Σόιμπλε: Τα γερμανικά υπουργεία επεξεργάζονται σχέδιο βοήθειας της Ελλάδας

Σόιμπλε: Τα γερμανικά υπουργεία επεξεργάζονται σχέδιο βοήθειας της Ελλάδας

Το Γερμανικό υπουργείο Οικονομικών διαψεύδει το δημοσίευμα του Spiegel για το «nein» της Μέρκελ σε νέο πακέτο στήριξης της Ελλάδας

Σόιμπλε: Τα γερμανικά υπουργεία επεξεργάζονται σχέδιο βοήθειας της Ελλάδας
Σε κατηγορηματική διάψευση του δημοσιεύματος του περιοδικού Spiegel σύμφωνα με το οποίο η γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, είπε «nein» στο σχέδιο Σόιμπλε να δοθεί στη Ελλάδα πριν τις ευρωεκλογές η προοπτική ενός πακέτου βοήθειας, προχώρησε τη Δευτέρα το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών.

Όπως είπε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, «τα αρμόδια υπουργεία επεξεργάζονται περαιτέρω εταιρική βοήθεια για την Ελλάδα».

Κλείσιμο
Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο λόγος που η Μέρκελ διατηρούσε αρνητική στάση ήταν ο φόβος της ότι μια τέτοια εξέλιξη - ειδικά πριν τις ευρωεκλογές - θα πριμοτοδούσε στις ευρωκάλπες του Μαΐου το ευρωσκεπτικιστιικό κόμμα "Eναλλακτική Επιλογή για τη Γερμανία (AfD), το οποίο στις γερμανικές εκλογές του Σεπτεμβρίου, δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εκλογικό όριο του 5% και να εισέλθει στην Bundestag.

Από την άλλη πλευρά ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, κατά το Der Spiegel, ήθελε να δώσει ένα «μήνυμα αλληλεγγύης προς τη χώρα μας και να καταστήσει σαφές πως μπορούσε να περιμένει περαιτέρω υποστήριξη μετά τις εκλογές» στη λογική ότι αν δεν υπάρχει η προοπτική περαιτέρω υποστήριξης, τα ριζοσπαστικά κόμματα στην Ελλάδα θα καταφέρουν ισχυρά ποσοστά στις εκλογές του Μαΐου και έτσι, σύμφωνα με αναλυτές, «θα ήταν πιθανό το τέλος της συγκυβέρνησης στην Ελλάδα κάτι που ο Σόιμπλε ανησυχεί πως θα αναζωπυρώσει εκ νέου την κρίση στην Ευρωζώνη».

Σε αυτό που φαίνεται, πάντως, να συμφωνούν το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας και το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού είναι το γεγονός ότι σε κάθε περίπτωση η όποια απόφαση θα ληφθεί μετά τις ευρωεκλογές. 

«To εάν εξακολουθεί να υπάρχει ανάγκη χρηματοδότησης θα είναι ξεκάθαρο μόλις στα μέσα του 2014» ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του λόγου του εκπροσώπου του Σόιμπλε.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης