Ο Βαρουφάκης είχε προβλέψει από τον Δεκέμβριο την απειλή της ΕΚΤ

Ο Βαρουφάκης είχε προβλέψει από τον Δεκέμβριο την απειλή της ΕΚΤ

«Ο κ. Ντράγκι δεν δικαιούται να θέτει μια νεοεκλεγμένη κυβέρνηση υπό αυτή την καθαρά δικτατορική και αυθαίρετη απειλή, που δεν προβλέπεται από καμία ευρωπαϊκή συνθήκη, ούτε από το καταστατικό της ΕΚΤ» είχε δηλώσει

Ο Βαρουφάκης είχε προβλέψει από τον Δεκέμβριο την απειλή της ΕΚΤ
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προχώρησε το βράδυ της Τετάρτης σε μια αιφνίδια απόφαση, σύμφωνα με την οποία δε θα γίνονται δεκτά από τις 11 Φεβρουαρίου ελληνικά ομόλογα ως ενέχυρα.

Για πολλούς αυτό αποτέλεσε έκπληξη, όμως απ΄ότι φαίνεται ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, δεν αιφινιδιάστηκε, καθώς γνώριζε από τις 9 Δεκεμβρίου τι θα επακολουθούσε. 

Κλείσιμο
Σε συνέντευξή του στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 είχε τονίσει ότι «αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι διατεθειμένος να αντιμετωπίσει την απειλή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για κλείσιμο των ΑΤΜ και να πει στον κ. Ντράγκι ότι δεν δικαιούται να θέτει μια νεοεκλεγμένη κυβέρνηση υπό αυτή την καθαρά δικτατορική και αυθαίρετη απειλή, που δεν προβλέπεται από καμία ευρωπαϊκή συνθήκη, ούτε από το καταστατικό της ΕΚΤ, και να του κλείσει το τηλέφωνο, τότε δεν έχει κανένα λόγο να εκλεγεί».

Ο κ. Βαρουφάκης είχε προειδοποιήσει ότι «ο κόσμος πρέπει να είναι έτοιμος πως μια τέτοια απειλή είναι πιθανή από πλευράς της ΕΚΤ γιατί αυτό έκανε το 2009 στην Ιρλανδία, αυτό έκανε στην Κύπρο, αυτό έκανε ή υπονόησε πως θα κάνει στην Ελλάδα τον Ιούνιο του 2012».

Αυτό που μένει να δούμε είναι αν θα πραγματοποιήσει το «κλείσιμο του τηλεφώνου» στον Ντράγκι και αν όντως αυτή η κίνηση της ΕΚΤ δεν προβλέπεται από ευρωπαϊκές συνθήκες και το καταστατικό της Τράπεζας.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης