«Ζεστό χρήμα» 1,4 δισ. ευρώ μπήκε το Σεπτέμβριο στις ελληνικές τράπεζες

«Ζεστό χρήμα» 1,4 δισ. ευρώ μπήκε το Σεπτέμβριο στις ελληνικές τράπεζες

Οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες αυξήθηκαν τον Σεπτέμβριο κατά 1,4 δισ. ευρώ και ανήλθαν στο τέλος του μήνα σε 160,1 δισ. ευρώ από 158,7 δισ. ευρώ στο τέλος Αυγούστου...

«Ζεστό χρήμα» 1,4 δισ. ευρώ μπήκε το Σεπτέμβριο στις ελληνικές τράπεζες
Οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες αυξήθηκαν τον Σεπτέμβριο κατά 1,4 δισ. ευρώ και ανήλθαν στο τέλος του μήνα σε 160,1 δισ. ευρώ από 158,7 δισ. ευρώ στο τέλος Αυγούστου, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), τα οποία επικαλείται δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας Financial Times. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι καταθέσεις ήταν σχετικά σταθερές μετά τις εκλογές του Ιουνίου, καθώς μειώθηκαν οι φόβοι για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, αλλά είναι χαμηλότερες κατά περίπου ένα τρίτο από το υψηλό επίπεδο που έφθασαν τον Δεκέμβριο του 2009.
 
Στην Ισπανία σημειώθηκε αναστροφή της πτωτικής τάσης των τελευταίων μηνών, με τις καταθέσεις στις ισπανικές τράπεζες να αυξάνονται τον Σεπτέμβριο κατά 13 δισ. ευρώ στα 1.505 δισ. ευρώ (1,505 τρισ. ευρώ) από 1.492 δισ. ευρώ (1,492 δισ. ευρώ) τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία. Στην Ιταλία, οι καταθέσεις αυξήθηκαν κατά 30 δισ. ευρώ στα 1.467 δισ. ευρώ (1,467 τρισ. ευρώ) από 1.437 δισ. ευρώ (1,437 τρισ. ευρώ) τον Αύγουστο. Στην Ιρλανδία οι καταθέσεις έμειναν σχεδόν αμετάβλητες τον περασμένο μήνα, ενώ στην Πορτογαλία μειώθηκαν λιγότερο από 1%.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης