Ντράγκι: Υπεραμύνθηκε ενώπιον της Μπούντεσταγκ της νέας πολιτικής της ΕΚΤ

Ντράγκι: Υπεραμύνθηκε ενώπιον της Μπούντεσταγκ της νέας πολιτικής της ΕΚΤ

Αντικρούοντας τις κατηγορίες πως το λεγόμενο ΟΜΤ αποτελεί έμμεση αναχρηματοδότηση των κρατών της ευρωζώνης και τροφοδοτεί πληθωριστικές πιέσεις...

Ντράγκι: Υπεραμύνθηκε ενώπιον της Μπούντεσταγκ της νέας πολιτικής της ΕΚΤ
Το νέο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την επαναγορά κρατικών ομολόγων χωρίς περιορισμούς αλλά υπό σαφείς όρους δεν πρόκειται να οδηγήσει σε πληθωρισμό, ούτε θα θέσει σε κίνδυνο την ανεξαρτησία του ιδρύματος, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρός της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι στο Βερολίνο, αντικρούοντας τις κατηγορίες πως το λεγόμενο ΟΜΤ αποτελεί έμμεση αναχρηματοδότηση των κρατών της ευρωζώνης και τροφοδοτεί πληθωριστικές πιέσεις.

«Το πρόγραμμα ΟΜΤ δεν θα οδηγήσει σε συγκαλυμμένες χρηματοδοτήσεις των κυβερνήσεων, το ΟΜΤ δεν πρόκειται να θέσει σε κίνδυνο την ανεξαρτησία της ΕΚΤ», υποστήριξε ο Μόντι στην ομιλία του προς τους βουλευτές της Μπούντεσταγκ, όπου επρόκειτο να μιλήσει σήμερα στην κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Κοινοβουλευτικού Προϋπολογισμού, Ευρωπαϊκών και Εξωτερικών Υποθέσεων.

«Το ΟΜΤ δεν πρόκειται να δημιουργήσει σημαντικούς κινδύνους για τους φορολογουμένους στην ζώνη του ευρώ. Το ΟΜΤ δεν θα οδηγήσει σε πληθωρισμό», πρόσθεσε ο Μόντι.

Κλείσιμο
Απεναντίας, τόνισε, οι παρεμβάσεις με βάση το πρόγραμμα «είναι σχεδιασμένες κατά τρόπον ώστε να σταλεί ένα μήνυμα στους επενδυτές πως οι φόβοι τους για το ευρώ είναι αβάσιμοι».

Η σπάνια αυτή εμφάνιση του Ιταλού προέδρου της ΕΚΤ και μάλιστα σε μία ημέρα όπου οι έρευνες στα στοιχεία των επιχειρήσεων δείχνουν πως η Γερμανία συμπαρασύρεται στη δίνη της κρίσης του ευρώ, δείχνει πως ο Ντράγκι δίνει μεγάλη σημασία στο να εξασφαλίσει τη σύμπλευση του πολιτικού κόσμου της μεγαλύτερης οικονομίας στην Ευρώπη.

Έξω από την έδρα του Κοινοβουλίου στο Βερολίνο μία μικρή ομάδα διαδηλωτών, που ανήκουν σε μία οργάνωση Ευρωσκεπτικιστών με την ονομασία «Νέοι Επιχειρηματίες», διαδήλωνε κατά του Ντράγκι, φορώντας κόκκινα φανελάκια με τυπωμένο στο σύνθημα «κάτω τα χέρια από τις ‘πρέσες’ κύριε Ντράγκι», ενώ σε μία επιγραφή που κρατούσαν τονιζόταν «ΕΚΤ = Κακή Τράπεζα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης