ΔΝΤ: Δεν τίθεται θέμα για νέο «κούρεμα»

ΔΝΤ: Δεν τίθεται θέμα για νέο «κούρεμα»

Δεν υπάρχει καμία συζήτηση για νέο «κούρεμα» στο ελληνικό χρέος, επανέλαβε σήμερα ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, κ. Τζέρι Ράις, ο οποίος μιλώντας νωρίτερα σε δημοσιογράφους στην Ουάσιγκτον, προσπάθησε να ρίξει τους τόνους, έπειτα από το σάλο που προκάλεσε η χθεσινή έκθεση του Ταμείου

ΔΝΤ: Δεν τίθεται θέμα για νέο «κούρεμα»
Δεν υπάρχει καμία συζήτηση για νέο «κούρεμα» στο ελληνικό χρέος, επανέλαβε σήμερα ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, κ. Τζέρι Ράις, ο οποίος μιλώντας νωρίτερα σε δημοσιογράφους στην Ουάσιγκτον, προσπάθησε να ρίξει τους τόνους, έπειτα από το σάλο που προκάλεσε η χθεσινή έκθεση του Ταμείου.

Έπειτα από τις αντιδράσεις της Κομισιόν, σχετικά με την παραδοχή του ΔΝΤ ότι έγιναν σοβαρά λάθη και παραλείψεις στο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας, ο Ράις έσπευσε να διευκρινίσει ότι η έκθεση για τα λάθη αφορούσε στο πρώτο πρόγραμμα της Ελλάδας και όχι αυτό που εφαρμόζεται μετά το 2012, ενώ επανέλαβε αρκετές φορές πως παρά τις δυσκολίες το νέο ελληνικό πρόγραμμα υλοποιείται σήμερα κανονικά.

Κλείσιμο
«Το πρόγραμμα που εφαρμόζεται σήμερα στην Ελλάδα κινείται στη σωστή κατεύθυνση» είπε χαρακτηριστικά, ενώ αναφερόμενος στα σχόλια της έκθεσης για τους χειρισμούς της τρόικας, ο ίδιος εξήγησε ότι η τρόικα «συνεργάζεται στενά και θα συνεχίσει να το κάνει».

Όσον αφορά στο αν πρέπει να υπάρξει νέο «κούρεμα» στο ελληνικό χρέος, είπε ότι δεν υπάρχει καμία συζήτηση τώρα για αυτό το ζήτημα.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης