Task Force: Προχωρήστε τις διαρθρωτικές αλλαγές

Task Force: Προχωρήστε τις διαρθρωτικές αλλαγές

Η κατάσταση παραμένει δύσκολη για τους Έλληνες πολίτες, σχολιάζει ο Όλι Ρεν


Task Force: Προχωρήστε τις διαρθρωτικές αλλαγές
Η Ελλάδα έχει κάνει πρόοδο σε ότι αφορά την αντιμετώπιση των δημοσιονομικών προβλημάτων, όμως χρειάζεται να επιταχύνει την εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και να αυξήσει την αποδοτικότητα της δημόσιας διοίκησης για να τονώσει την ανάπτυξη,  διαπιστώνει στην πέμπτη έκθεσή της για την Ελλάδα η Task Force.

Σχολιάζοντας την έκθεση της ομάδας δράσης, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν και Ευρωπαίος Επίτροπος σε θέματα Νομισματικής και Οικονομικής πολιτικής κ. Όλι Ρεν επεσήμανε πως «η κατάσταση παραμένει πολύ δύσκολη για τους Έλληνες πολίτες».

Κλείσιμο
«Ενώ έχουμε ενθαρρυντικές ενδείξεις σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας και αναμένουμε επιστροφή στη θετική ανάπτυξη το 2014, η κατάσταση παραμένει πολύ δύσκολη για τους Έλληνες πολίτες, ιδίως τον δραματικά υψηλό αριθμό των ανέργων», ανέφερε και πρόσθεσε: «Το πρόγραμμα διαρθρωτικής προσαρμογής αποσκοπεί στη βιώσιμη ανάκαμψη όσον αφορά την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας  και η Ομάδα Δράσης εργάζεται σκληρά για να στηρίξει τις ελληνικές αρχές στην εφαρμογή του».

Πάντως, σύμφωνα με τον κ. Ρεν,  είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό το γεγονός ότι παρατηρείται μεγάλη βελτίωση στην αξιοποίηση της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης από την Ελλάδα, η οποία αποτελεί σημαντική πηγή επενδύσεων αυτή τη στιγμή».

Σημειώνεται ότι στην έκθεση της ομάδας δράσης που καλύπτει την περίοδο Απριλίου - Σεπτεμβρίου 2013, επισημαίνεται ότι από τα συνολικά ευρωπαϊκά κονδύλια ύψους 20 δισ. ευρώ που είναι διαθέσιμα για την Ελλάδα, μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου αποδεσμεύτηκε ήδη το 67,5% αυτών έναντι 49% που ήταν στα τέλη του 2012. Από τον Δεκέμβριο του 2011 μέχρι και σήμερα, η Ελλάδα έχει ανέλθει στην 6η από την 18η θέση στην κατάταξη των ευρωπαϊκών χωρών στην απορροφητικότητα κοινοτικών κονδυλίων.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης