Κομισιόν: Δεν έχει δοθεί τελεσίγραφο τριών ημερών στην Ελλάδα

Κομισιόν: Δεν έχει δοθεί τελεσίγραφο τριών ημερών στην Ελλάδα

Ο εκπρόσωπος του 'Ολι Ρεν είπε ότι πρόκειται για μια ιστορία «που βγαίνει από το πουθενά»

Κομισιόν: Δεν έχει δοθεί τελεσίγραφο τριών ημερών στην Ελλάδα
H Ευρωπαϊκή Επιτροπή διέψευσε σήμερα, δια του εκπροσώπου του 'Ολι Ρεν, πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες δίνεται προθεσμία τριών ημερών στις ελληνικές αρχές να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους στο πλαίσιο της εν εξελίξει αξιολόγησης του προγράμματος.

Σύμφωνα με τον Σάιμον Ο΄Κόνορ, «το μόνο που είναι αλήθεια είναι ότι για να μπορέσει το Eurogroup να λάβει απόφαση ή να καταλήξει σε πολιτική συμφωνία την ερχόμενη Δευτέρα οι συζητήσεις στην Αθήνα θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί νωρίτερα».

«Δεν έχουμε θέσει καμία προθεσμία», πρόσθεσε ο Ο΄Κόνορ, αναφερόμενος στο σχετικό τηλεγράφημα του Reuters και είπε ότι πρόκειται για μια ιστορία «που βγαίνει από το πουθενά».

Ερωτηθείς, για την πορεία των συζητήσεων στην Αθήνα ο ίδιος εκπρόσωπος τόνισε ότι πάγια θέση της Επιτροπής είναι να μην σχολιάζει τις διαπραγματεύσεις όταν βρίσκονται σε εξέλιξη.

Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο η επόμενη δόση των 8,1 δισ. ευρώ να καταβληθεί τμηματικά σε υποδόσεις ο Σ. Ο' Κόνορ επιβεβαίωσε ότι είναι μια συνήθης πρακτική τους τελευταίους 6 μήνες οι δόσεις να εκταμιεύονται σε υποδόσεις υπό την προϋπόθεση ότι θα πληρούνται οι πολιτικοί όροι που έχουν τεθεί.

«Δεν υπάρχει κάτι καινούργιο σε αυτό το θέμα», σημείωσε ο εκπρόσωπος του Ολι Ρεν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης