Δεν υπάρχει ενιαία λύση για τα κόκκινα δάνεια, λέει ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής

Δεν υπάρχει ενιαία λύση για τα κόκκινα δάνεια, λέει ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής

Η διαχείριση των προβληματικών δανείων απαιτεί κυρίως ψυχραιμία και διαμόρφωση σωστής και ρεαλιστικής στρατηγικής για την αντιμετώπισή τους, μακριά από ευκαιριακές προσεγγίσεις σημειώνει ο Αλέξανδρος Τουρκολιάς, διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος

Δεν υπάρχει ενιαία λύση για τα κόκκινα δάνεια, λέει ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής
Την άποψη ότι δεν μπορεί να υπάρξει ενιαία λύση για τα κόκκινα δάνεια εκφράζει ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος Αλέξανδρος Τουρκολιάς. 
 
«Η διαχείριση των προβληματικών δανείων απαιτεί κυρίως ψυχραιμία και διαμόρφωση σωστής και ρεαλιστικής στρατηγικής για την αντιμετώπισή τους. Δεν αντιμετωπίζεται με φωνές και πυροτεχνήματα αλλά ούτε και με blanket solution, τύπου μια λύση για όλους (one -size- fits- all). Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι τα "κόκκινα" δάνεια και η δυνατότητα ανάκτησής τους αποτελούν περιουσιακό στοιχείο των τραπεζών - κάτι που αναγνώρισαν και όλοι οι επενδυτές που συμμετείχαν στις αυξήσεις κεφαλαίου», τονίζει ο κ. Τουρκολιάς μιλώντας στο Βήμα της Κυριακής.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής υπογραμμίζει ότι το θέμα της διαχείρισης των «κόκκινων δανείων» δεν αντιμετωπίζεται με «ευκαιριακές προσεγγίσεις» και «προσωπικές ατζέντες στελεχών και συμβούλων», ενώ προσθέτει πως «είναι ερασιτεχνική η άποψη ότι ένα τραπεζικό σύστημα που είχε συνηθίσει σε ποσοστά επισφαλειών της τάξεως του 5%-7% μπορεί ως δια μαγείας να προσαρμοστεί στο σημερινό επίπεδο επισφαλειών του τελάλη». 

Κλείσιμο
Ο κ. Τουρκολιάς εκφράζει την άποψη ότι η Εθνική Τράπεζα «με τα ισχύοντα μέχρι σήμερα είναι κεφαλαιοποιημένη αρκετά πάνω από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης