Στέλεχος του ΥΠΟΙΚ στο Reuters: Δεν υπάρχει καμία συμφωνία με την τρόικα

Στέλεχος του ΥΠΟΙΚ στο Reuters: Δεν υπάρχει καμία συμφωνία με την τρόικα

Oι συζητήσεις απέτυχαν να εξαλείψουν τις διαφορές αναφορικά με το ύψος του δημοσιονομικού κενού του 2015

Στέλεχος του ΥΠΟΙΚ στο Reuters: Δεν υπάρχει καμία συμφωνία με την τρόικα
Δεν υπάρχει καμία συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα, έπειτα από τη συνάντηση των δύο πλευρών στο Παρίσι, δήλωσε στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, μετά τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις που ολοκληρώθηκαν λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι της Τετάρτης.

Σύμφωνα με τον Έλληνα αξιωματούχο, οι συζητήσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και την τρόικα απέτυχαν να εξαλείψουν τις διαφορές αναφορικά με το ύψος του δημοσιονομικού κενού του 2015.

Κλείσιμο
Μάλιστα, η ίδια ίδια πληγή ανέφερε ότι δεν έγινε καμία συζήτηση για παράταση του προγράμματος μετά το τέλος του έτους και σημείωσε πως δεν έχει συμφωνηθεί ακόμα η ημερομηνία επιστροφής των εκπροσώπων των δανειστών στην Αθήνα.

Πάντως, από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στην τρόικα, Ντέκλαν Κοστέλο έκανε λόγο για μια «έντονη και εποικοδομητική συζήτηση» και τόνισε ότι οι διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση θα συνεχιστούν.

Σημειώνεται ότι οι πιστωτές υπολογίζουν το δημοσιονομικό κενό για το νέο χρόνο στα 2,5 δισ. ευρώ και επισημαίνουν ότι το κενό δεν κλείνει με τα μέτρα που προτείνει η ελληνική κυβέρνηση.
Ωστόσο, η Αθήνα υποβαθμίζει το δημοσιονομικό κενό σε περίπου 350 εκατ. ευρώ και θεωρεί ότι καλύπτονται χωρίς να χρειαστεί η επιβολή νέων μέτρων το 2015. Διαβάστε περισσότερα εδώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης