσκεψη.

Όλα αυτά, φυσικά, θα εξαρτηθούν από το πόσο γρήγορα θα στείλει η Αθήνα τη λίστα με τις μεταρρυθμίσεις στους εταίρους της, οι οποίες ακολούθως θα αξιολογηθούν και, αν αποτιμηθούν τεχνικά, ενδέχεται να ανοίξουν εκ νέου τη στρόφιγγα των δόσεων για τη χώρα μας.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης