Τζακ Λιου σε Βαρουφάκη: Βρείτε λύση, ο χρόνος πιέζει

Τζακ Λιου σε Βαρουφάκη: Βρείτε λύση, ο χρόνος πιέζει

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών εκτίμησε ότι θα υπάρξει «άμεση δοκιμασία» («immediate hardship») στην Ελλάδα, σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία - «Η αβεβαιότητα δεν είναι καλή για την Ευρώπη» τόνισε

Τζακ Λιου σε Βαρουφάκη: Βρείτε λύση, ο χρόνος πιέζει
Σαφείς αποστάσεις από την Αθήνα φαίνεται πως παίρνει η αμερικανική πλευρά, με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου, να απηχεί τις απόψεις του προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα.

Σύμφωνα με το Dow Jones Newswires, ο κ. Λιου είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας, Γιάνη Βαρουφάκη, σε συνέχεια της πρόσφατης συνομιλίας που είχε με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα (σ.σ. την περασμένη Παρασκευή).

Κλείσιμο
Η ίδια πηγή μεταδίδει ότι ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ συνέστησε στην Έλληνα ομόλογό του να υπάρξει συνεργασία ανάμεσα στην Ελλάδα, την Ευρώπη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ο κ. Λιου φέρεται, μάλιστα, να προειδοποίησε τον κ. Βαρουφάκη για «άμεση δυσκολία στην Ελλάδα», σε περίπτωση μη επίτευξης συμφωνίας, συμπληρώνοντας ότι «η αβεβαιότητα δεν είναι καλή για την Ευρώπη».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, ο κ. Λιου απηύθυνε έκκληση στον κ. Βαρουφάκη για ταχεία επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων-πιστωτών της, προειδοποιώντας ότι, σε διαφορετική περίπτωση, η χώρα μας θα αντιμετωπίσει «άμεση δοκιμασία» («immediate hardship»).

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν οι δυο άνδρες, ο κ. Λιου ζήτησε από τον κ. Βαρουφάκη να αναζητήσει έναν «εποικοδομητικό δρόμο» προς την επίτευξη συμφωνίας με την Ευρώπη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

«Ο χρόνος είναι ύψιστης σημασίας» σημειώνει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, υπογραμμίζοντας πως η αβεβαιότητα «δεν είναι καλή για την Ευρώπη».

Το tweet του Βαρουφάκη 

Πάντως, διευκρινίσεις για την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Τζακ Λιου, θέλησε να δώσει το απόγευμα της Τετάρτης, μέσω Twitter, ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Σε ανάρτησή του στον γνωστό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών αναφέρει πως ο κ. Λιού, πράγματι του είπε ότι θα είναι καταστροφικό για την Ελλάδα, το να μην καταφέρει να καταλήξει σε συμφωνία με τους πιστωτές της. Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη, ο κ. Λιου τόνισε, επίσης, πως κάτι τέτοιο θα έβλαπτε και την Ευρώπη.

«Συμβουλές προς τις δύο πλευρές», σημειώνει μέσω Twitter ο υπουργός Οικονομικών.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης