Εφοριακοί: Παραλογισμός να θεωρούνται συλλήβδην ύποπτοι για «ξέπλυμα» όσοι χρωστάνε στο Δημόσιο

Εφοριακοί: Παραλογισμός να θεωρούνται συλλήβδην ύποπτοι για «ξέπλυμα» όσοι χρωστάνε στο Δημόσιο

«Σε εποχές κρίσης όπως αυτή που ζούμε οι περιπτώσεις θα έπρεπε να εξετάζονται ξεχωριστά γιατί δεν είναι όλες ίδιες» δηλώνει στο protothema.gr ο αντιπρόεδρος της ΠΟΕ-ΔΟΥ Τρύφων Αλεξιάδης

Εφοριακοί: Παραλογισμός να θεωρούνται συλλήβδην ύποπτοι για «ξέπλυμα» όσοι χρωστάνε στο Δημόσιο
Παραλογισμό χαρακτηρίζει ο αντιπρόεδρος της ΠΟΕ-ΔΟΥ Τρύφων Αλεξιάδης μιλώντας στο protothema.gr, την εγκύκλιο της Γενικής Γραμματέως Εσόδων που θεωρεί όλους όσοι δεν αποδίδουν ΦΠΑ άνω των 3.000 ευρώ ή έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη στο Δημόσιο άνω των 10.000 ευρώ ως υπόπτους για «ξέπλυμα» χρήματος δίνοντας εντολή για δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών, θυρίδων και περιουσιακών στοιχείων.

Όπως εξηγεί χαρακτηριστικά «αυτή τη στιγμή και στην κατάσταση που βρίσκεται η αγορά η αυστηρότητα είναι παραλογισμός. Σε εποχές κρίσης όπως αυτή που ζούμε οι περιπτώσεις θα έπρεπε να εξετάζονται ξεχωριστά γιατί δεν είναι όλες ίδιες αφού υπάρχουν εκείνοι οι φορολογούμενοι που δεν μπορούν να πληρώσουν και υπάρχουν και εκείνοι που συνειδητά φοροδιαφεύγουν».

Κλείσιμο
Διευκρινίζει ωστόσο ότι η κρίση δεν θα πρέπει να γίνεται από τους εφοριακούς «καθώς υπάρχει κίνδυνος πολιτικών ή άλλων πιέσεων» αλλά μέσω της δικαστικής οδού σημειώνοντας ότι θα έπρεπε να υπάρχει ένα ειδικό κομμάτι της δικαιοσύνης που να ασχολείται με θέματα αυτά. 

Το πιο επικίνδυνο από τέτοιες εγκυκλίους συνεχίζει ο κ. Αλεξιάδης είναι ότι έχουν κάνει τον κόσμο «να τα έχει παρατήσει» και να μην ενδιαφέρεται για όλες αυτές τις διατάξεις επειδή το φορολογικό σύστημα είναι τόσο αυστηρό.

Καταλήγει, τέλος, ότι οι ευθύνες για αυτές τις αποφάσεις πρέπει να αναζητηθούν σε αυτούς που ψηφίζουν τους νόμους και όχι σε αυτούς που τους υλοποιούν.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης