Άσμουσεν: «Το Eurogroup να λάβει απόφαση μόνο για τη διετία 2013 - 2014»

Άσμουσεν: «Το Eurogroup να λάβει απόφαση μόνο για τη διετία 2013 - 2014»

«Πρέπει να εξετάσουμε λύσεις που δεν αυξάνουν ταυτόχρονα το ύψος του χρέους της χώρας» επισημαίνει το μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ 

ΠΝΟ: Αντιδρά σε επικείμενη ανακοίνωση άρσης του καμποτάζ από τον πρωθυπουργό
Άσμουσεν: «Το Eurogroup να λάβει απόφαση μόνο για τη διετία 2013 - 2014»
Το μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ Γιέργκ Ασμουσεν, μιλώντας στο γερμανικό δίκτυο ZDF, εξέφρασε την άποψη ότι η Ευρωζώνη θα πρέπει να λάβει την ερχόμενη εβδομάδα απόφαση για τη χρηματοδότηση της διετίας 2013 - 2014 και να αφήσει την απόφαση για περαιτέρω βοήθεια (που κατά την εκτίμησή του θα χρειαστεί ούτως ή άλλως για τη διετία 2015 - 2016) να ληφθεί αργότερα. 

Η θέση αυτή έρχεται σε αντίθεση με τη στρατηγική του ΔΝΤ που υποστηρίζει μια συνολική και ρεαλιστική λύση για την Ελλάδα, όπως τόνισε και η επικεφαλής του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, μιλώντας στο Reuters από τη Μανίλα το Σάββατο.

Ο Γιέργκ Ασμουσεν επισήμανε την Κυριακή: «Την ερχόμενη εβδομάδα θα πρέπει να τακτοποιήσουμε τη χρηματοδότηση των ετών 2013 και 2014, αλλά πρέπει να είσαι έντιμος και να πεις ότι δεν αναμένεις πραγματικά η χώρα να έχει πρόσβαση στις αγορές το 2015 και το 2016, κάτι που σημαίνει ότι θα χρειαστεί ένα επόμενο πρόγραμμα».
Κλείσιμο

Σε ό,τι αφορά το χρέος, ο Ασμουσεν δήλωσε: «Πρέπει να εξετάσουμε λύσεις που δεν αυξάνουν ταυτόχρονα το ύψος του χρέους της χώρας. Για παράδειγμα, μία τέτοια λύση θα μπορούσε να είναι η επαναγορά χρέους, ή η μείωση επιτοκίων στο ισχύον χρέος».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης