«Βαθαίνει» η πτώση της αγοράς μέχρι 4% μετά το Eurogroup

«Βαθαίνει» η πτώση της αγοράς μέχρι 4% μετά το Eurogroup

Παραμένει σε χαμηλά επίπεδα ο τζίρος - Στις 300 ο FTSE25, 926 o ΓΔ - ΕΤΕ 1,84€(-8%), ΠΕΙΡ 1,1€(-7,5%), ΑΛΦΑ 0,517€(-3,7%), Εurobank 0,253€(-6,3%), ΔΕΗ 6,47€(-4,8%), ΟΤΕ 9,19€(-2,8%), ΜΥΤΙΛ 5,7€(-2%) - Στις 924 μονάδες διαμορφώνεται ο Γενικός Δείκτης σημειώνοντας πτώση 3,9%


«Βαθαίνει» η πτώση της αγοράς μέχρι 4% μετά το Eurogroup
Πιέσεις δέχεται εκ νέου ο Γενικός Δείκτης ο οποίος αν και σημείωσε μικρή άνοδο στην αρχή της συνεδρίασης, πλέον υποχωρεί έως και 4%, χάνοντας μάλιστα τα μισά κέρδη των προηγούμενων συνεδριάσεων. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι το αποτέλεσμα του Eurogroup δεν εξασφαλίζει προοπτικές πολιτικής ευστάθειας για τη χώρα, τη στιγμή που η παραμονή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα υπογραμμίζει, ότι οι Ευρωπαίοι θα κρατήσουν και αυτήν την δικλείδα ασφαλείας που δεν θα ενισχύσει την ευελιξία των διαπραγματεύσεων για την ελληνική πλευρά.

Oι μεγαλύτερες απώλειες εντοπίζονται στις τραπεζικές μετοχές,  οι οποίες ακολουθούν την πορεία των τραπεζικών δεικτών στην Ευρώπη. Σημαντική πτώση όμως καταγράφουν και τα Blue Chips.

Κλείσιμο
Στις 924 μονάδες διαμορφώνεται ο Γενικός Δείκτης σημειώνοντας πτώση 3,9%. Ο Δείκτης FTSE 25 κινείται στις 300 μονάδες με αντίστοιχη πτώση, σε ένα επίπεδο που δείχνει την επιφυλακτικότητα καθώς χρεάζεται να περάσει τις 312 μονάδες για να εδραιωθεί η ανοδική κίνηση. O τζίρος παραμένει χαμηλός, στα 45 εκατομμύρια ευρώ.

Η αγορά ανέβηκε ένα επίπεδο μετά τη χθεσινοβραδινή λύση για την Ελλάδα στο  Eurogroup, ωστόσο ότι συνέβη τελικά φαίνεται να έχει προεξοφληθεί. Αν και οι λεπτομέρειες δεν έχουν ξεκαθαριστεί ακόμα, τo Εurogrοup στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση, προώθησε την προληπτική γραμμή στήριξης για την Ελλάδα, όπως ήταν ευρέως αναμενόμενο, η οποία θα περιλαμβάνει εποπτεία, παρακολούθηση των στόχων και συμμετοχή του ΔΝΤ με τρόπο που δεν έχει καθοριστεί ακόμη.

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος του Eurogroup Γιερούν Ντάιζελμπλουμ, οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι υποστηρίζουν τη λύση της Προληπτικής Γραμμής Στήριξης Ενισχυμένων Προϋποθέσεων (Enhanced Conditions Credit Line) για την επόμενη ημέρα στην Ελλάδα και τόνισε ότι πρέπει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση με την τρόικα το ταχύτερο, έτσι ώστε να κλείσει εντός του έτους και η συμφωνία, αφού το τρέχον πρόγραμμα λήγει στο τέλος του 2014 και δεν πρόκειται να συνεχιστεί.

Την αγορά βαραίνουν και οι αξιολογήσεις των διεθνών πρακτορείων για την χθεσινή κατάληξη του Eurogroup.  Όπως σημειώνει το Bloomberg, η Ευρωζώνη στην ουσία έδειξε στην Ελλάδα ότι πρέπει να παραμείνει υπό στενό οικονομικό έλεγχο προτού βγει από το πρόγραμμα διάσωσης, υπογραμμίζοντας τα πολιτικά ρίσκα  για τον Ελληνα πρωθυπουργό, ο οποίος θέλει διακαώς να αποφύγει τις πρόωρες εκλογές.

Οι ξένοι επενδυτές θα προσπαθήσουν να καταλάβουν τι εχέγγυα έχουν για να επενδύσουν στην χώρα μας. Τα ομόλογα είναι ο καλύτερος δείκτης γι' αυτό καθώς μια αποκλιμάκωση θα δείξει πως η εμπιστοσύνη επανακάμπτει. Η απόδοση, έχοντας πέσει κάτω από το 8% μετά τις δηλώσεις του Μάριο Ντράγκι, κινείται και πάλι ανοδικά, έτσι οι οποιοι επενδυτές υπάρχουν, διατηρούν επιφυλάξεις.

Κυρίαρχα στην σημερινή συνεδρίαση θα είναι η μεταβλητότητα και οι ρευστοποιήσεις, σημειώνει η BETA Χρηματιστηριακή, καθώς ο χαμηλός τζίρος με τον οποίο κινείται ο Γενικός Δείκτης μπορεί να οδηγήσει προς οποιαδήποτε κατεύθυνση – καθώς αγοραστές και πωλητές δεν κινούνται σ' ένα τέτοιο ευμετάβλητο περιβάλλον.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης