UBS: Η ελληνική κυβέρνηση θα καταρρεύσει εάν υποκύψει στις απαιτήσεις των «θεσμών»

UBS: Η ελληνική κυβέρνηση θα καταρρεύσει εάν υποκύψει στις απαιτήσεις των «θεσμών»

Εμφανίζεται σχεδόν απόλυτα βέβαιος ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να φύγει από την ευρωζώνη, καθώς πιστεύει ότι αυτή η πιθανότητα είναι χαμηλότερη από 5%

UBS: Η ελληνική κυβέρνηση θα καταρρεύσει εάν υποκύψει στις απαιτήσεις των «θεσμών»
Το πραγματικό πρόβλημα της Ελλάδας είναι το ενδεχόμενο να υπάρξει κατάρρευση της κυβέρνησης, σε περίπτωση που αυτή αναγκαστεί να υποκύψει στις απαιτήσεις των πιστωτών, σύμφωνα με τον Ramin Nakisa, αναλυτή της UBS Global Asset Allocation.

Και αυτό θα συμβεί γιατί η αριστερή πλατφόρμα θα αντιδράσει ιδιαίτερα έντονα, ακόμη και εάν γνωρίζει ότι η διαπραγματευτική ευελιξία της κυβέρνησης είναι «αδύναμη».

Κλείσιμο
Πάντως ο κ. Nakisa εμφανίζεται σχεδόν απόλυτα βέβαιος ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να φύγει από την ευρωζώνη, καθώς πιστεύει ότι αυτή η πιθανότητα είναι χαμηλότερη από 5%.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg και την εκπομπή «The Pulse» ο κ. Nakisa υποστήριξε ότι η ευρωζώνη θα ήταν πολύ πιο αδύναμη μετά από ένα Grexit, ενώ προειδοποίησε ότι αγορές και πολιτικοί μάλλον δεν έχουν κατανοήσει πλήρως τους κινδύνους σχετικά με το ελληνικό ζήτημα.

«Οι αγορές (μετοχών αλλά και options) διατηρούν μία μπλαζέ στάση έναντι του ελληνικού προβλήματος. Αυτό είναι λάθος, εμείς συστήνουμε στους πελάτες μας να αγοράσουν «προστασία» έναντι ενός τέτοιου ενδεχόμενου (σημ.: Grexit)».

Προσέθεσε ότι η UBS Global Asset Allocation εξετάζει την πορεία των καταθέσεων σε αρκετές χώρες της ευρωζώνης – πέραν της Ελλάδας – υπογραμμίζοντας ότι «εάν δείτε αποσύρσεις καταθέσεων στην Πορτογαλία, αυτό σημαίνει ότι και οι Πορτογάλοι πολίτες έχουν αρχίσει να χάνουν την εμπιστοσύνη τους στην Ευρώπη και σε άλλα κράτη εκτός της Ελλάδας».
 

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης