Σχεδιάζει να παραιτηθεί ο Μπερνάνκε;

Σχεδιάζει να παραιτηθεί ο Μπερνάνκε;

Σύμφωνα με πηγές από το στενό φιλικό περιβάλλον του θα φύγει από την προεδρία της Αμερικανικής Κεντρικής Τράπεζας τον Ιανουάριο του 2014, ακόμη και αν πρόεδρος των ΗΠΑ παραμείνει ο Μπαράκ Ομπάμα....

Συλλήψεις αξιωματούχων στο Κιργιστάν
Σχεδιάζει να παραιτηθεί ο Μπερνάνκε;

Ο πρόεδρος της Αμερικανικής Κεντρικής Τράπεζας (Fed), Μπεν Μπερνάνκε, κατά πάσα πιθανότητα θα παραιτηθεί από τη θέση του τον Ιανουάριο του 2014, ακόμη και αν πρόεδρος των ΗΠΑ παραμείνει ο Μπαράκ Ομπάμα, σύμφωνα με πηγές από το στενό του φιλικό περιβάλλον.

Η αβεβαιότητα για το μέλλον του Μπερνάνκε και  της προεδρίας της Fed έχει προκαλέσει σωρεία σεναρίων πιθανών αντικαταστατών, σύμφωνα με τους New York Times. Στην κορυφή της λίστας του Ομπάμα για τον αντικαταστάτη του Μπερνάνκε, εάν ισχύουν οι πληροφορίες περί παραίτησής του, είναι ο Λόρενς Σάμερς, ο οποίος υπηρέτησε ως υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ την περίοδο 1999 - 2001. Κατά την προεδρική θητεία του Ομπάμα ο Σάμερς ήταν ο διευθυντής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου του Λευκού Οίκου μέχρι το Νοέμβριο του 2010.

Εντούτοις, ο Μπερνάνκε αρνείται να σχολιάσει δημοσίως σχετικά με το αν θα δεχτεί ή όχι μια τρίτη θητεία στην Fed. Θυμίζουμε ότι ο Μπερνάνκε έγινε πρόεδρος της Federal Reserve υπό την προεδρία του Τζορτζ Μπους και παρέμεινε στη θέση του για δεύτερη θητεία υπό την κυβέρνηση Ομπάμα.

Κλείσιμο

«Είμαι πολύ συγκεντρωμένος στη δουλειά μου, δεν έχω να σας ανακοινώσω καμία απόφαση ή να σας δώσω οποιαδήποτε πληροφορία που να αφορά στα προσωπικά μου σχέδια», είχε δηλώσει σχετικά ο Μπερνάνκε σε συνέντευξη Τύπου το Σεπτέμβριο.

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης