Spiegel: «Ασυνήθιστα ειλικρινής γλώσσα» από το ΔΝΤ

Spiegel: «Ασυνήθιστα ειλικρινής γλώσσα» από το ΔΝΤ

Για «ασυνήθιστα ειλικρινή γλώσσα» εκ μέρους του ΔΝΤ κάνει λόγο το Spiegel Online σε σημερινό του δημοσίευμα, σχολιάζοντας την παραδοχή του Ταμείου ότι η ελληνική οικονομία επιβαρύνθηκε υπερβολικά μέσω των μεταρρυθμιστικών όρων

Spiegel: «Ασυνήθιστα ειλικρινής γλώσσα» από το ΔΝΤ
Για «ασυνήθιστα ειλικρινή γλώσσα» εκ μέρους του ΔΝΤ κάνει λόγο το Spiegel Online
σε σημερινό του δημοσίευμα, σχολιάζοντας την παραδοχή του Ταμείου ότι η ελληνική οικονομία επιβαρύνθηκε υπερβολικά μέσω των μεταρρυθμιστικών όρων.

Κλείσιμο
«Εν μέρει φταίει και η ίδια η Ελλάδα για την καταστροφή, γράφει το ΔΝΤ. Η χώρα προώθησε πολύ αργά τις οικονομικές της μεταρρυθμίσεις. Κριτική ασκείται επίσης και για τη συνεργασία με την Κομισιόν και την ΕΚΤ στο πλαίσιο της τρόικα. Υπήρξαν προβλήματα συντονισμού και διαφορετικοί στόχοι, σημειώνεται στην έκθεση του ΔΝΤ», σημειώνει το περιοδικό.

Στα λάθη που παραδέχεται ότι έκανε το ΔΝΤ αναφέρεται και η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.

Όπως γράφει στην ιστοσελίδα της,  «το ΔΝΤ υποτίμησε τις επιπτώσεις των σκληρών μέτρων λιτότητας στην Ελλάδα και παραδέχθηκε λάθη στο πρόγραμμα βοήθειας για τη χώρα που πλήττεται από την κρίση».

«Το ΔΝΤ παραδέχεται λάθη στη διαδικασία διάσωσης» γράφει στη διαδικτυακή έκδοσή της η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt προσθέτοντας ότι το Ταμείο «ασκεί ασυνήθιστα σαφή αυτοκριτική σε ό,τι αφορά στην ελληνική διάσωση. Σκληρά λόγια επιφυλάσσει ωστόσο και για άλλους».

Το δημοσίευμα σχολιάζει την κριτική που ασκεί το ΔΝΤ στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το οποίο την κατηγορέι για απειρία στη διαχείριση κρίσεων, επισημαίνοντας ακόμη ότι το κούρεμα του ελληνικού χρέους αποφασίστηκε με μεγάλη καθυστέρηση εξαιτίας των πολιτικών αντιστάσεων που παρατηρήθηκαν για μεγάλο διάστημα εντός της Eυρωζώνης.

Πηγή: Deutsche Welle
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης