Η πώληση του ΟΛΠ και οι καραμπόλες

Η πώληση του ΟΛΠ και οι καραμπόλες

Τετράωρη στάση εργασίας από την Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας....



Η πώληση του ΟΛΠ και οι καραμπόλες
Σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης, αντιπολίτευσης και εργαζομένων  ξεκίνησε με την κατάθεση στη Βουλή της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πώληση μετοχών του Ο.Λ.Π.

Υπήρξαν δύο βασικές τροποποιήσεις στο τελικό κείμενο. Ειδικότερα,  στην τελική Σύμβαση Πώλησης Μετοχών το συνολικό τίμημα, ενδέχεται να συμπεριλαμβάνει την καταβολή ορισμένων ποσών υπό τον όρο να υπάρχουν θετικές εξελίξεις σε καθορισμένα μελλοντικά γεγονότα, όπως για παράδειγμα με το φιλικό διακανονισμό με την Cosco. Στην ουσία, το Δημόσιο θα καρπωθεί ένα ποσοστό από ποσά που ενδεχομένως θα προκύψουν από το φιλικό διακανονισμό.

Κλείσιμο
Επίσης, υπήρξαν κάποιες αλλαγές στις τεχνικές προδιαγραφές ώστε να δοθεί η ευκαιρία σε παραπάνω σχήματα να συμμετέχουν και να μεγιστοποιηθεί ο ανταγωνισμός. Με δεδομένο ότι οι κύριες δραστηριότητες του ΟΛΠ αφορούν στην παροχή υπηρεσιών φορτοεκφόρτωσης και αποθήκευσης εμπορευματοκιβωτίων και γενικού φορτίου, φορτοεκφόρτωσης και αποθήκευσης αυτοκινήτων/οχημάτων, καθώς και την παροχή υπηρεσιών προς επιβάτες και επιχειρήσεις κρουαζιέρας και ακτοπλοΐας, δίνεται η δυνατότητα για συμμετοχή σε επενδυτές που εναλλακτικά είτε έχουν εξειδίκευση σε φορτοεκφόρτωση εμπορευματοκιβωτίων, είτε σε παροχή υπηρεσιών σε επιχειρήσεις κρουαζιέρας, είτε παροχή υπηρεσιών σε επιχειρήσεις ακτοπλοΐας.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης