Σε χαμηλό δύο ετών έστειλε το ευρώ η ομιλία Ντράγκι

Σε χαμηλό δύο ετών έστειλε το ευρώ η ομιλία Ντράγκι

Αυτή τη στιγμή το ευρώ  υποχωρεί κατά 0,38% έναντι του δολαρίου ΗΠΑ στα 1,2439 δολάρια

Σε χαμηλό δύο ετών έστειλε το ευρώ η ομιλία Ντράγκι
Σε χαμηλό 2 ετών υποχώρησε το ευρώ, καθώς ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Mario Draghi  επιβεβαίωσε την ισχυρή δέσμευση της Τράπεζας για διατήρηση της νομισματικής χαλάρωσης και  τόνισε ότι το Δ.Σ είναι έτοιμο να λάβει πρόσθετα μέτρα εάν χρειαστεί.

«Η ΕΚΤ ενισχύει ξεκάθαρα τη δέσμευσή της να πράξει περισσότερα αν κριθεί αναγκαίο με βάση τις προσδοκίες της αγοράς», λέει στο Bloomberg ο Valentin Marinov, στρατηγικός αναλυτής της Citigroup. «Αυτό είναι αρνητικό για το ευρώ».

Αυτή τη στιγμή το ευρώ  υποχωρεί κατά 0,38% έναντι του δολαρίου ΗΠΑ στα 1,2439 δολάρια, ενώ αμέσως μετά την ομιλία Draghi διολίσθησε έως και τα 1,2396 δολάρια. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο που έχει βρεθεί το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα από τον Αύγουστο του 2012. Πριν από την ομιλία Draghi το ευρώ κινούνταν ανοδικά στα 1,2534 δολάρια.

Σε σχέση με το ιαπωνικό γεν, το ευρώ υποχωρεί κατά 0,4% στα 142,55 γεν διαγράφοντας τα αρχικά του κέρδη που το οδήγησαν σε ενδοσυνεδριακό υψηλό 10 μηνών νωρίτερα.

Νωρίτερα, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διατήρησε αμετάβλητα στα ιστορικά τους χαμηλά τα επιτόκια της επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων.
Κλείσιμο

Στην ομίλια του ο πρόεδρος της ΕΚΤ Mario Draghi δήλωσε ότι το Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αναλαμβάνει ομόφωνα τη δέσμευση να χρησιμοποιήσει και άλλα μη συμβατικά μέσα, διαψεύδοντας δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για σοβαρές διαφωνίες στους κόλπους της κεντρικής τράπεζας για την κατεύθυνση της νομισματικής πολιτικής.

Πηγή: www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης