Το ΔΝΤ θέλει να επιστρέψει ο ΦΠΑ εστίασης στο 23%

Το ΔΝΤ θέλει να επιστρέψει ο ΦΠΑ εστίασης στο 23%

Οι δανειστές υποστηρίζουν ότι το εγχείρημα της μείωσης του φόρου απέτυχε και ζητούν να επανέλθει στα προηγούμενα ποσοστά από 1η Ιανουαρίου

Το ΔΝΤ θέλει να επιστρέψει ο ΦΠΑ εστίασης στο 23%
Όσο πλησιάζουν τα Χριστούγεννα ο διαπραγματευτικός «πυρετός» κορυφώνεται, αλλά ελάχιστα θυμίζει «ημέρες αγάπης» αφού από Βρυξέλλες και Ουάσιγκτον ο Γιάννης Στουρνάρας και ο πρωθυπουργός δέχονται επίθεση… «μη φιλίας».

Από την Ουάσιγκτον πηγές του ΔΝΤ («φίλοι και συνεργάτες» εκτός από πιστωτές της χώρας κατά μία παλαιότερη δήλωση του κ. Στουρνάρα) διαμηνύουν πως … απέτυχε το εγχείρημα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση που «πήρε πάνω του» ο πρωθυπουργός και ζητούν να επανέλθει ο συντελεστής 23% από 1.1.2014, αλλιώς δημιουργείται νέα «τρύπα» 200-300 εκατ. ευρώ στον κρατικό προϋπολογισμό.  

Από το οικονομικό επιτελείο δεν θέλησαν να σηκώσουν τους τόνους, την ώρα που ήδη δίνουν μάχη για τους πλειστηριασμούς, τον ενιαίο όρο ακινήτων και τα μέτρα του 2014. Υποστηρίζουν όμως πως το μέτρο δεν απέτυχε καθώς διαβλέπουν ότι, παρά τη μείωση του συντελεστή ΦΠΑ, τα έσοδα από ΦΠΑ εστίασης και λοιπούς κλάδους (πλην πετρελαιοειδών) θα είναι αυξημένοι φέτος κατά 161 εκατ. ευρώ.

Κλείσιμο
Αντιθέτως, στο οικονομικό επιτελείο τονίζουν πως εκεί όπου έχει σημειωθεί πραγματική πανωλεθρία είναι στις εισπράξεις του ΦΠΑ καυσίμων, λόγω της μείωσης κατά 70% στην κατανάλωση που προκλήθηκε εξαιτίας της επιμονής της Τρόικα να αυξηθεί ο Ειδικός Φόρος.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης