«Τμηματικά» η δόση στην Ελλάδα σύμφωνα με τον πρόεδρο του Euro-working Group

«Τμηματικά» η δόση στην Ελλάδα σύμφωνα με τον πρόεδρο του Euro-working Group

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών παραπέμπουν για τον τρόπο εκταμίευσης της δόσης στο Eurogroup της Δευτέρας - «Η Αθήνα δεν θα χρεοκοπήσει, ούτε κατά λάθος, ούτε εκ προμελέτης, ούτε με τη λήξη του ομολόγου στις 16 Νοεμβρίου», λέει ο Τόμας Βάιζερ

«Τμηματικά» η δόση στην Ελλάδα σύμφωνα με τον πρόεδρο του Euro-working Group
Την ώρα που οι πληροφορίες θέλουν η εκταμίευση της επόμενης δόσης για την Ελλάδα να καθυστερεί και οι τελικές αποφάσεις για τη χώρα μας να λαμβάνονται μέχρι τα τέλη του 2012, ο επικεφαλής του Euro-working Group,  Τόμας Βάιζερ, σύμφωνα με πηγές από τη συνεδρίαση που βρίσκεται σε εξέλιξη, δηλώνει ότι η δόση θα καταβληθεί μεν, «τμηματικά» δε. Την είδηση, φαίνεται να επιβεβαιώνουν και πηγές προσκείμενες στο υπουργείο Οικονομικών, οι οποίες σε σχετική ερώτηση, για τον αν η δόση θα δοθεί τμηματικά, απάντησαν ότι «όλα αυτά θα αποφασιστουν στο Eurogroup, στις 12 Νοεμβρίου».

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Βάιζερ διαβεβαίωσε ότι η νέα καθυστέρηση στην εκταμίευση της δόσης δεν οφείλεται στην Ελλάδα αλλά «στις δύσκολες αποφάσεις που καλείται να λάβει η Ευρώπη» για την Αθήνα.

Ο κ. Βάιζερ επιβεβαίωσε και πάλι  ότι δεν αναμένεται να ληφθεί καμία απόφαση για την Ελλάδα στο Eurogroup της Δευτέρας και για την εκταμίευση της δόσης, η οποία, με βάση τα λεγόμενα του προέδρου του Euro-working Group, θα δοθεί, αλλά με ...δόσεις « μέχρι να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις».

Κλείσιμο
Ο κ. Βάιζερ, ακόμη, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές,  φέρεται να υποστήριξε πως «η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει, ούτε κατά λάθος, ούτε εκ προμελέτης, ούτε με τη λήξη του ομολόγου στις 16 Νοεμβρίου», διότι η Ευρωζώνη έχει πλήρη συναίσθηση των περιορισμένων ταμειακών διαθεσίμων της χώρας και της ανάγκης αναχρηματοδότησης χρέους στις 16 Νοεμβρίου.

Κατά τις ίδιες πηγές, τέλος, ο πρόεδρος του Euro-working Group, σημείωσε ότι «η Ελλάδα έχει κάνει πάρα πολλά, αλλά οι πολιτικές αποφάσεις που καλείται να λάβει η Ευρώπη δεν είναι εύκολες», για αυτό και καθυστερεί εκ νέου η δόση.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης